Garsių nuotakų vestuvių prietarai: rodyti vyrui suknią, ar ne?

Vasara – vestuvių metas. Ir turbūt ne viena būsima nuotaka prieš didžiąją dieną svarsto, ar vyrui reikia parodyti suknelę prieš tai, ar šventinį drabužį jaunikis turėtų išvysti tik įžengus į bažnyčią arba santuokų rūmus. Vienos tvirtai tiki, kad nuotakos suknelės vyras neturi matyti iki pat vestuvių, kitos joms atrėžia, kad pasitarti su antrąja puse būtina. O jeigu jam nepatiks? O jei jis įsivaizdavo visai kitokią?

Žinomos moterys svarstė, ar būsimas vyras turi išvysti nuotakos suknelę prieš santuokos ceremoniją.
Žinomos moterys svarstė, ar būsimas vyras turi išvysti nuotakos suknelę prieš santuokos ceremoniją.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 26, 2014, 8:04 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:32 PM

Žurnalas „Stilius“ gražiausių žinomų nuotakų paklausė, kaip praeityje elgėsi jos: ar garsūs vyrai matė savo nuotakų sukneles iki vestuvių? O galbūt net padėjo jas išsirinkti?

***

Vienintelė tradicija, kurios per savo vestuves 2010-ųjų liepą laikėsi krepšininko Arvydo Macijausko (34 m.) žmona Viktorija (28 m.), buvo ta, kad vyras jos vestuvių suknelę išvydo tik bažnyčioje. Nuotakos drabužį V.Macijauskienei kūrė dizainerė Ramunė Piekautaitė.

„Suknelės nerodžiau tikrai ne dėl to, kad tai blogas ženklas ar prietaras. Tiesiog mergaitiškai norėjau, kad Arvydui tai būtų staigmena“, – šypsojosi su vyru du vaikus – sūnų Lauryną (3 m.) ir dukterį Gabrielę (1 m.) – auginanti moteris.

Kai Viktorija priėjo prie bažnyčioje jos laukiančio Arvydo, jis paėmė ją už rankos ir... pabučiavo mylimąją į lūpas! Tada sužadėtiniai sulaukė kunigo pastabos, kad dar ne laikas bučiuotis.

Šiandien, jei būtų galima atsukti laiką atgal, Viktorija savo didžiojoje šventėje keistų nemažai dalykų. Ji atsakingiau ruoštųsi, pati viską kelis kartus patikrintų, kruopščiai apmąstytų kiekvieną smulkmeną.

„Tačiau dėl nieko nesigailiu! Mūsų šventė buvo puiki. Tiesiog bėgant metams įgyjame daugiau patirties, keičiasi skonis, supratimas ir požiūris“, – sakė V.Macijauskienė.

***

Simbolinę datą – 2012-ųjų gruodžio 12-ąją savo vestuvėms su išrinktuoju Elegijumi (47 m.) pasirinkusi dainininkė Džordana Butkutė (45 m.) tradicijos nerodyti būsimam vyrui suknelės laikėsi.

Tokiam sužadėtinės sprendimui pritarė ir jaunikis – jis sąmoningai pats vengė bet kokios galimybės į nuotakos drabužį bent užmesti akį. Šventinį rūbą Džordanai kūrė dizainerė Ramunė Piekautaitė.

„Iš nuogirdų galėjau susidaryti bendrą vaizdą, kokia suknele pasipuošusi Džordana įžengs į bažnyčią. Bet savo nuotaką su suknele išvydau tik prie altoriaus. Žodžių nebuvo...

Juolab stovint prie altoriaus jau ne laikas ir ne vieta reikšti emocijas dėl suknelės. O mintyse pamaniau, kad šalia manęs – pati gražiausia nuotaka pasaulyje.

Ramunės sukurta Džordanos suknelė man iš tiesų labai patiko“, – „Stiliui“ sakė Elegijus.

* * *

Krepšininkas Robertas Javtokas (34 m.) su gražuole Vilma (30 m.) susituokė prieš devynerius metus. Pora augina sūnų Simą ir dukterį Gretą. Dabar kalbinama V.Javtokienė šypsojosi, kad jei tekėtų šiandien, jos nuotakos suknelė būtų labai panaši – tikrai tokios pat formos, gal kiek kitokio audinio.

„Ir šiandien žiūrėdama vestuvių nuotraukas esu visiškai patenkinta savo nuotakos suknele“, – sakė moteris.

Jaunosios suknelę krepšininkas išvydo tik per ceremoniją bažnyčioje – Vilma netiki prietarais, kad tai blogas ženklas, tačiau labai norėjo Robertui padaryti staigmeną.

„Man net mintis nekilo prieš vestuves vyrui parodyti suknelę, tokia staigmena išėjo natūraliai. Nesvarsčiau, kad suknelė vyrui nepatiks – jei ji tinka ir patinka man, vyras irgi bus sužavėtas“, – sakė V.Javtokienė.

Moteris nesupranta nuotakų, kurios įsigydamos šventinį rūbą tariasi su būsimais vyrais.

Vestuvinė suknelė, kurią Vilmai siuvo siuvėja, jos spintoje yra iki šiol.

* * *

Verslininkė Inga Stumbrienė (30 m.), šiemet švenčianti santuokos su vienmečiu Aivaru Stumbru 10-metį, buvo ta nuotaka, kuri tiki prietarais.

Aivaras jos vestuvinę suknelę išvydo tik tuomet, kai ji su tėvu politiku Rolandu Paksu įžengė į sostinės Šv.Petro ir Povilo bažnyčią.

„Puikiai pamenu Aivaro žodžius, kuriuos jis pasakė po santuokos ceremonijos. Vyras pasakė, kad į šviesią bažnyčią įžengė angelas. Kartu su manimi įsprūdo saulės spindulys. Aivarui atėmė žadą, nutvisko akyse.

Mūsų vestuvės buvo labiau amerikietiško stiliaus – lietuviškų tradicijų nepaisėme. Norėjome gražių, šventiškų, elegantiškų ir rafinuotų vestuvių. Tėvai tam neprieštaravo“, – prisimena Inga.

Vienos tradicijos jaunieji vis dėlto laikėsi – po ceremonijos tėvai jauniesiems įteikė šeimos židinį ir palinkėjo, kad jų šeimos židinys visada būtų kurstomas ir liepsnotų.

* * *

Dainininkas Deivis Norvilas (34 m.) su savo išrinktąja Renata (35 m.) prie altoriaus sostinėje žengė beveik prieš dvejus metus. 2007-aisiais televizijos projekte kilę jausmai porai padovanojo ir sūnų Emilį, kuris su Renatos dukterimi Vanesa iš pirmosios santuokos jauniesiems per vestuves atnešė žiedus. Kai tėvai tuokėsi, Emiliui buvo dveji.

Orchidėjų žiedais puoštą pūstą nuotakos suknelę tituluota gražuolė nuomojosi – mat ta, kurią buvo užsisakiusi internetu, nepatiko ir atkeliavo per vėlai.

„Tikrai nerodžiau vyrui suknelės! Prietarai man ne tiek svarbu, tiesiog norėjau jam padaryti staigmeną. Vyras, išvydęs mane prie bažnyčios, buvo sužavėtas. Lygiai taip pat amo netekau ir aš – Deivis buvo labai gražus“, – šypsojosi Renata.

Renatai svarbios buvo tradicijos, kurios jaukios jauniesiems ir jų tėvams. Jaunųjų išlydėjimas, pasitikimas, šeimos židinio teikimas – vestuvių tradicijos, kurių jaunieji laikėsi. Renata įsitikinusi, kad vestuvės – didžiulė šventė ne tik jiems su Deiviu, bet ir tėvams.

„Buvo jauku, malonu ir gera. Tokios nuotaikos abu ir norėjome per savo šventę“, – sakė Renata.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.