Mantą Petruškevičių sužavėjo Tel Avivo gyventojų stilius

Neseniai iš atostogų Izraelyje grįžęs stilistas Mantas Petruškevičius (30 m.) jau pamiršo netoliese sprogstančias bombas ir bėgimą į slėptuves vidury vakarienės. Jo mintyse sėkmingai nusileidus Lietuvoje – tik gražūs prisiminimai apie šalį, kurioje su smagia bičiulių kompanija lankėsi pirmą kartą.

Vos išlipęs iš lėktuvo Mantas pajuto keistą jausmą, kad žengė ant šventos žemės.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Vos išlipęs iš lėktuvo Mantas pajuto keistą jausmą, kad žengė ant šventos žemės.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Jul 22, 2014, 8:34 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:28 PM

Savaitei į Šventąją žemę nuvykęs M.Petruškevičius ten patyrė ir šilto, ir šalto. Mat Tel Avive atostogavusius bičiulius užklupo karinių raketų švilpesys. Jis šypsojosi, kad vietos gyventojai buvo labai ramūs, o jiems, turistams, šūviai ir sprogimai neatrodė labai jaukus atostogų priedas.

Vos išlipęs iš lėktuvo vyras pajuto keistą jausmą, kad žengė ant šventos žemės.

„Viskas atrodė panašiai, kaip kad esu matęs kino filmuose. Itin tikinčių vietos gyventojų tradicinė apranga, jų stilius – viskas ten turėjo šarmo“, – šypsojosi jis.

Mantas džiaugiasi – atostogos buvo puikios. Vykęs pailsėti stilistas daug laiko praleido paplūdimyje – juk vanduo, tvyrant daugiau nei 30 laipsnių karščiui, atrodė lyg pašildytas. Vyras daug maudėsi, jam patiko banguojanti jūra.

Jaukią vilą ant jūros kranto poilsiui išsinuomoję lietuviai visai nesigailėjo, kad apsigyveno ne prabangiame viešbutyje.

Kiekvieną dieną Mantas su draugais traukė į miesto centrą – čia apžiūrėjo garsias bažnyčias, džiaugėsi nuvykęs į įspūdingą, savo dvasia išsiskiriantį ir senove dvelkiantį sendaikčių turgų, aplankė garsiąją Raudų sieną, Kristaus gimimo vietą. Neišdildomą įspūdį jam paliko ir Jezuralė.

Prie Raudų sienos Mantas, kaip ir visi turistai, paliko raštelį. Ten jis surašė viską, ko palinkėtų sau, o svarbiausia – meilės.

Susipažinę su vietos gyventoju, draugai net aplankė garsųjį Rachelės kapą, į kurį įleidžiami tik Izraelio gyventojai, – turistams ši vieta yra uždaryta. Ten stilistas įsigijo raudono siūlo apyrankę, apsaugančią nuo nesėkmių ir blogio.

„Tokių dalykų negalima pirkti turistinėse vietose. Tik prie Rachelės kapo galima įsigyti tikrų apyrankių. Kadaise tokią buvau gavęs dovanų, dabar įsigijau pats“, – pasakojo stilistas.

Tel Avive stilistas stengėsi valgyti patiekalus, kuriuos renkasi vietiniai. Todėl kompanija ėjo ne tik į gerus restoranus, bet ir į mažas jaukias vietos užeigas. Visą savaitę jis net neparagavo mėsos – rinkosi jūrų gėrybes, įvairių kruopų patiekalus. Draugai paragavo ir vietos vyno.

M.Petruškevičių nustebino ir Tel Avivo naktinis gyvenimas. Miestas linksmybėms iki paryčių atgyja kiekvieną vakarą, net pirmadienį.

Tiesa, šeštadieniais vietos gyventojai pagal tradicijas negali dirbti – net liftininkai tądien nepaspaudžia svečių pageidaujamo aukšto mygtuko!

Mantas yra tikras – Izraelis ta šalis, į kurią jis būtinai grįš dar kartą. Tačiau jam savaitės Tel Avive užteko – paskutinėmis dienomis jis jau ilgėjosi Vilniaus ir savo namų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.