Aktoriaus M.Jampolskio žmona Renata Kauno bare tapo rokere

Aktoriaus Mariaus Jampolskio žmona Renata Jampolskė antradienio vakarą virto romantiška rokere. Tokį gana neįprastą įvaizdį moteriai sukūrė floristas Antanas Mažonas Kaune vykusio roko muzikos baro „Rock Pub“ atidarymo vakarėlyje. Jis svečių akivaizdoje Renatą papuošė daugiau nei pusšimčio rūšių augalų lapais dekoruotu odiniu švarku.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Apr 1, 2014, 10:43 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:00 PM

„Šiandien rokas daugeliui žmonių asocijuojasi su masyviomis grandinėmis, metalinėmis kniedėmis ir odiniais drabužiais. Tačiau roko muzikos istorija susijusi ir su hipių kultūra.

„Gėlių vaikais“ vadinami praėjusio amžiaus šeštojo – septintojo dešimtmečio muzikos gerbėjai buvo maištingos sielos jaunuoliai, kurie rengėsi išskirtinai spalvingai, tačiau klausėsi roko muzikos“, – apie originalią idėją sujungti rokeriškas detales ir gėles drabužyje pasakojo A.Mažonas.

Beveik keturias valandas floristo modeliu sutikusi tapti R.Jampolskė sakė, jog jos namuose dažnai skamba įvairių laikotarpių roko muzika. Moteris tikino labiau mėgsta lengvą, o ne sunkųjį roką.

„Rokas leidžia mums su vyrui atsipalaiduoti nuo kasdienių darbų ir susikurti ypatingą atmosferą, pasikrauti idėjų naujiems projektams. Su draugais mėgstame atsipalaiduoti ten, kur skamba gera muzika, todėl šį roko klubą taip pat įrašysime į lankytinų užeigų sąrašą“, – sakė R.Jampolskė, kuri su vyru lankydamasi užsienyje taip pat nevengia užsukti ir į vietos roko barus ar klubus.

Modeliu tapusios Renatos pasirodymas baro Kaune atidarymo šventėje nustebino į šią vietą atvykusį jos uošvį Robertą Jampolskį. Verslininkas ir muzikantas į šį vakarą buvo pakviestas klubo šeimininkų, čia jis koncertavo.

„Žinojau, kad Mariaus tėtis bus šiame klube. Tačiau pasitarę su vyru nutarėme jam padaryti staigmeną ir apie mano dalyvavimą iš anksto neprasitarti. Išvydęs mane vilkinčią rokerės drabužiais ir dar puoštais lapais jis iš nuostabos garsiai sušuko: „Vau!“, – pasakojo R.Jampolskė.

Gimęs iš meilės muzikai, neformalios aplinkos baras „Rock Pub“ siekia tapti maištingosios roko muzikos gerbėjų susibūrimo ir linksmybių vieta. Baro įkūrėjai tikino, jog čia niekada neskambės popsas.

Vos tik įžengus į Rotušės aikštės rūsiuose įsikūrusį barą, akį traukia nostalgišku aštuntojo dešimtmečio stiliumi dvelkiantis interjeras: sienas puošiančios vinilinės plokštelės, gitaros, istorinės nuotraukos.

Idėja atidaryti roko muzikos barą kilo kauniečiui verslininkui Algirdui Mažeikai, kuris yra užkietėjęs melomanas.

„Itin myliu roko žanrą, nes su šia muzika užaugau. Nuo paauglystės klausydavau kiekvienos roko atlikėjų plokštelės, kuri patekdavo į rankas. Be to, pats tuo metu grojau gitara, todėl užsivilkęs džinsinę striukę skubėdavau į Palangą su draugais koncertuoti“, – prisiminė A.Mažeika.

Vinilinės plokštelės, puošiančios „Rock Pub“ baro sienas, nėra atsitiktiniai trofėjai. Kiekviena jų turi savo istoriją.

„Anksčiau muzika vienydavo žmones. Plokštelės buvo deficitas ir geros muzikos paieškos buvo procesas. Ieškodami diskutuodavome apie muziką, atlikėjus ir grupes, dalydavomės naujienomis“, – pasakojo verslininkas.

Sukaupta unikalia vertingų muzikos įrašų kolekcija verslininkas ketina pasidalinti ir su baro lankytojais. Sekmadieniais čia žadama organizuoti melomanų keitimosi plokštelėmis vakarus, todėl visi norintys dalytis gera muzika turės savo erdvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.