A. ir V.Macijauskų šeima gyvendama už Atlanto nepamiršta lietuviškų švenčių tradicijų

Besibaigiant rudeniui krepšininkas Arvydas Macijauskas (33 m.) su žmona Viktorija (27 m.), vaikais Laurynu (2,5 m.) ir Gabriele (8 mėn.) palieka Lietuvą. Šeima įsikuria už Atlanto ir didžiąsias žiemos šventes sutinka ten, kur šviečia saulė, o žaidimus sniege mažiesiems pakeičia paplūdimio smėlis – Majamyje.

A. ir V.Macijauskų šeimos namuose Majamyje eglė papuošta gruodžio mėnesio pirmomis dienomis. Eglutė atvežta iš Kolorado valstijos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
A. ir V.Macijauskų šeimos namuose Majamyje eglė papuošta gruodžio mėnesio pirmomis dienomis. Eglutė atvežta iš Kolorado valstijos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

2013-12-24 10:45, atnaujinta 2018-02-19 17:14

Jungtinėse Amerikos Valstijose, kaip ir Lietuvoje, miestai kalėdinėmis dekoracijomis puošiami dar iki kalendorinės žiemos pradžios. Taip gyventojai ilgiau džiaugiasi šventėmis ir dar iki joms prasidedant pajunta kalėdinę dvasią. Švytinčios girliandos ir skambančios kalėdinės dainos ypač džiugina vaikus.

A. ir V.Macijauskų šeimos namuose Majamyje eglė papuošta gruodžio mėnesio pirmomis dienomis. Kaip portalui lrytas.lt pasakojo Viktorija, nuostabi eglutė atvežta iš Kolorado valstijos. Nors Viktorijos ir Arvydo pirmagimis žadėjo tėveliams padėti puošti medelį, toks užsiėmimas iš pradžių vaiko nežavėjo - berniukas pakabino vos kelis žaisliukus. O štai, kiek vėliau, pramoga susigundė ir užėmė vadovo poziciją – tėvams nurodinėjo kaip tinkamai padabinti eglutę.

Viktorija džiaugėsi, kad Laurynas jau paaugęs ir tapo sąmoningu vaiku. Berniukas nekantriai laukia Kalėdų senelio, kuris jį aplankys ankstų Kalėdų rytą. O štai, šių metų balandį gimusiai dukrytei Gabrielei tai - pirmosios žiemos šventės.

Floridoje Kūčias ir Kalėdas Viktorija ir Arvydas sutinka šeimos rate. Naujuosius metus - dažniausiai su bičiuliais.

Ruošdamiesi didžiausioms žiemos šventėms Macijauskų šeima nepamiršta lietuviškų tradicijų. Kūčių vakarą stalą nukrauna dvylika valgių. Ir šįmet jiedu iš anksto sudarė sąrašą, kokius patiekalus skanaus per Kūčias. 

„Beveik visus reikiamus maisto produktus čia rasti nesunku. Vienintelis dalykas, kurio labai ilgiuosi – lietuviški pieno produktai. Net jeigu jų ir randu, tarkime, varškę, čia ji būna kitokia – gerokai ilgesniu galiojimo terminu bei kitokio skonio. Negana to, nemažai žmonių Majamyje nevartoja karvės pieno produktų, todėl rinkoje apstu alternatyvų – migdolų ar kokosų pieno“, - kalbėjo Viktorija.

Moteris prisipažino, kad jų šeima netradicinė - virtuvėje mieliau šeimininkauja vyras.

„Arvydui labai patinka gaminti, jis domisi kulinarija. Ypač Viduržemio jūros virtuve. Vyras mėgsta improvizuoti. Šia tema galėčiau kalbėti ir kalbėti“, - nusijuokė gražuolė dviejų vaikų mama.

Į Lietuvą aplankyti čia likusių artimųjų ir draugų šeima grįš pavasario pabaigoje, kai gimtoji žemė jau bus įšilus, o saulė švies ne blankiau nei Majamyje.      

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.