Garsios moterys suvienijo jėgas virtuvėje

Prie kulinarinių laidų vedėjos ir knygų autorės Beatos Nicholson bei labdaros fondo „Maisto bankas“ iniciatyvos „Kviečiu į svečius“ prisijungė ir šeimininkų vaidmens ėmėsi vairuojančių moterų asociacija „Racing Ladies“ su jos vadove Asta Jonušiene priešakyje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2014, 4:30 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 11:25 PM

Prieš vakarėlį, per kurį moterys vaišins savo svečius pačių pagamintais patiekalais, aktyviausios „Racing Ladies“ narės kelias valandas sukinėjosi virtuvėje. Gaminti joms padėjo „Kulinarinės studijos“ šefas Gian Luca Demarco.

Linksmai nusiteikusios moterys nuolat juokavo, tačiau sąžiningai klausė kiekvieno virtuvės šefo nurodymo. Pavyzdžiui, voveraites itališkiems virtiniams nioki šeimininkės valė ne pakišusios po vandeniu iš čiaupo, o su drėgnu popieriniu rankšluosčiu. Pasak virtuvės šefo, taip grybai nepraranda savo tikrojo skonio.

Kol virtuvėje vyko darbas, jos pakraštyje darbavosi plaukų stilistė Julijana. Moteris pasirūpino, kad visų maistą gaminančių moterų plaukai būtų dailiai supinti.

Labdaringos iniciatyvos „Kviečiu į svečius“ idėja paprasta – geradariai pagamina valgių, pasikviečia svečių, o šie dėkingumą už vaišes išreiškia pinigais, kurie perduodami „Maisto bankui“.

Lietuvoje skurdo riziką patiria kas penktas žmogus. Tokių šeimų mityba prasta, nevisavertė. „Maisto bankas“ gali šiems žmonėms padėti, kasdien surinkdamas ir jiems perduodamas prekybininkų ir gamintojų labdarai atiduodamus maisto produktus. Tačiau šiam darbui atlikti reikia lėšų – mokėti už degalus, sandėlius ir kt. Todėl jau ketvirtus metus iš eilės B.Nicholson ir „Maisto bankas“ rengia projektą „Kviečiu į svečius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.