M.Mikutavičius: „Nelabai žinau, ką reiškia „nuopelnai Lietuvai“

Antradienį prezidentūroje muzikantui ir kompozitoriui Marijonui Mikutavičiui įteiktas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Apr 29, 2014, 12:39 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:01 AM

Jis M.Mikutavičiui įteiktas už kūrybą, sutelkiančią lietuvius visame pasaulyje, ir pilietinį aktyvumą. Muzikantas apdovanotas už tai, kad sukūrė tautą vienijančias dainas „Trys milijonai“, „Nebetyli sirgaliai“ ir „Aš tikrai myliu Lietuvą“, taip pat už dalyvavimą labdaros aukcione, kurio metu surinktos lėšos buvo perduotos emocinės paramos tarnybai „Jaunimo linija“, skulptūros projekte „Laisvės kelias“, labdaros aukcione „Išsipildymo akcija 2012“ ir kituose pilietiniuose projektuose.

Apdovanojimas skirtas Valstybės atkūrimo proga, tačiau Vasario 16-ąją Marijonas negalėjo jo atsiimti. Naujos įteikimo ceremonijos data parinkta derinantis prie jo gimimo dienos – Marijonas gimtadienį atšventė balandžio 19-ąją.

Į ceremoniją Marijonas atvyko apsirengęs neformaliai. Jis vilkėjo pilką švarką, mėlynus džinsus ir juodus marškinėlius su užrašais.

Formalumų dainininkas nesilaikė net ir eidamas atsiimti apdovanojimo. Kai jį pakvietė M.Mikutavičius pergalingai sušuko: „Jėėėė!“ Puikiai nusiteikęs Marijonas juokavo, kad seniai laukė šio apdovanojimo.

Dainininkas stengėsi nesureikšminti medalio. Jis patikino, kad šis apdovanojimas yra kiek svarbesnis už diplomą, gautą mokykloje, už pelnytą trečią vietą krepšinio varžybose.

„Aš nelabai žinau, ką reiškia „nuopelnai Lietuvai“.

Reikia pripažinti, kad tai, ką darai gyvenime, daugeliu atveju tai darai negalvodamas apie apdovanojimus. Tai darai dėl savęs, dėl aplinkinių, dėl įvykių, dėl nuotykių ir panašiai.

Todėl pasakymas „už nuopelnus Lietuvai“ yra daug prasmingesnis, kai tu kažką nuveiki dėl Lietuvos, kai iš tikrųjų yra sudėtinga situacija ir valstybė yra pavojuje. Aš tokios patirties, be abejonės, neturėjau“, - kalbėjo M.Mikutavičius.

Iš pramogos pasaulio atstovų ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ apdovanojimus yra gavę hiphopo grupės „G&G Sindikatas“ lyderis, aktyvus visuomenės veikėjas Gabreilius Liaudanskas-Svaras, dainininkas, visuomenės veikėjas Andrius Mamontovas ir dizaineris Juozas Statkevičius.

 Šį vakarą, antradienį, 17 val. 20 min. M.Mikutavičius lankysis tiesioginėje „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.