Jubiliejų Australijoje švenčiantis A.Guoga: „Man daug ko gyvenime trūksta“

Antradienį milijonieriui Antanui Guogai sukako 40 metų. Australijoje šiuo metu apsistojusį verslininką jau nuo pat ankstyvo ryto užplūdo draugų ir bičiulių sveikinimai, o tuo pačiu ir klausimai, kaip jis jaučiasi sulaukęs brandaus amžiaus.

40-ąjį gimtadienį A.Guoga atšventė Australijoje su mylimąja Aiste.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
40-ąjį gimtadienį A.Guoga atšventė Australijoje su mylimąja Aiste.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Dec 17, 2013, 3:55 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:04 PM

„Tiesą sakant, šiek tiek baisu, todėl – neslėpsiu, jaučiu nerimą. Galiu meluoti pats sau, bet suvokiu, kad gyvenimas persirito į antrą pusę. Nebeturiu tiek jėgų, kiek turėjau prieš dvidešimt metų. Jau nesu toks gražus ir stiprus, tačiau... jaučiuosi brandesnis“, – portalui lrytas.lt sakė A.Guoga.

Nepaisant to, kad šis gimtadienis jam – neeilinis, verslininkas jubiliejų paminėjo paprastai: su mylimąja Aiste Šlapokaite ir artimiausiais draugais surengė prašmatnią vakarienę, pakėlė po taurę brandinto vyno, užtraukė mėgstamą cigarą. „Buvau susilažinęs porą mėnesių nevartoti alkoholio ir sveikai maitintis tačiau šiandien ta diena, kai galiu šiek tiek nusidėti“, – sakė jis.

Verslininkas jau kurį laiką domisi sveiku gyvenimo būdu, bando pakeisti mitybos įpročius, todėl jo atsakymas į klausimą, ko sau palinkėtų gimtadienio proga – nestebino. „Pirmiausia – sveikatos. Noriu jaustis energingas. Dar norėčiau kitais metais išmokti atsispirti saldumynams ir valgyti mažiau riebalų turinčio maisto“, – juokėsi jis.

Verslininkas patikino turintis ilgą poreikių sąrašą. „Man daug ko trūksta... Pinigų nereikia. Nemanau, kad dėl jų žmonės tampa laimingesni. Aš noriu paprastesnių, žemiškų dalykų: gebėti dalintis sėkmėmis ir nesėkmėmis su artimaisiais, išmokti labiau padėti kietiems, paremti jei reikia. Šiluma, žmogiškumas, santykių palaikymas – tai be galo svarbu“, – sakė jis.

Artimiausiais metais jis sau išsikėlė ir daugiau pamokų. „Norėčiau tobulėti visose srityse, dalintis žiniomis ir patirtimi su kitais, tačiau per daug nesididžiuoti savimi“, – portalui lrytas.lt kalbėjo jis.

Artimieji gruodžio 17-ąją gimtadienį švenčiantį A.Guogą nudžiugino įvairiais siurprizais, tačiau didžiausios dovanos jam – ne materialios. „Sulaukiau gausybės sveikinimų. Man atrodo jų net daugiau, nei nusipelniau. Žmonės linki pačių įvairiausių dalykų, dėkoja man už tam tikrus darbus, giria. Labai smagu, kai supranti, kad geri dalykai nelieka nepastebėti. Tai yra labai jautru. Suprantu, kad viduje esu trapus“, – sakė A.Guoga.

A.Guoga padėkos žodį tarė ir viešoje interneto erdvėje. 40-mečio proga jis padėkojo visiems savo bičiuliams už kiekvieno asmeninį indėlį jo gyvenime. „Ačiū už begalinį palaikymą ir tikėjimą manimi, ačiū už įdomias idėjas ir jų puoselėjimą, už nuoširdumą ir geranoriškumą, už atvirą nuomonę ir tiesiog buvimą savimi. Ačiū ir už kritiką, kuri tobulina ir veda pirmyn“, – socialiniame tinkle rašė jis.

Pasak pašnekovo, kuo vyresnis esi, tuo labiau imi vertinti tam tikrus dalykus: apsvarstai, ką esi nuveikęs ir ką dar nori pasiekti. Gimtadienio proga verslininkas panoro užkasti ir visus karo kirvius, atsiprašyti tų, kuriuos kadaise įžeidė. „Tikrai nesu idealus. Padariau nemažai klaidų ir dar turiu iš ko mokytis. Gyvenimas yra tik vienas, tad turime gyventi dabartimi ir ateitimi“, – tikino jis.

Šešias savaites Australijoje praleidęs A.Guoga netrukus pakels sparnus į Didžiąją Britaniją, o vėliau – grįš į Lietuvą, kur ketina pasilikti ilgai. „Nuo kitų metų planuoju persikraustyti gyventi į gimtąjį kraštą. Manau, kad jau viską pasiekiau užsienyje, o dabar laikas grįžti į savo miškus ir savo ežerus“, – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.