M. Petruškevičius priblokštas aplaidaus „eurovizinio“ stiliaus

Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse atstovaujantys Vaidas Baumila ir Monika Linkytė trečiadienį pristatė savo ilgai slėptus sceninius apdarus. Tačiau „Kristi Andress“ kūriniai, papuošę atlikėjus, sulaukė gana griežtos kritikos. O vienas garsiausių šalies stilistų Mantas Petruškevičius negailėjo neigiamų komentarų visam Lietuvos atstovų įvaizdžiui.

Stilistas M.Petruškevičius nesupranta, kodėl nesugebėta sukurti gero įvaizdžio iki galo.
Stilistas M.Petruškevičius nesupranta, kodėl nesugebėta sukurti gero įvaizdžio iki galo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-13 19:17, atnaujinta 2018-01-03 22:21

Savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ M.Petruškevičius rašė: „Be komentarų… Ruskaja olimpiada... Startas!“

Lrytas.lt paklaustas, kodėl taip aštriai reagavo į sceninį V.Baumilos ir M.Linkytės įvaizdį, M.Petruškevičius juokėsi: „Tikiuosi, kad aš suklydau ir mano akys mato ne tai, ką mato.“

Stilistas teigė puikiai pažįstantis įvaizdį kūrusius dizainerius ir gerbiantis juos už kūrybą bei atsidavimą darbui, tačiau neslėpė – jį rezultatas pribloškė.

„Iš pradžių reikėtų diskutuoti apie tai, kaip atlikėjai save pateikė žiniasklaidai. Ar neužteko pinigų, kad nusivežtų grimuotoją ir žmogų, kuris šukuoja plaukus? Į ką mes lygiuojamės? Ar neturime lygintuvo, pinigų brangesnėms pėdkelnėms ir batams? Komanda irgi atrodo lygiai taip pat blogai“, – piktinosi stilistas.

M.Petruškevičius įsitikinęs, kad įvaizdis kartais yra žymiai svarbiau nei tai, ką manome apie pačius žmones.

„Turiu atsiprašyti už savo žodžius, bet taip yra. Tikiuosi, kad toks įvaizdis yra ne galutinis. Tikrai esu už juos ir sveikinu, tačiau šiandienis jų pasirodymas viešumoje numušė pergalės euforiją“, – sakė jis.

Stilistas teigė daugiau tikėjęsis iš atlikėjų vadybininkų Martyno Tylos ir Neringos Zeleniūtės. Jo manymu, stiliaus atžvilgiu jie turėjo būti griežtesni.

„Dar kartą įrodėme, kad šioje srityje dar yra kur tobulėti. Kalbu apie Lietuvos dizainerius. Vienintelis dizaineris, kuris man būtų priimtinas ir, mano nuomone, nebūtų suklydęs, yra Juozas Statkevičius. Aišku, jis brangus, bet tokiame projekte ir turi būti brangus dizaineris. Gal jiems neužteko pinigų, bet privalėjo būti žmogus, kuris aprengtų profesionaliai ir scenoje padarytų teatrą. Jis tai labiausiai ir moka daryti“, – aiškino M.Petruškevičius.

Tiesa, atsirado ir tokių, kurie šių metų Lietuvos atstovų „eurovizinį“ įvaizdį pateisino. Viena jų – mados ženklo „V Desire“ kūrėja Diana Vapsvienė. Ji savo nuomonę taip pat išreiškė socialiniame tinkle.

„Tik pasirodė „eurovizinis“ įvaizdis – kaipmat skandalas ir visi baisiai protingi kritikai. Bent jau palaukite pasirodymo, ekspertai, jūs mielieji... Kaip gali vertinti įvaizdį iš karto kritiškai, nematydamas galutinio rezultato ir kitų sprendimų??? Režisūra, choreografija ir kiti sceniniai reikalai. Juk tai galutinis vaizdas... Linkiu nesikišti ten, kur nelabai išmanote, nes tikrai graudu skaityti“, – rašė D.Vapsvienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.