Interneto įsilaužėliai kėsinosi į naują Ž. Grigaičio tinklapį

Praėjusį pirmadienį iškart po Žilvino Grigaičio surengtų spaudos pusryčių, kuomet pristatytas naujasis jo verslo įrankis – universali internetinė platforma „www.zag.expert“, verslininkas sulaukė pirmųjų rimtų pasikėsinimų į ją įsilaužti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2014, 1:33 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 11:24 PM

„Buvo bandoma įvykdyti teisiškai atvirą vagystę. Jei būtų pavykę, puslapis būtų buvęs paralyžiuotas: sunaikintas jo ilgai kurtas turinys, duomenų bazės“, – teigia Žilvinas.

Sistemingi bandymai įsilaužti į internetinę platformą truko tris dienas.

Siekdamas sustabdyti nusikaltėlius, Žilvinas Grigaitis pasitelkė buvusių verslo partnerių iš Izraelio pagalbą, kurie netrukus atsiuntė papildomą apsaugos sistemą, tad įsilaužimo į internetinę platformą buvo išvengta.

„Netrukus paaiškėjo, jog virtualios atakos lygmuo tikrai ne pradedančiųjų lygio: buvo tikslingas ir planuotas, o adaptavus minėtą papildomą apsaugos sistemą, išsiaiškinta, kad sistemingi įsilaužimo signalai ateidavo iš priešiškai prieš Lietuvą nusiteikusios šalies, kurios nenoriu minėti. Šiuo metu padėtis susinormalizavo, tačiau aš ir mano komanda esame pasirengę viskam“, – pasakojo žinomas vyras.

Paklaustas apie tolimesnius savo veiksmus šioje situacijoje, Žilvinas teigia: „Įsilaužimo į platformą atveju grėstų tūkstantiniai nuostoliai, tad neatmetu galimybės kreiptis į teisėsaugos institucijas dėl tokio pasikėsinimo įvykdyti atvirą vagystę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.