Buvusi TV laidų vedėja I.Kavaliauskaitė su drauge nėrė į bendrą verslą

Kartais mes, moterys, norime to, ko iš tiesų mums nelabai reikia. Režisieriaus Woody Alleno filmo „Džasmina“ („Blue Jasmine“) herojė ironiškai kalbėjo: „Noriu ko nors didelio ir ypatingo.“

„Pabaigiau universitetą, dabar galėsiu gyventi iš tikrųjų?! Tai kodėl kartkartėmis jaučiuosi kaip iš butelio išbėgęs šampanas – pabuvau ir ten, ir čia, supurslojau ir išgaravau",-kalbėjo Indrė.
„Pabaigiau universitetą, dabar galėsiu gyventi iš tikrųjų?! Tai kodėl kartkartėmis jaučiuosi kaip iš butelio išbėgęs šampanas – pabuvau ir ten, ir čia, supurslojau ir išgaravau",-kalbėjo Indrė.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Kavaliauskaitė

Dec 13, 2013, 6:48 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:41 PM

Aš irgi noriu! Ir žinau, kad norėdama tai gauti turiu dirbti. Viską, ką turiu, užsidirbau pati ir labai vertinu. Trokštu nemažai, todėl tenka paplušėti – ir renginiuose, ir kūrybinėje reklamos agentūroje, projektuose ne Lietuvoje.

Yra grėsmė išsibarstyti? Taip, bet kur kas labiau bijau dabar nepasinaudoti galimybėmis. Imuosi visko, ką pasiūlo gyvenimas, kartais visiškai nesusijusių sričių.

Nuolat prieštarauju visiems burbantiems, kad universitetas kepa bedarbius. Juk galimybių ir darbų, jei tik dedi pastangas, yra daug – tik spėk rinktis geriausią pasiūlymą.

Man svarbiausia atrasti, kuri sritis mane džiugina labiausiai, kokį pasirinksiu tobulėjimo kelią. Čia nuolat lydi abejonės, mėginimai, viltys.

* * *

Jau penkerius metus namuose Vilniuje nepuošiau eglutės. Gyvenau viena, nemačiau prasmės. Per egzaminų sesijoms skirtas knygų stirtas vis tiek nebūčiau mačiusi papuošalų.

Anksčiau, kai gyvenau su tėvais Kaune, su mama turėjome smagią tradiciją. Gruodžio 1-ąją namie skambėdavo dainininko Chriso Rea daina „Driving Home for Christmas“.

Mes kepdavome meduolius ir džiaugsmingai puošdavome viską: ant durų kabindavome Kalėdų vainiką, papuošalais nusagstydavome dvi milžiniškas egles, o žvakės degdavo net vonioje. Tėvas garbingai uždėdavo eglių viršūnes.

Visus studijų metus tik trumpam Kalėdų parlėkdavau į gimtuosius namus Kaune. Jie manęs laukdavo taip pat išpuošti. Kai pati nedalyvaudavau namų puošimo šurmulyje, dingdavo ir ta stebuklinga aura.

Šiemet nebėra mokslų! Pagaliau šventės bus tikros! Galėsiu tiesiog ilsėtis ir būti su šeima. Ir Vilniuje dabar gyvenu su drauge – gal ir čia sugalvosime Kalėdų nuotaiką perkelti į namus.

* * *

Sako, jeigu nori prarasti draugą, pradėk su juo verslą. Spjaunu per petį tris kartus! Reklamos pasaulyje nardome dviese su artima drauge – tinklaraštininke Rimante Kulvinskyte.

Ji kūrybinga ir skrajojanti. Aš dažniau viską sudėlioju į lentynėles, esu konkretesnė. Tačiau bendraudama su Rimante atrandu paslėpto kūrybiškumo! Esame puikus duetas!

Susipažinome LNK laidos „Karamelinės naujienos“ filmavime – abi vedėme laidas. Pirmąjį sezoną viena kitai nepasakėme nė žodžio! Maniau, kad mano kolegė yra žodžių nerenkanti ir garsiai besikeikianti kaimo merga, besirengianti klaikaus stiliaus drabužiais!

Rimantė apie mane galvojo ne geriau: pasipūtusi kvaila blondinė – ir dar iš Kauno! Taip vienas televizijos sezonas ir prabėgo persimetant tik „labas“ ir „viso“.

Kalbėtis pradėjome filmuojant laidą antrąjį sezoną. O dabar žiūrime filmuotą medžiagą ir juokiamės: „Žiūrėk! Čia dar nebuvome draugės!“

Užteko pradėti pokalbį ir tą pačią akimirką supratau, kad ši netašyta merga bus viena artimiausių mano draugių visą gyvenimą.

* * *

Pabaigiau universitetą, dabar galėsiu gyventi iš tikrųjų?! Tai kodėl kartkartėmis jaučiuosi kaip iš butelio išbėgęs šampanas – pabuvau ir ten, ir čia, supurslojau ir išgaravau.

Pagal kažkieno sukurtus standartus galbūt būtų laikas planuoti vestuves. Močiutėms atrodo, kad man kažkas negerai. Kodėl anūkė vis dar nepristato būsimo vyro?

Artėjančios metų šventės man tikrai nebus vienišos. Gal būsiu su šeima, gal siausiu su savo neklaužadomis šunimis, gal vakarosiu su draugais kalnų namelyje, gal juoksiuosi su vienu artimu draugu. Telieka tai Kalėdoms.

Kalėdoms noriu paprastų dalykų: vietos po saule, savo nuosavų namų ir ramybės rytais. Tokio paprasto žinojimo, kas bus toliau.

Parengė Laura Čaplinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.