„Mis visata“ atradimu vadinama P. Belousova nebeslepia apmaudo

Trečiadienį į gimtinę iš Majamio grįžo Lietuvos atstovė konkurse „Mis visata“ Patricija Belousova. Vilniaus oro uoste ją pasitiko artimiausi žmonės. Patricija švytėjo iš džiaugsmo išvydusi šeimos narius, išėjusi į apsnigtas, tačiau širdžiai mielas Vilniaus gatves.

Į Lietuvą grįžusią „Mis visata“ dalyvę Patriciją Belousovą pasitiko artimieji.<br>T.Bauro nuotr.
Į Lietuvą grįžusią „Mis visata“ dalyvę Patriciją Belousovą pasitiko artimieji.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Jan 28, 2015, 2:23 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 7:57 PM

19-metė šokėja po grožio konkurso neslėpė nusivylimo vertinimo komisijos sprendimu, tačiau guodėsi, kad užsienio žiniasklaida ją vadina „Mis visata 2014“ atradimu.

Nors konkurso finalas įvyko sekmadienį, Patricija apie jį prakalbo tik dabar. Vilnietė patikino, kad paskelbus kolumbietę Pauliną Vegą nugalėtoja, liejosi ne tik džiaugsmo ašaros. Apskritai, finalo metu užkulisiuose blogos emocijos liejosi per kraštus.

„Buvo daug nusivylusių merginų, mačiau isterijų, ašarų. Aš esu sportininkė, tad žinau, kad reikia mokėti priimti bet kokį rezultatą ir toliau eiti į priekį.

Tai buvo gražus laikotarpis mano gyvenime. Kas laukia ateityje, ar tapsiu modeliu, kol kas nežinau. Dabar esu tiesiog labai pasiilgusi šokių. Noriu kuo greičiau grįžti ant parketo“, – sakė P.Belousova.

Favoritėms – ypatingos sąlygos

Lietuvei nepavyko pakliūti į pusfinalį, tačiau ji vis tiek džiaugėsi gavusi galimybę sudalyvauti JAV milijardieriaus Donaldo Trumpo organizuojamame grožio konkurse. Patricija žavėjosi konkurso organizavimu, komandos sugebėjimu užpildyti dienotvarkes taip, kad laikas nebūtų švaistomas veltui.

„Žinoma, dėl to kartais būdavo labai sunku fiziškai, tačiau stengiausi nekreipti į tai dėmesio ir mėgavausi kiekviena akimirka. Labai stengiausi padaryti viską, kad pasirodyčiau kuo geriau. Tikrai norėjau patekti į geriausiųjų 15-uką. Tuo labiau, kad konkurso metu sulaukiau daug dėmesio. Konkurso organizatoriai, fotografai kalbėjo, kad esu didžiausia staigmena „Mis visatoje“.

Kodėl mūsų šalies nedelegavo nors į pusfinalį, reikėtų klausti komisijos, kuri priėmė tokį sprendimą. Man sunku tai komentuoti“, – kalbėjo P.Belousova.

Užtat konkurso nugalėtoja Patricijai buvo aiški tą pačią dieną, vos tik ji atvyko į Majamį. P.Vegai ruoštis finalui padėjo gausi pagalbininkų komanda. Daug savo sričių profesionalų dirbo, kad kolumbietė laimėtų grožio konkursą.

Ekspertų komanda kūrė Paulinos įvaizdį, mokė elgtis, kalbėti, rengė specialias fotosesijas. Pasiruošimui jie turėjo dvigubai daugiau laiko nei kitos konkurso dalyvės – „Mis visata“ karūnuota P.Vega į Majamį atvyko mėnesiu anksčiau už kitas gražuoles.

„Apskritai, konkurso favoritės finalui ruošėsi visus metus. Tad konkursas joms prasidėjo žymiai anksčiau negu man. Aš pati sužinojau, kad į jį vyksiu tik rugsėjo pabaigoje.

Be to, favoritėms buvo rengiamos papildomos fotosesijos, padėjo dizaineriai, kurie buvo šio konkurso rėmėjai. Visi joms buvo savi“, – patikino P.Belousova.

Iškilo iš niekur

Puikiai pasirodžiusią ir net paties D.Trumpo dėmesio sulaukusią Patriciją aplinkiniai vadino staigmena ir tinkamai neįvertinta gražuole. Niekas nesitikėjo, kad Lietuvos atstovė gali pasirodyti puikiai, nes P.Belousovai reikėjo viską daryti pačiai.

Patricija neslėpė, kad atstovauti savo gimtinei buvo maloni, tačiau labai sudėtinga užduotis. Daugelis gražuolių į konkursą atvyko ne tik su pagalbininkais, bet ir remiamos valstybės. Jų biudžetas buvo didžiulis, o P.Belousovos – itin kuklus. „Mis visatai“ vilnietė pasiruošė iš savo lėšų, o drabužius ir kosmetiką jai nemokamai suteikė geranoriškai nusiteikę Lietuvos dizaineriai ir grožio tinklas „Kristiana“.

„Jų dėka aš likau pastebėta. Juk praktiškai aš neturėjau nieko.

Kaip sportininkė supratau iš karto, kad šiame konkurse reikia varžytis iš visų jėgų, nuolat rodyti save. Visos kitos demonstravo savo vidinį ir išorinį grožį jau mėnesį ar net metus, o man buvo skirtos trys savaitės. Tikiu, kad su mūsų kukliu pasiruošimu Lietuva parodė maksimumą. Juk jau po kelių dienų Lietuvos vardas iškilo“, – sakė Patricija.

„Konkurso veidas“, „Konkurso staigmena“ – taip buvo apibūdinama P. Belousova užkulisiuose ir užsienio spaudoje. Žurnalistai patys atnešdavo lietuvei laikraščius, kurių pirmuosius puslapius papuošė Patricija.

Jai buvo sunku patikėti, kad žurnalistai gaišta laiką vien tam, kad parodytų, jog jų leidinyje lietuvei skiriama ypatinga vieta. Emocijas, kurias P.Belousova jautė vartydama šiuos laikraščius apibūdino vienu žodžiu: „Nerealu“.

Grožio konkursą „Mis visata“ sausio 31d., šeštadienį, 21.30 val. transliuos „Lietuvos ryto" televizija.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų - mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.