Žvaigždės įsitraukė į socialinę akciją: moko skalbti atsakingai

Trečiadienį socialinis tinklas „Facebook“ pradėjo mirgėti nuo Lietuvos žvaigždžių nuotraukų, kuriose jos įsiamžinusios prie savo skalbimo mašinų. Ir, pasirodo, tai ne kokia nors nauja asmenukių mada, o nauja socialinė akcija.

Žvaigždės surengė įsitraukė į socialinę akciją „Skalbiu išmaniai“ .<br>„Facebook“ nuotr.
Žvaigždės surengė įsitraukė į socialinę akciją „Skalbiu išmaniai“ .<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2014, 5:29 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:56 PM

Žinomos šalies moterys, tokios kaip Natalija Bunkė, Oksana Pikul-Jasaitienė, Gitarė Gurevičiūtė, Aistė Paškevičiūtė, Viktorija Jakučinskaitė, Eglė Skrolytė, Baiba Skurstene, Urtė Šilagalytė, Goda Skačkauskaitė – Jokubaitienė dalinasi nuotraukomis su nuoroda #skalbiuismaniai.  Jose moterys demonstruoja, jog miltelių dozavimui pasitelkia įvairius namų apyvokos daiktus.

Nuo šių metų liepos mėnesio, vadovaujantis naujais Europos Sąjungos įstatymų pakeitimais, skalbimo milteliai tampa labiau koncentruoti, kas reiškia, kad jų reikės kur kas mažiau, o pakuotės bus mažesnės. Taip siekiama mažinti taršą ir žalą gamtai. 

Šios nuotraukos yra Lietuvos kosmetikos ir buitinės chemijos gamintojų asociacijos „Likochema“ vykdytos iniciatyvos dalis. Jos tikslas – išradingai atkreipti dėmesį į buitinę temą – padidėjusią skalbimo miltelių koncentraciją bei būtinybę sekti ant pakuotės esančias dozavimo instrukcijas.  

Daugelis moterų pripažino, jog anksčiau ne visada laikėsi instrukcijų, bet įsitikino, kad skalbti išmaniai nėra sudėtinga – jei po ranka nėra dozatoriaus, gali praversti ir šaukštas, samtis ar puodelis. Oksana Pikul – Jasaitienė pripažįsta: „Mudu su Simu gyvename labai aktyvų gyvenimą, todėl ne kartą yra tekę skalbimo priemonę matuoti „iš akies“, tačiau dabar patogiausia matuoti šaukštu.“  

Dalyvės tikisi, jog iniciatyva paskatins ugdyti teisingus įpročius skalbiant bei atkreips dėmesį į dozavimo svarbą. Dar vienas išmanaus skalbimo privalumas – draugiškesnis aplinkai elgesys. Anot Gintarės Gurevičiūtės: „Jei dozuodami teisingai galime tausoti mus supančią aplinką, kodėl gi to nepadarius?“

Nuotraukose, kurias patalpino socialiniame tinkle, žvaigždės nusifotografavo kuri kaip sugebėjo: kas užsiropštė ant skalbimo mašinos, kas pademonstravo savo skalbinius, o kas, tiesiog, su samčiu.

Faktas, kad ši smagi akcija ne tik neliko nepastebėta, bet ir daugumai praskaidrino dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.