Premjero šeimą kartu laiko dvasinis tobulėjimas

„Svarbiausia, kad abu norėtų dvasiškai tobulėti“, – vieną darnaus santuokinio gyvenimo sąlygų žurnalui „Stilius“ paminėjo šalies premjero Algirdo Butkevičiaus (56 m.) žmona Janina (55 m.). Neseniai jie netikėtai išgyveno gražų įvykį: nuvykę į vieną šventę, turėjo progą atnaujinti ir savo santuokos įžadus.

Janina ir Algirdas Butkevičiai su anūke Kamile.<br>Nuotr.iš asmeninio albumo
Janina ir Algirdas Butkevičiai su anūke Kamile.<br>Nuotr.iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jan 16, 2015, 6:35 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 11:13 PM

Pirmąjį sausio sekmadienį Butkevičiai ne pirmą kartą vyko į Šiaulius vyskupo Eugenijaus Bartulio kvietimu. Sausio 4-ąją Šiaulių arenoje į šeimų šventę „Šeima, gyvenk tikėjimo džiaugsmu“ susirinko keli tūkstančiai tikinčiųjų. Po šv.mišių vyskupas pakvietė bažnyčioje susituokusias poras atnaujinti įžadus.

Ar širdis suspurdėjo tą akimirką? Juk Butkevičiai rugpjūčio 9-ąją minės jau 35-ąsias santuokos metines. „Žinoma, kad tai palietė širdį. Ir iš vyro akių mačiau, kad tariami priesaikos žodžiai nėra bereikšmiai. Tas momentas, kai atsistojome, vyskupo kvietimu padavėme vienas kitam dešinę ranką ir atsigręžėme vienas į kitą, buvo labai ypatingas“, – sakė ponia Janina.

Ji prisimena, kaip juodu su Algirdu 1980-aisiais sutuokė Panevėžio vyskupas Juozas Preikšas. Jį sutikusi pora ir dabar būtinai padėkoja – juk tokia laiminga, pasirodo, šio kunigo ranka. Ką J.Butkevičienė galėtų patarti kitoms poroms ir savo dukrai Indrei, kuri jau irgi sukūrusi šeimą?

„Jei būtų sėkmingos santuokos receptas, jis tikrai būtų surašytas, – juokavo moteris. – Nesutinku su mintimi, kad santuoka – darbas. Juk darbas susijęs su kažkuo priverstiniu ir nemaloniu, o žmones suveda meilė – ją puoselėji ir saugai. Svarbiausia, kad abu poroje norėtų tobulėti dvasiškai, jei vienas stovės vietoje, nieko nebus. Kad ir filmai, knygos – tai tas šaltinis, kuris tobulina prigimtį, tuo domintis atsiranda temų pasišnekėti“.

Poniai Janinai įstrigo kai kurios R.Bacho knygos „Tiltas per amžinybę“  mintys. „Su tavim aš išaugau, aš daug ko iš tavęs išmokau, ir žinau, jog tau taip pat daviau daug gero. Prisilietę vienas prie kito, mudu abu tapome geresni“.

Premjero žmona mano, kad tokia ir yra tvirtos santuokos esmė - kad galėtum savo žmogui kažką duoti, kad pats iš jo kažką gautum, kad norėtum tai duoti ir gauti, kad abu norėtų tapti geresni... Ir dar puiki citata iš tos pačios knygos: „Sielos draugas turi raktus  mūsų užraktams. Jausdamiesi visiškai saugūs, mes atrakiname užraktus, paleidžiame į laisvę savo tikrąjį „aš” ir galime nuoširdžiai, iki galo būti savimi; galime būti mylimi už tai, kas esame, o ne kuo apsimetame esą. Kiekvienas mūsų atskleidžia geriausiąją antrojo dalį. Nesvarbu, kas dedasi aplink – su tuo vieninteliu žmogumi savame rojuje mes jaučiamės saugūs. Mūsų sielos draugas atjaučia ir supranta giliausius mūsų troškimus, turi tokią pat kryptį gyvenime. Kai mes esame nelyginant du balionai ir drauge kylame aukštyn, galime tikėti, jog radome savo tikrąjį žmogų. Mūsų sielos draugas padaro gyvenimą vertą gyventi“.

„Mes su vyru esame sielos draugai ir tai kur kas daugiau nei tik meilė“, - sakė J.Butkevičienė. Butkevičiai jiems svarbias vertybes yra įskiepiję ir dukrai Indrei. Ponia Janina spėja, kad greičiausiai kitais metais, jei tik sulauks kvietimo, į Šiaulių vyskupijos šeimų šventę kartu važiuos ir dukters šeima. Šįmet Butkevičiai dar pabijojo imti jaunąją šeimyną – anūkei Kamilei dar nėra trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.