Aistė Guogienė apie situaciją Briuselyje: „Tikrai neramu“

Europarlamentaro Antano Guogos žmona Aistė Guogienė savaitę su sūnumi Herkumi ilsisi saulėtoje Grand Kanarijoje, tačiau netrukus turės grįžti į namus Briuselyje. Ten šiuo metu – neramūs laikai. Paskelbtas aukščiausias pavojaus lygis neramina daugelį miesto gyventojų.

A.Guogienė susidarė įspūdį, kad daugelis šiemet nelankys Briuselyje vykstančių kalėdinių renginių.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
A.Guogienė susidarė įspūdį, kad daugelis šiemet nelankys Briuselyje vykstančių kalėdinių renginių.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
A.Guogienė sako, kad šiuo metu Briuselyje nejauku net važiuoti apsipirkti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Guogienė sako, kad šiuo metu Briuselyje nejauku net važiuoti apsipirkti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 23, 2015, 11:01 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 7:17 AM

A.Guogienė lrytas.lt pasakojo specialiai nuo neramumų nebėgusi, tačiau vyro Antano užimtumas ir susiklosčiusi situacija po teroro akto Paryžiuje tapo pretekstu atostogoms.

„Trečiadienį jau grįšime į Briuselį. Žiūrėsime, kaip bus, bet nelabai smagu. Žmonės į viską žiūri su nerimu. Yra šiek tiek baimės, nors stengiamasi gyventojams jos neįdiegti“, – sakė Aistė.

Moteris džiaugiasi, kad ir vyrui neramiu laikotarpiu Briuselyje teko praleisti nedaug laiko. Pastaruoju metu A.Guoga turėjo daug darbo Vengrijoje, o šiomis dienomis išvyksta į sesiją Strasbūre. Kita vertus, Aistė džiaugiasi, kad su šeima Briuselyje gyvena atokesniame rajone, nuosavame name – ten saugiau ir ramiau.

Bendraudama su aplinkiniais Briuselyje moteris susidarė įspūdį, kad šiemet mieste Kalėdos bus kur kas ramesnės. Kasmet Belgijos sostinėje vyksta didelės ir gražios Kalėdinės mugės, kitos šventės, sutraukiančios daug vietinių ir turistų. Pasak Aistės, daugelis šiemet tokių susibūrimų planuoja vengti.

„Oro uostuose patikra yra didelė, o miesto šventėse tokių patikrų niekas nedaro – kas nori, tas atvažiuoja. Nesaugu“, – sakė ji.

Guogų šeimyna šias Kalėdas planuoja švęsti Lietuvoje, mat sūnus jau paaugęs, o prie Briuselio jie nėra per daug prisirišę. Į Lietuvą pastaruoju metu jie atskrenda dažnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?