Kūdikių namuose – vaikų juokas ir dainininkų ašaros

„Biplan“ dainininkas Maksas Melmanas, „G & G Sindikato” narys Pushaz ir kiti Lietuvos pramogų pasaulio žmonės antradienio rytą iš Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namų išėjo sudrėkusiomis akimis. Čia apsilankę atlikėjai bendravo su mažyliais ir pristatė savo iniciatyvą – lapkričio 28-ąją Vilniaus „Forum Palace“ rūmuose vyksiantį labdaros koncertą, kuriame bus renkamos lėšos kūdikių namų žaidimų aikštelei įrengti.

Šioje vietoje turėtų atsirasti už koncerto metu surinktas lėšas pastatyta žaidimų aikštelė.<br>M.Kulbio nuotr.
Šioje vietoje turėtų atsirasti už koncerto metu surinktas lėšas pastatyta žaidimų aikštelė.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 19, 2013, 2:01 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:58 AM

„Pažaisk dar su mumis“, - koncertą vesiančio aktoriaus, TV laidų vedėjo Manto Stonkaus tyliai paprašė trys pypliai – po to, kai jis pusvalandį su jais pabendravo. Išėjusį į kiemą aktorių mažyliai palydėjo, rankutėmis stuksendami į lango stiklą – ilgai nenorėjo nuo jo atsiplėšti.

Išėjęs iš kūdikių namų, Mantas cigaretę prisidegė drebančiomis rankomis.

„Kaip jaučiuosi? Sunku nupasakoti. Aš pats turiu vaiką – tada į tokias situacijas tikriausiai pradedi žiūrėti visai kitomis akimis. Tampa penkiagubai sunkiau priimti tai, ką čia pamačiau. Tik tada supranti, koks neteisingas gali būti gyvenimas.

Šiems vaikams skirtas nelengvas likimas, bet jie juokiasi, šypsosi, turi vienas kitą. Jie nežino, kad gali būti geriau. Mes galėtume iš jų pasimokyti – tada, kai pradedame burbėti, kad mums viskas blogai.

Ši akcija – labai svarbi. Žmonės juk šneka – ai, tų vaikų nepakeisi, jie tokie jau yra, atkeliavę iš sudėtingų šeimų ir taip toliau. O aš manau, kad juos galima išauginti gražiais, protingais, naudingais Lietuvai piliečiais.

Ateiti į koncertą, pasiklausyti geriausių Lietuvos grupių ir padovanoti vaikams žaidimų aikštelę – dėl to verta pakelti užpakalį nuo kėdės“, - ragino Mantas.

Kūdikių namų kieme, kur nuo sovietinių laikų stovėjo senos surūdijusios pavėsinės, dabar pasiruošta statybų darbams. Senoji įranga jau buvo nesaugi.

„Vaikai svajoja apie sūpynes. Ši muzikantų iniciatyva mums – labai svarbi“, - sakė kūdikių namų vadovė Viktorija Grežėnienė.

Lapkričio 28-ąją koncerte „Forum Palace“ pasirodys „G & G Sindikatas“, „Biplan“, „Skamp“, Mantas Jankavičius, „The Ball & Chain“, „The Perfect Pill“ ir Linas Adomaitis. Visi atlikėjai koncertuos be jokio honoraro.

Šią akciją surengti nusprendė reperis Andrius Glušakovas – Pushaz. „Kažkada su Viktorija pradėjome kalbėtis apie jos vadovaujamos įstaigos padėtį: kokios problemos kamuoja, ko trūksta. Problemų, žinoma, daug ir visokių: vaikams trūksta sauskelnių, vitaminų.

Vis dėlto mane labiausiai sujaudino tai, kad čia augantys mažyliai vasarą negali žaisti lauke, nes neturi žaidimų aikštelės. Pats esu tėtis ir puikiai žinau, kaip vaikams svarbu pabūti lauke“, - sakė reperis, į susitikimą su vaikais atėjęs su sūnumi.

Muzikantai tikisi, kad žiūrovai išgirs jų ir vaikų pagalbos šauksmą.

„Kai pabūni čia, tai kerta per smegenis. Ši akcija turi konkretų tikslą. Savo vaikus galime atvesti į gražias žaidimų aikšteles, to nusipelno ir šie vaikai.

Jie atrodo laimingi, šypsosi ir juokiasi, nors iki laimės iš tiesų jiems dar trūksta labai daug. Mes galime bent šiek tiek juos pradžiuginti“, - tramdydamas ašaras, sakė „Biplan“ dainininkas Maksas Melmanas.

„Jokių fanfarų ar muilo burbulų pūtimo. Jums tereikia ateiti į koncertą. Bilietas, kurį nusipirksite sau, savo kolegoms ar bičiuliams, virs sūpynėmis, saugia tvora, minkšta danga ir kitais smagiais dalykėliais, kurie labai pradžiugins mažuosius mūsų broliukus ir sesutes“, - kalendoriuose pasižymėti koncerto datą ragino Pushaz.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.