Žvaigždės apie „Euroviziją“: „Tai ne stipriausias pasirodymas“

Ketvirtadienio vakarą „Eurovizijos“ gerbėjai džiūgavo – pernai nepatekusi į finalą, šįmet Lietuva vėl dalyvaus jame. Mūsų šaliai atstovavęs Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės duetas nepaliko abejingų garsių žmonių.

Andrius Mamontovas lietuvių patekimą į finalą vadina sėkmę, o Donatas Baumila patikino, kad jie to nusipelnė juodu darbu.
Andrius Mamontovas lietuvių patekimą į finalą vadina sėkmę, o Donatas Baumila patikino, kad jie to nusipelnė juodu darbu.
Donatas Baumila brolį palaikyti nuvyko į Austriją.
Donatas Baumila brolį palaikyti nuvyko į Austriją.
Urtė Šilagalytė palaikymą išreiškė užsirašydama ant marškinėlių Vaido ir Monikos vardus.
Urtė Šilagalytė palaikymą išreiškė užsirašydama ant marškinėlių Vaido ir Monikos vardus.
Andrius Tapinas.<br>LR archyvo nuotr.
Andrius Tapinas.<br>LR archyvo nuotr.
Andrius Mamontovas.<br>LR archyvo nuotr.
Andrius Mamontovas.<br>LR archyvo nuotr.
Juozas Butnorius.<br>LR archyvo nuotr.
Juozas Butnorius.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

lrytas.lt

2015-05-22 11:53, atnaujinta 2017-10-21 12:51

Eurovizinės patirties turintis atlikėjas Andrius Mamontovas įsitikinęs – Vaido ir Monikos patekimas į finalą yra pati paprasčiausia sėkmė.

„Savo dainą Vaidas su Monika pradėjo užtikrintai ir tai buvo veiksnys, nulėmęs žiūrovams paliktą įspūdį. Tačiau vidury dainos jie šiek tiek pametė dėmesį ir energiją. Manau, kad labiausiai jiems padėjo tai, kad beveik visas pusfinalis buvo vien baladės. Net kelios dainos apie išsiskyrimą.

Labai padėjo nuobodi Airijos daina, skambėjusi po Lietuvos dainos. Žiūrovas turėjo į pabaigą pavargti nuo tų baladžių, iš kurių tik dvi ar trys buvo vertos dėmesio.

Tas kontrastas leido mūsiškius įsidėmėti. Tai yra tas sėkmės momentas, kuris mums pravertė. Taip pat ir tai, kad mūsiškiai atrodė kaip vaikai šalia kitų atlikėjų, nes saldainių parduotuvės spalvos, dominuojančios scenoje, tik sustipriną, tą naivumą, kurį jie spinduliuoja. Tai nėra nei blogai nei gerai. Tiesiog dalį žiūrovų tai visada žavi.

Mano akimis, tai nebuvo stipriausias pasirodymas šios Eurovizijos kontekste, bet jie padarė viską geriausiai, kaip tik gali ir jiems pasisekė. Dar kartą sveikinu“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė A.Mamontovas.

2006 metais kartu su „LT United“ šeštąją vietą „Eurovizijoje“ išplėšęs Andrius juokavo, kad norėtų, jog šiemet nugalėtojais taptų australai, konkurse dalyvaujantys 60-ojo „Eurovizijos“ jubiliejaus proga. Jie į muzikos šventę pakviesti su sąlyga, kad kitais metais galės dalyvauti tik tuomet, jei šiemet nugalės.

„Labiausiai norėčiau, kad laimėtų Australija. Tada kitais metais tikrai labai rimtai galima būtų pagalvoti apie dalyvavimą“, – sakė A.Mamontovas.

Apskritai, šalies garsenybės itin džiaugėsi V.Baumilos ir M.Linkytės pasirodymu. Pavyzdžiui, atlikėja Dovilė Filmanavičiūtė patikino, kad pirmą kartą nebuvo gėda po lietuvių pasirodymo „Eurovizijoje“.

„Aaaaaaa!!!! Neriuosi iš kailio! Nerealiai pasirodė! Jie privalo patekti!!! Tikiu šia daina ir atlikėjais nuo pat pirmo karto kai ją išgirdau“, – Dovilei antrino dainininkas Juozas Butnorius.

„Didžiuojuosi Lietuvos pasirodymu „Eurovizijoje“! Tikros žvaigždės yra tos, kurios rodo kelią, o ne tos, kurios seka. Jums tai pavyko! Bravo Vaidui ir Monikai!“ – duetą gyrė režisierius Romas Zabarauskas.

Savo kailyje iš džiaugsmo netvėrė Vaido brolis dainininkas Donatas Baumila: „Dar niekad nesididžiavau broliu kaip šiandien... Meluoju, didžiavausi! Geltona Žalia Raudona!!! Jūs visi to nusipelnėte“.

Tuo tarpu liaupsių jūroje buvo ir tokių, kurie nestokojo humoro jausmo, kalbėdami apie „Euroviziją“.

„Monika ir Vaidas – super užvedančiai.

Dabar man neramu dėl Azerbaidžano ir „Hour of the Wolf“ dainos. Sukišom krūvą pinigų, su ambasada viską sutarėm, kad vidury dainos kažkaip paminės, jog čia knyga yra, ten viską, bet nežinau iki galo, ar nepaves“, – juokavo žurnalistas Andrius Tapinas, parašęs knygą tokiu pat pavadinimu, kaip azerbaidžaniečių konkursinė daina – „Vilko valanda“.

„Įspūdžiai po antro pusfinalio... Pirma daina afigiena, o po to ta pati daina 16 kartą ant repeato...“ – komikas Mantas Katleris pagyrė pirmuoju numeriu pasirodžiusius lietuvius ir draugiškai pašiepė kitų šalių atlikėjus, pabrėždamas, kad daugelis konkurso dainų buvo baladės.

VISAS „EUROVIZIJOS“ NAUJIENAS SKAITYKITE ČIA

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.