Nuo V.Cololo pilvo buvo pašalinta maždaug 10 kg odos

Prieš metus daugiau nei 30 kilogramų numetęs laidų vedėjas ir dalyvis Vitalijus Cololo (39 m.) ryžosi dar vienai plastinei operacijai, mat netekus tiek daug svorio nukara oda ir kūnas atrodo neestetiškai.

„Chorų karuose” (TV3) teisėjaujantis V.Cololo atrodo atjaunėjęs, kelias dešimtis kilogramų numetusio vyro veidas švyti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Chorų karuose” (TV3) teisėjaujantis V.Cololo atrodo atjaunėjęs, kelias dešimtis kilogramų numetusio vyro veidas švyti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Apr 28, 2014, 7:19 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:44 AM

Neseniai V.Cololo buvo atlikta antroji operacija, po kurios jo kūną kausto specialus korsetas.

Laidos „Žvaigždžių dešimtukas” vedėjas ir projekto „Chorų karai” (TV3) teisėjas V.Cololo pastebimai pasikeitęs. Kelias dešimtis kilogramų numetusio vyro veidas švyti, jis atrodo atjaunėjęs, rašo žurnalas „TV antena".

„Dabar esu savimi patenkintas, atsistoju prieš veidrodį ir šypsausi, pradėjau save daugiau mylėti ir gerbti. Ir kiti žmonės mane pamatę šypsosi”, – išvaizdos pokyčiais patenkintas humoristas.

Kovo pabaigoje, vos pasibaigus TV3 projektui „Šuolis”, vyras ryžosi antrą kartą patobulinti savo kūną plastikos chirurgo profesoriaus Kęstučio Vitkaus grožio chirurgijos klinikoje.

„Per „Šuolį”, kur teko pasirodyti apsinuoginus visu gražumu, matėsi šonuose susidarę nukarusios odos maišai. Todėl, kai baigėsi projektas, po kelių dienų nuvykau į profesoriaus K.Vitkaus kliniką dėl antros operacijos”, – pasakojo V.Cololo, dabar sveriantis truputį daugiau nei 100 kg.

– Antrajai operacijai ryžotės dėl grožio? – paklausiau V.Cololo.

– Vis dar tobulinu savo kūną, bet tai netapo liga ar priklausomybe. Ši operacija buvo reikalinga mano sveikatai ir komfortui. Prieš metus, kai po pirmos operacijos užgijo randai, reikėjo daryti antrąją, tačiau profesorius K.Vitkus patarė neskubėti. Daryti vieną operaciją po kitos – pavojinga.

Po abiejų operacijų jaučiausi puikiai. Jau po trijų dienų lėkiau į „Chorų karų” filmavimą.

– Ar dabar esate patenkintas savo išvaizda?

– Kalbant apie gyvenimo kokybę, tai labai svarbu. Anksčiau į savo išvaizdą nekreipdavau dėmesio. Juk dauguma žmonių savęs nemyli ir netiki, kad gali ką nors pasiekti ar pakeisti. Ne išimtis ir aš – nuo vaikystės mėgau skaniai ir sočiai pavalgyti. Tačiau viskas yra įmanoma.

– Kas jus privertė mesti svorį?

– Tai buvo susitarimas su savimi ir su sporto klubu. Norėjau įrodyti sau ir kitiems, kad įmanoma numesti svorio be jokių skrandžio mažinimo operacijų ar specialių žiedų. Taip ir įvyko.

Aktyviai judantį viename sporto klube mane pamatė treneris ir pasiūlė pratimus daryti ne bet kaip, bet sistemingai, pagal specialią lieknėjimo programą.

Negana to, specialistai nustatė, kad mano kūnas yra senesnis, nei turėtų būti pagal biologinį amžių. Buvo sudaryta individuali programa.

Lieknėti padėjo viskas kartu: sportas, baseinas, sveika mityba ir reiklus asmeninis treneris. Numečiau maždaug 30 kg, atjaunėjau dvejais metais, net kraujospūdis, kuris anksčiau buvo per aukštas, tapo normalus.

Tačiau tuomet atsirado kita bėda – nukaro oda. Bandžiau masažuoti, tepti brangiais kremais, tačiau profesorius K.Vitkus patarė be reikalo nevargti ir nešvaistyti pinigų. Atsikratyti odos pertekliaus galėjo padėti tik operacija. Per pirmąją operaciją nuo pilvo man nupjovė maždaug 10 kg odos, o per antrąją sutvarkė šonus ir šlaunis.

– Ar dabar gyvenate sveikai ir sportuojate?

– Po operacijos beveik mėnesį reikia nešioti specialų korsetą. Su juo ir vaikštau, ir filmuojuosi, ir vedu renginius.

Kai nusisegsiu korsetą, išsyk pradėsiu sportuoti, lankyti baseiną. Kūną užpildysiu raumenimis. Laukiu nesulaukiu, kada galėsiu lankytis pirtyje, nes priklausau Lietuvos pirtininkų draugijai.

Mečiau rūkyti, dėl to labiausiai apsidžiaugė žmona ir dukra.

– Projekte „Šuolis” teko atlaikyti nemažą fizinį krūvį ir nugalėti baimės jausmą. Ar jūs ko nors bijote?

– Nieko. Anksčiau sapnuodavau siaubo sapnus, kad išeinu vesti renginio į sceną nuogas. Dabar nebijočiau net to. Scenoje galėčiau pasirodyti net mūvėdamas kelnaites su juostele. (Juokiasi.)

Bijau ir jaudinuosi ne dėl savęs, o dėl šeimos, kad tik jiems ko nors neatsitiktų.

– Kas yra jūsų šeima?

– Mano šeima – visi, kas yra Cololo. Tai didžiulė ne visai lietuviška, labiau graikiška šeima: mano žmona, dvylikametė dukra Evita, mano brolio šeima, tėvai. Jei švenčiame šventes, tai visi kartu, jei džiaugiamės ar liūdime – irgi kartu.

– Teisėjaujate „Chorų karuose” – ten savo vertinimus išdainuojate. Ar jums įdomus šis projektas?

– „Šuolis” buvo sunkus fizinis darbas, o „Chorų karai” – kūrybinis malonumas.

Čia nesėdžiu ir neblevyzgoju nesąmonių, o dirbu labai rimtai ir choristų pasirodymus vertinu sąžiningai. Šioms laidoms specialiai rengiuosi, domiuosi kiekvienu choru, jo galimybėmis.

Vertindamas laikausi savo nuostatų ir nepasiduodu bendrai žmonių nuomonei ar kritikai. Tai tarsi pedagogo darbas – žinau, ką sugeba kiekvienas mokinys, ir iš jo reikalauju, priverčiu pasistengti.

Pradinių klasių mokytojo specialybė čia labai praverčia. Ir apskritai su šia specialybe galima nuveikti labai daug darbų. (Juokiasi.)

– Kurioje srityje jaučiatės geriausiai?

– Dabar jau sunku atsirinkti. Esu ir laidų vedėjas, ir scenaristas, ir režisierius, o kai kas dar ir aktoriumi pavadina. Man patinka viskas, kas nauja, tai, kur galima atsiskleisti.

Kaip sakydavo amžiną atilsį Vytautas Šapranauskas: „Darbe svarbu nedegraduoti.” Kai tą patį darai ilgai ir nuobodžiai, kyla toks pavojus. Kai tik pajusiu, kad kur nors degraduoju, pasitrauksiu.

– Kaip leidžiate laisvalaikį?

– Lekiu susitikti su Druskininkuose gyvenančia šeima, vykstame į gamtą, kepame žuvį ant grotelių, važinėjamės riedlentėmis su dukra, bendrauju su visa savo didžiule graikiška šeimyna.

Prasidėjo žvejybos sezonas, nekantrauju, kada galėsiu traukti lydekas.

Scena – žiauri

Ne vienas pramogų verslo atstovas iš kailio neriasi stengdamasis numesti svorio.

Dainininkė Vaida Genytė (38 m.) yra prisipažinusi, kad tuo metu, kai svėrė 68 kg, scenai buvo per stambi. Tik svoriui nukritus iki 47 kg 159 cm ūgio moteris sulaukė pasiūlymų dainuoti.

„Scenai buvau per stora. Galėjau įrodinėti, kad esu viena geriausių dainininkių, bet vis tiek niekam nebuvau įdomi. Tik tuomet, kai laikydamasi drastiškos dietos atsikračiau svorio, sulaukiau daugybės pasiūlymų dainuoti”, – sakė solistė.

Dainininkas Merūnas Vitulskis praėjusią žiemą gavo patrauklų pasiūlymą viename Austrijos operos teatre sukurti bohemiško studento vaidmenį. Prieš pasirašant sutartį buvo iškelta svarbi sąlyga – lietuvis turi atsikratyti 30 kg. Per tris mėnesius Merūnas sugebėjo suliesėti 20 kg, o likusius įveikė iki reikiamos datos.

Numetęs svorio, jis gavo išsvajotą vaidmenį ir dabar traukia arijas garsiausiose pasaulio operose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“