Čempioną V.Alekną į teatrą atlydėjo brangiausia moteris

Ji žengė tvirtai jam įsikibusi į ranką ir nedrąsiai dairėsi aplinkui. Legendinis šalies disko metikas Virgilijus Alekna šį vakarą į operą „Sevilijos kirpėjas“ Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre atėjo lydimas brangiausios moters – dukters Gabrielės.

V.Alekna su dukra Gabriele penktadienio vakarą lankėsi teatre.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Alekna su dukra Gabriele penktadienio vakarą lankėsi teatre.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2014, 9:40 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:22 PM

Kartu atstraksėjo ir  sūnūs Martynas bei Mykolas.

V.Alekną dažnai žmonės vadina Lietuvos ąžuolu. Jei reikėtų Lietuvos vyro pavyzdžio – juo be jokios abejonės taptų būtent šis žmogus: santūrus, visada stebinantis brandžiomis mintimis, oriu stotu ir atsidavimu šeimai – žmonai Kristinai ir vaikams.

Jis gali su vaikais ne tik pramogauti. Dukart olimpinis ir pasaulio čempionas V.Alekna, kai atžalos buvo mažos, keitė sauskelnes, ruošė maistą, sekė pasakas. Jis labai stengėsi palengvinti naštą žmonai – juk sportinė karjera neleido šeimai skirti daug dėmesio ir laiko.

Įdomu tai, kad visiems vaikams tėvas yra skyręs savo pergalių.

Pirmą kartą laimėjęs olimpiadą 2000-aisiais Sidnėjuje (Australija), aukso medalį disko metikas skyrė kone žaidynių išvakarėse gimusiam Martynui.

2004 metais Atėnų (Graikija) olimpinėse žaidynėse iškovotą aukso medalį V.Alekna dovanojo Mykolui, gimusiam 2002 metų rudenį.

„Svajojau iš Pekino olimpinių žaidynių parvežti dukrai aukso medalį, bet parvežiau ne tos spalvos, kokios visi tikėjosi ir laukė. Parvežiau bronzą. Tačiau po to juokavome, kad žodis „auksas” – vyriškos giminės, o „bronza” – moteriškos. Tad bronza teko dukrytei“, - kalbėjo sportininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.