„Stiklių“ savininkai Romas Zakarevičius ir Ana bei Aleksandras Ciupijai vakaro svečiams paruošė garuojantį aperityvą – kokteilį „Spanguolė“.
Susėdę prie dailiai paruoštų stalų Gurmanų gildijos nariai skanavo žaliųjų smidrų ir raudonųjų greipfrutų užkandėlę, raudonojo tuno sluoksniuotį su cukinija, avižiniais dribsniais ir mėtų padažu. '
Mėgavosi rūkytos lašišos bei pankolių kremu su žaliosiomis citrinomis, trijų skonių stirniena su obuolių kruopų dešrelėmis bei kadagių padažu.
Desertui buvo patiektas baltasis šokoladas su pasiflorų kremu, traškia kepurėle ir auksu.
Prie gurmaniškų patiekalų derėjo raudonasis ir baltasis vynai, vaisių trauktinė.
Paryžiuje atsiradusi
gurmanų gildija - tarptautinė gastronomijos asociacija „Chaine des Rotisseurs“ gyvuoja jau daugiau kaip 750 metų. Padalinys Lietuvoje veikia nuo 2006 metų ir vienija daugiau kaip 60 narių.