Garsūs žmonės V. Baumilai ir M. Linkytei prognozavo sėkmę

Ketvirtadienio vakarą Lietuvos atstovai „Eurovizijoje“ Vaidas Baumila ir Monika Linkytė susikaus konkurso pusfinalyje su dar 16 valstybių atstovais. Europos klausytojų širdį jie bandys užkariauti kūriniu „This Time“. Ir nors per visa pasiruošimo konkursui etapą į juos skriejo ne viena kritikos strėlė, garsūs Lietuvos žmonės pasirodymą vertina puikiai ir siunčia įvairiausius linkėjimus.

Garsūs žmonės Vaidui Baumilai ir Monikai Linkytei linki nesijaudinti ir tiki jų sėkme.
Garsūs žmonės Vaidui Baumilai ir Monikai Linkytei linki nesijaudinti ir tiki jų sėkme.
Prodiuseris Rolandas Skaisgirys neabejoja, kad lietuviai pateks į finalą.<br>T.Bauro nuotr.
Prodiuseris Rolandas Skaisgirys neabejoja, kad lietuviai pateks į finalą.<br>T.Bauro nuotr.
Dainininkė Neringa Šiaudikytė pralaimėjimo kartėlio nejaučia ir Lietuvos atstovams linki sėkmės.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainininkė Neringa Šiaudikytė pralaimėjimo kartėlio nejaučia ir Lietuvos atstovams linki sėkmės.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mia sakė norinti atsiriboti nuo „eurovizinio“ šurmulio.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mia sakė norinti atsiriboti nuo „eurovizinio“ šurmulio.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainininkas Egidijus Sipavičius mano, kad Vaidas ir Monika – puikūs dainininkai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dainininkas Egidijus Sipavičius mano, kad Vaidas ir Monika – puikūs dainininkai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Atlikėjas Stano Lietuvos atstovams linki pamiršti savo profesionalumą ir atsipalaiduoti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Atlikėjas Stano Lietuvos atstovams linki pamiršti savo profesionalumą ir atsipalaiduoti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dainininkė Anžela Adamovič mano, kad konkurso kontekste lietuvių daina „This Time“ atrodo stipriai.<br>T.Bauro nuotr.
Dainininkė Anžela Adamovič mano, kad konkurso kontekste lietuvių daina „This Time“ atrodo stipriai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

lrytas.lt

May 21, 2015, 5:11 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 12:01 PM

„Dar tokio gero „Eurovizijos“ numerio Lietuva neturėjo. Baumila ir Linkytė dainuoja taip gerai, kaip aš rašau, ir gal net geriau“, – pasirodžius lietuviams savo „Facebook“ paskyroje pakomentavo publicistas Andrius Užkalnis.

Dainininkė Anžela Adamovič sakė, kad, palyginti su daugelio kitų dalyvių kūriniais, lietuvių daina atrodo išties stipriai.

„Pirmiausia palinkėčiau jiems stiprybės – kad mažiau nervintųsi, labiau suprastų savo dainą. Žinau, kad jiems pasiseks, nes jie abu – nuostabūs dainininkai ir profesionalai. Sergu už juos. Jiems nėra ko per daug linkėti, nes jau viską, ko reikia, turi“, – sakė A.Adamovič.

Nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje su Monika ir Vaidu konkuravusi dainininkė Neringa Šiaudikytė mano, kad komentuoti situaciją – sudėtinga. Juk kasmet į konkursą važiuojantys Lietuvos atstovai tvirtina, kad pateks į finalą ar net finalininkų penketuką.

„Galiu pakomentuoti tik jų dainą ir bendrą vaizdą, kuris man iš tiesų patinka. Manau, ta daina tikrai nėra bloga. Ar pakankamai, kad patektų į finalą? Bus komisija, kuri tai nuspręs. Mano ausiai ta daina smagi, atlikimas yra gražus. Be to, abu atlikėjai yra gana stiprūs. Neturiu ko kritikuoti“, – sakė N.Šiaudikytė.

Ji Lietuvos duetui palinkėjo didelės sėkmės, kad nedrebėtų kojos ir balsas, ir pridūrė neabejojanti, kad taip tikrai nenutiks.

„Linkiu pasirodyti taip gerai, kaip pasirodė Lietuvoje, ir suvirpinti europiečių širdis kaip reikiant. Nesu iš tų pavydžiųjų grupuotės, tikrai sirgsiu už savo kolegas. Gal ir konkuravome, bet savo šalies atstovus reikia tik palaikyti. Manau, jau per vėlu ką ir sakyti – viskas padaryta. Lieka laukti gero rezultato“, – tikino N.Šiaudikytė.

Tiesa, nuo prognozių ir lietuvių pasirengimo konkursui komentarų susilaikė viena didžiausių Vaido ir Monikos konkurenčių nacionalinėje atrankoje  Mia (Vilija Pilibaitytė). Ji teigė, kad šiuo metu norėtų atsiriboti nuo „eurovizinio“ šurmulio.

Lietuvos scenos grandas Egidijus Sipavičius, nors ir nedega „Eurovizijos“ karštine, ketvirtadienio vakarą taip pat ketina palaikyti lietuvius.

„Jokių prognozių neturiu. Man jų duetas yra puikus, abu – puikus dainininkai. Ir daina visiškai nebloga: nors nieko įmantraus, daina įsimena. Manau, kad jie turi šansų“, – sakė dainininkas.

E.Sipavičius ne tik Vaidui ir Monikai linki sėkmės, bet ir yra įsitikinęs, kad jie jos tikrai verti.

Muzikinio konkurso pusfinalį ketvirtadienio vakarą stebės ir atlikėjas Stano (Stanislavas Stavickis). Jo manymu, iš visų kada nors Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavusių atlikėjų,Vaidas ir Monika muzikiniu atžvilgiu yra vieni profesionaliausių.

„Tad aš jiems linkiu pamiršti savo profesionalumą, ypač Vaidui, kuris turi daug sceninės patirties tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Linkiu gerai nusiteikti ir suprasti, kad scenoje jie, nors ir jaudinsis, stovėdami tegul pagalvoja, kad kokie 2 mln. lietuvių prie televizoriaus ekrano jaudinsis dar labiau. Geriau tegul jie jaudinasi, kad mes jaudinamės, o ne dėl savo pasirodymo. Ir tada viską padarys kuo puikiausiai“, – šypsojosi Stano.

Tiesa, jis pripažįsta, kad neįmanoma eiti į karą nebijant. Lietuvos duetui jis palinkėjo patekti į finalą.

Prodiuseris Rolandas Skaisgirys lietuvių sėkme konkurse net neabejoja, tačiau tvirtina, kad sėkmė priklausys nebūtinai nuo pačių atlikėjų.

„Nesu muzikos specialistas, galiu vertinti tik kaip paprastas žmogus, kuris sprendžia, patinka ar ne. Manau, šiuo atveju tai yra geriausia, kas galėjo būti iš šių metų atrankos“, – sakė jis.

Jis mano, kad lietuviai yra pasiruošę, be to, neabejoja, kad Europos auditoriją jie pakerės tiek išvaizda, tiek jaunyste.

„Galbūt tam tikrą moterų auditoriją Vaidas pakerės vyrišku grožiu. Kaip buvęs sportininkas manau, kad, kaip ir aikštėje, taip ir ant scenos, svarbiausia yra jaudulys. Kad jis nepakirstų... Jis būna, bet jį reikia suvaldyti, nes per jį gali išeiti visa žmogaus charizma. Jei per daug susijaudinimo, pasirodymas gali būti gana pilkas“, – sakė R.Skaisgirys.

Iki šiol matyti dueto pasirodymai garsiam prodiuseriui atrodė geri, tad jis tikisi, jog puikus pasirodymas laukia ir ketvirtadienio vakarą. Tiesa, primena, kad reikia nepamiršti, jog tai žaidimas, kurio metu reikia nupirkti žiūrovą.

„Balsuojantys žmonės tikrai nesupranta, kurie atlikėjai pataikė į natą, o kur ne. Nebent visiškai nusidainuotų... Nereikia į tai kreipti per daug dėmesio. Jie turi spinduliuoti pasitikėjimu ir tai skleisti žmonėms. Be abejo, yra techninių dalykų, kurie gali viską sugadinti: techninis garsas ar apšvietimas, kuris nuo jų nepriklauso. Mano nuomone, tai svarbiausia“, – sakė R.Skaisgirys.

Jo manymu, lietuviai tikrai pateks į finalą. Taip pat palinkėjo visiems baigti kvailas kalbas apie užimtą vietą konkurse. Anot jo, svarbi tik pirmoji vieta, dėl kurios varžosi atlikėjai.

VISAS „EUROVIZIJOS“ NAUJIENAS SKAITYKITE ČIA

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.