R. E. Mazurevičiūtės grožio paslaptys šaltuoju sezonu

Nors dar šiltas ankstyvas ruduo, gražuolė „Mis Lietuva 2013“ Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė (23 m.) jau pradeda ruoštis vėsiajam sezonui. Mergina ne tik dairosi šiltesnių madingų apdarų. Ne mažiau svarbu, kad žvarbūs orai ir vėjas gali pakenkti jos odai ir plaukams.

Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė.<br>P.Stefanovičiaus nuotr., I.Sinkevičiūtės drabužiai ir makiažas, G.Pietutytės šukuosena.
Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė.<br>P.Stefanovičiaus nuotr., I.Sinkevičiūtės drabužiai ir makiažas, G.Pietutytės šukuosena.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Sep 22, 2014, 5:33 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 2:42 AM

Ruošti odą šaltajam sezonui Rūta Elžbieta įprastai pradeda jau nuo rugsėjo. Kol kas ji naudoja drėkinamąjį kremą, tačiau netrukus jį vis dažniau keis maitinamuoju, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

„Vėstant orams oda prašosi būti labiau lepinama. Po vasaros ne tik veido, bet ir viso kūno oda yra šiek tiek išsausėjusi, todėl pastaruoju metu naudoju ne tik kremą, bet ir pačios gaminamas kaukes“, – neslėpė R.E.Mazurevičiūtė.

Viena jų – agurkų ir medaus. Kaukei reikia vieno šviežio agurko ir šaukštelio medaus. Rūta Elžbieta agurką nuplauna, nulupa, sutarkuoja, į masę įdeda medaus ir pašildo, kol jis ištirpsta. Palaukusi, kol masė atvės, mergina užtepa ją ant veido ir kaklo. Po 15–20 minučių ji kaukę nuplauna šiltu vandeniu. Ši priemonė odai padeda išlikti švelniai ir skaisčiai.

„Nesistengiu dažnai varstyti SPA centrų durų, tačiau kūną prižiūriu ne mažiau nei veidą. Namuose ruošiu garo vonias: į vandenį įlašinu kvapiųjų aliejų ar pasigaminu žolių, pušų spyglių nuoviro“, – pasakojo pašnekovė.

Rudenį ir žiemą R.E.Mazurevičiūtė mėgsta pasikaitinti pirtyje, po kurios atsigaivina po vėsia masažinio dušo srove.

Lankydamasi pirtyje ji naudoja įvairias medaus, alyvuogių aliejaus ir kavos tirščių valomąsias kaukes.

Atvėsus orams R.E.Mazurevičiūtė labiau rūpinasi ir lūpomis. Kad jos neskeldėtų, prieš eidama į lauką mergina visada naudoja lūpų blizgį, bičių pikio vazeliną arba riebesnius lūpų dažus.

Plaukams vėsiuoju sezonu taip pat reikia nemažai dėmesio. Kiekvieną rudenį Rūta Elžbieta patrumpina po vasaros karščių suskilinėjusius, išsišakojusius plaukų galiukus.

Ji taip pat stengiasi kuo rečiau naudoti įvairias chemines priemones ir plaukų formavimo reikmenis – tiesinimo žnyples, plaukų suktuvą, džiovintuvą.

Mažiausiai kartą per savaitę plaukus gražuolė palepina maitinamąja kauke.

Dažniausiai mergina naudoja grožio salonuose įsigytas priemones, tačiau plaukams atsigauti, pamaitinti ir suteikti žvilgesio padeda Rūtos Elžbietos naudojami Holivudo žvaigždžių stilisto Asgaro Saboo itin mėgstami kokosų ir migdolų aliejai.

„Keletą kartų per mėnesį ištrinu plaukus viena minėtų aliejų rūšių. Prieš tai aliejų pašildau. Po šios procedūros plaukai iš tiesų atsigauna“, – tvirtino R.E.Mazurevičiūtė.

Mergina tvirtino, jog jos plaukai trapūs, todėl išplautų plaukų iš karto nešukuoja, nes nenori, kad jie būtų draskomi. Kad plaukai greičiau išdžiūtų, Rūta Elžbieta naudoja specialų aliejų.

„Mano plaukai labai reaguoja į temperatūrų pokyčius, elektrinasi, todėl eidama į lauką juos pridengiu galvos apdangalu“, – sakė R.E.Mazurevičiūtė.

Mergina tikino, kad norint išlaikyti grožį labai svarbu vidinis nusiteikimas. „Kai esu pailsėjusi, laiminga, sveikai maitinuosi, tada ir oda būna skaisti, ir plaukai žvilga“, – sakė R.E.Mazurevičiūtė.

Gražiausia šalies mergina įsitikinusi, kad kiekviena moteris turi rasti sau tinkantį grožio ritualą, kuris padėtų jai gerai jaustis.

„Esu girdėjusi, kad modelis Cindy Crawford kiekvieną rytą sumaišo pusę litro riebaus pieno bei mineralinio vandens ir taip drėkina sausą veido odą. Dainininkė Jennifer Lopez kasdien šveičia kūną kavos tirščiais, sumaišytais su medumi.

Seniausia Prancūzijos moteris Jeanne Calment, sulaukusi 122 metų, taip pat atskleidė savo ilgaamžiškumo ir grožio paslaptį. Ją sudaro trys dalykai: vartoti kuo daugiau alyvuogių aliejaus ir nepamiršti jo įtrinti į odą, gerti portveiną ir per savaitę suvalgyti kilogramą šokolado.

O paklausta, ar senatvėje išgyvena dėl raukšlių, ji atsakė: „Aš turiu tik vieną raukšlę – tą, ant kurios sėdžiu.“ Taigi kiekvienam siūlau atrasti savo būdą, kaip jaustis gerai ir gražiai“, – sakė R.E.Mazurevičiūtė.

Jeigu reikėtų pasirinkti tik vieną kosmetikos priemonę, merginos teigimu, neabejotinai tai būtų kvepalai.

„Pamenu, skaičiau apie „Guerlain“ – prancūzų kvepalų kompanijos palikuonio Jeano Paulio Guerlaino gyvenimą. Kai jo žurnalistė paklausė, ką jam reiškia kvepalai, šis retoriškai atsakė: „Kas lieka, kai moteris atsiduria tamsoje? Kas lieka, kai ji nusirengia, nusisega papuošalus, kai nebematome jos veido, nuostabių plaukų, gražių akių? Tik kerintis jos balsas ir kvepalai.“

Kvepalai – pirmas ir paskutinis dalykas, apibūdinantis bet kurį žmogų. Štai kodėl kvepalai man yra svarbiausi“, – sakė Rūta Elžbieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.