A.Ivanauskas-Fara su žmona Rima po plastinių operacijų džiaugiasi rezultatu

Grupės „Rondo” siela ir choro Božolė generolas A.Ivanauskas-Fara prieš metus įspūdingu koncertu paminėjo savo kūrybinės veiklos 40-metį.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Buitkutė

Dec 9, 2013, 12:21 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:10 PM

O šį rudenį boso gitaristas, dainų autorius ir atlikėjas gerbėjus nustebino išvaizdos pokyčiais.

Aleksandro ir Rimos, kuri rūpinasi choro Božolė administraciniais reikalais, avantiūrą atjaunėti palaikė ir trys jų vaikai: Marius (35 m.), Jurga (32 m.) bei Benas (25 m.).

Sutuoktinių išvaizda buvo pakeista TV3 šou „Grožio architektai”, rašo žurnalas „TV antena".

– Ar sunku buvo ryžtis gultis po grožio chirurgų skalpeliu? – pasiteiravau A.Ivanausko-Faros ir R.Ivanauskienės.

A.Ivanauskas: Visi svajoja padaryti ką nors nauja ir netikėta savo gyvenime. Manau, mažai yra tokių, kurie būtų visiškai patenkinti savo išvaizda. Be to, buvo smalsu.

R.Ivanauskienė: Kai Aleksandrui pasiūlė dalyvauti, tariau: „Jei tu eini, reikia ir man.” Juk jei vyras atjaunės, o aš liksiu sena, kaip tai atrodys? (Juokiasi.)

Svarstėme, ar mums tikrai to reikia, bet dukra sakė: „Eikite ir darykite, jei tik pasitaikė proga.”

Tokias operacijas gali sau leisti tik turtingi žmonės. Mums tai ne pagal kišenę. Paskui įsitraukėme į žaidimą, apėmė azartas.

– Kuo jums nepatiko jūsų išvaizda?

A.I.: Norėjosi pakoreguoti kai kuriuos veido bruožus, atsikratyti maišelių po akimis ir susitvarkyti dantis. Man buvo svarbu bendrai atjaunėti.

R.I.: Maniau, kad neįmanoma patobulinti bėgant laikui pasikeitusių paakių ir kaklo.

Svarbiausia buvo sutvarkyti dantis. Dar vaikystėje gydytojai nustatė, kad man nyksta žandikaulis. Konsultavausi su daugybe specialistų, bet niekas negalėjo padėti. Buvau benuleidžianti rankas. Kai nuėjau į šį projektą, specialistai gražinimo procedūrų ėmėsi iš peties.

– Ar negąsdino narkozė, operacija, galų gale – tai, kad galite nepažinti savęs po procedūrų?

A.I.: Nelabai jaudinausi, nes nebuvo ko sugadinti. (Juokiasi.) Esu savikritiškas, žinau, kaip atrodau. Nusprendžiau, kad blogiau tikrai nebus – arba taip pat, arba geriau.

R.I.: Nebijojau operacijos, narkozės, žinojau, kad jeigu skaudės, medikai duos tabletę. Nesitikėjau, kad iš karto būsiu graži, tačiau laikotarpis po operacijos buvo sunkus psichologiškai.

Praėjus penkioms dienoms po operacijos pirmą kartą pažiūrėjau į veidrodį ir savo veide neišvydau nė vieno ankstesnio bruožo. Aišku, taip buvo dėl tinimo. Bet vis tiek labai sunku, kai neatpažįsti savęs.

Maniau – nuims riebalus nuo kaklo, maišelius iš po akių, bet nesitikėjau, kad taip pasikeis bruožai. Net ir dabar patinimas ne visiškai atslūgęs. Gydytojai sako, kad tai normalus gijimo procesas, ir žada, jog per pusmetį mano veidas įgis ankstesnius bruožus, tiesiog atrodysiu jaunesnė.

Pati matau, kad su kiekviena diena gražėju. Ir vyras kasdien žarsto komplimentus.

A.I.: Palaikau žmoną, o ji – mane. Kai reikėjo, vienas kitą ir guodėme, ir raminome. Rimos atvejis – sudėtingesnis. Užtat ji atjaunėjo kone 15 metų. Visiškai pasitikėjau chirurgu ir jo sugebėjimais. Žinau, kad jis padaro tai, ką sako, ir nežada, ko negali įvykdyti.

– Aleksandrai, kaip jautėtės po operacijos? Ar jums tai buvo toks pat sunkus periodas, kaip ir žmonai?

A.I.: Skausmo nejaučiau ir vaistų man neprireikė. Antrą dieną po operacijos turėjau penkis koncertus. Į sceną kilau užsirišęs skarelę ir užsidėjęs akinius nuo saulės. Dainuodamas nemačiau žiūrovų, nemačiau, kur vaikštau. Jaučiausi tarsi aklas.

Laimė, viskas praėjo gerai. Niekas per daug neklausinėjo. Kai kurie net gyrė mano naują rokerio įvaizdį. Aš tik linkčiojau galvą ir sakiau: „Taip, taip, laikas keistis.”

Paskui porai savaičių dingau iš Lietuvos, kur manęs niekas nepažįsta. Ten taip pat vaikščiojau su skarele ir tamsiais akiniais.

Tik sykį vienoje kavinėje nusiėmiau akinius, kad galėčiau perskaityti meniu. Barmeno paprašiau espreso kavos ir dvigubą degtinės. Šis, pažiūrėjęs į mane, ėmė atkalbinėti – esą užteks viengubos. Aš atrodžiau kaip po gero vakarėlio su geromis muštynėmis! (Juokiasi.) Bet jau po poros savaičių viskas sugijo, tinimas atslūgo.

– Rezultatas nenuvylė?

A.I.: Jokiais būdais. Dabar jaučiuosi kur kas geriau, labiau savimi pasitikiu. Žiūrėdamas į veidrodį matau, kad įvyko teigiamų pokyčių.

R.I.: Man dar reikės ilgai tvarkyti dantis. Be to, dar ne visiškai atslūgo tinimas, tad galutiniais rezultatais džiaugsiuosi gal tik po pusmečio.

Labiausiai man patiko odos atgaivinimo procedūra lazeriu. Tas 20 minučių atrodo, kad odą tarsi pjausto. Paskui ji visa dega ir perši. Bet kai nusilupo pasenusios odos sluoksnis, veidas tapo švelnus ir skaistus. Juokauju, kad dabar odos jaunumu galiu varžytis su anūke.

Šitą procedūrą norėsiu kartoti ir ateityje, kai tik prireiks.

– Pažįstami ir draugai jau įvertino jūsų pokyčius?

A.I.: Maniau, draugai sakys: „Ką tu čia, pensininke, sugalvojai?” Bet visi giria: „Šaunuolis, kad pasiryžai.” Negirdėjau blogų žodžių. Juk nuo to, kad pasidariau plastinę operaciją, elektra nepabrango ir karas neprasidėjo. Tai mano asmeninis reikalas.

Užsienyje gyvenantys draugai skambina ir giria. Jie sako, kad tiek Vakaruose, tiek Rusijoje beveik nėra atlikėjų, kurie nėra patyrę kokių nors plastinių operacijų.

R.I.: Mano pažįstami džiaugiasi, prilygina tai laimėtam aukso puodui ir prasitaria, kad ir patys norėtų pasigražinti.

Aš labai džiaugiuosi vyro pokyčiais. Matau, kad jis įgijo daugiau pasitikėjimo savimi. Aleksandras dabar atrodo atjaunėjęs ir vidumi. Jis labiau pasitempęs, nori gražiai atrodyti. Pavyzdžiui, klausia patarimo, kuo apsirengti. To anksčiau nebūdavo.

– Su branda žmonės vis mažiau jaudinasi dėl savo išvaizdos, labiau vertina dvasinius dalykus...

A.I.: Išvaizda tikrai nėra pagrindinis dalykas gyvenime, bet jeigu pasitaiko galimybė, kodėl nepasidžiaugti teigiamomis permainomis.

R.I.: Dvasinės vertybės jomis ir lieka, tačiau sakoma, kad vyrui žilė galvon – velnias uodegon. (Juokiasi.)

– Nesinori atsilikti nuo vyro?

R.I.: Nemanau, kad jam kada nors dėl manęs yra buvę gėda. Moku susitvarkyti, bet noriu, kad vyras gerai jaustųsi ir didžiuotųsi savo žmona. Kiekvienas vyras turi tuštybės – nori, kad jį lydėtų graži moteris.

– Žmogaus veide gyvenimas surašo visą jo patirtį, išgyvenimus. Juk tai irgi gražu ir vertinga. Atsisveikinote su tuo lengva ranka?

A.I.: Branda veide tinka tik Algimantui Čekuoliui. Jei jis būtų kitoks, nebūtų savimi. O man užtenka plikės, kad jausčiausi turintis autoritetą. (Juokiasi.)

– Aleksandrai, ar būtumėte ryžęsis pokyčiams, jei nebūtumėte žinomas muzikantas?

A.I.: Profesija tam neturi reikšmės. Ar esi menininkas, ar verslininkas, ar biuro darbuotojas – visų mąstysena panaši. Nė vienas nenori vaikščioti kęsdamas savo išvaizdos trūkumus. Tačiau daugelis tai užgniaužia savyje.

Aišku, scenoje pageidautina gerai atrodyti, tačiau nebūtina. Kur kas svarbiau, ką toje scenoje veiki, ar turi ką parodyti.

Gatvėje daug gražių merginų ir vaikinų, bet tai dar nereiškia, kad jie žengs į sceną ir bus dainininkai, aktoriai. Kai kurie jų – tiesiog gražūs žmonės.

– Nebijojote stereotipo, kad vyrui nedera gražintis?

A.I.: Mano pokyčiai – ne gražinimasis. Be to, jie nebuvo drastiški. Nėra taip, kad buvau Fara, o po operacijos – Enrique Iglesias. Buvau Fara ir likau Fara. Tik akys dabar atrodo truputį nustebusios. (Juokiasi.)

– Kaip dar norėtumėte pataisyti savo išvaizdą?

A.I.: Svarbu neapleisti dantų, pasirodyti specialistams bent kas šešis mėnesius. O visa kita tegul klostosi savaime, man pakanka.

R.I.: Šiuo metu vyksta tokie procesai, kuriuos galiu pati kontroliuoti. Dabar, kai veidas bus gražesnis, noriu atsikratyti kelių nereikalingų kilogramų. Pradėjau stebėti savo mitybą.

Pažįstami juokauja, kad užsikrėsiu šia liga ir imsiu taupyti pinigus vis naujoms grožio procedūroms. Bet aš bent šiuo metu apie naujas operacijas negaliu galvoti. Galų gale nesu žvaigždė. Aleksandrui galbūt dar reikės atsijauninti po kelerių metų, o man pakaks.

Atliktos procedūros

A.Ivanauskui-Farai:

Nuo nosies ir viršutinės veido dalies lazeriu pašalinti išsiplėtę kapiliarai;

endoskopiniu būdu pakelta kaktos oda ir antakiai, pašalinti nuovargio maišeliai po akimis, pakelti viršutiniai vokai;

Aleksandro priekiniai dantys buvo tamsūs, kelių dantų trūko. Jam įstatyti implantai, uždėti vainikėliai, priekinė dantų linija atkurta porceliano laminatais.

R.Ivanauskienei:

frakciniu lazeriu atjauninta vystanti ir pigmentinėmis dėmėmis nusėta veido oda;

pakelti sukritę skruostai, kaklo oda;

atkurtas taisyklingas veido ovalas – patobulinta antakių linija, patempta oda;

kad veidas būtų lygesnis, jis papildytas riebalais, nusiurbtais nuo kitų kūno vietų;

sutvarkytas sąkandis, sutvarkytas žandikaulis;

gydant dėl amžiaus išsivysčiusią toliaregystę atlikta lazerinė akių operacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.