K.Krivickas paskelbė su Liberalų sąjūdžiu einantis į Seimą

Prodiuseris Kristupas Krivickas pasiryžo rimtiems pokyčiams gyvenime. Garsus vyras nusprendė televiziją iškeisti į Seimo nario mandatą.

Kristupas Krivickas dalyvaus Seimo rinkimuose.<br>D.Umbraso nuotr.
Kristupas Krivickas dalyvaus Seimo rinkimuose.<br>D.Umbraso nuotr.
Kristupas Krivickas dalyvaus Seimo rinkimuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kristupas Krivickas dalyvaus Seimo rinkimuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 13, 2016, 3:27 PM, atnaujinta May 25, 2017, 5:51 PM

K.Krivicko kandidatūrą iškėlė Lietuvos Respublikos Liberalų sąjūdžio Šilalės skyrius. Žinią, kad dalyvaus artėjančiuose Seimo rinkimuose, K.Krivickas paskelbė socialiniuose tinkluose.

„Šiandien aš noriu jums pranešti, kad Lietuvos Respublikos Liberalų sąjūdžio Šilalės skyrius iškėlė mane kandidatu artėjančiuose Seimo rinkimuose – naujai suformuotoje Pietų Žemaitijos apygardoje. Aš dalyvausiu Seimo rinkimuose ir kartu su Liberalų sąjūdžio komanda sunkiai dirbsime, kad juose pasiektume pergalę“, – rašė K.Krivickas.

Liberalų sąjūdžio Šilalės skyriaus pirmininko pavaduotojas Kostas Mačionis BNS patvirtino, kad toks sprendimas priimtas penktadienį. Pasak jo, svarstyta vienintelė kandidatūra, jai pritarta bendru sutarimu. 

Partijos skyrių keliamus kandidatus dar turi patvirtinti Liberalų sąjūdžio valdyba ir taryba. 

„Su juo teko labai daug bendrauti, jis ne kartą buvo atvažiavęs į mūsų skyrių, dalyvavo susirinkime, pristatė savo žiūrėjimą, savo matymą, savo viziją, ir mūsų skyriaus nariams jo matymas patiko. Vyko ilgos diskusijos, čia labai ilgas tarpas, mėnuo visas prabėgo nuo pirmo susitikimo, dalyvavo ir partijos valdybos nariai, pirmininko pavaduotojas Eugenijus Gentvilas, čia sena pažintis, mes ilgai gludinome tuos dalykus, ir pagaliau tiek Kristupas, tiek Šilalės liberalų skyrius apsisprendė jį iškelti kandidatu, ir tai įvyko“, – BNS sakė K.Mačionis. 

Tačiau Liberalų sąjūdžio atstovas spaudai Martynas Čerkauskas BNS teigė, kad K.Krivickas nėra Liberalų sąjūdžio narys ir kandidatas į Seimą Šilalėje. 

„Liberalų sąjūdžio kandidatus į Seimą tvirtina partijos valdyba ir taryba. Jis nėra patvirtintas mūsų kandidatu“, – teigė partijos atstovas. 

Vilniaus meras Remigijus Šimašius savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje penktadienio vakare rašė: „Suprantu, kad šiandien tai ne svarbiausia naujiena, bet pakomentuoti vertėtų. Akivaizdu, kad šis žmogus nėra liberalų kandidatas į Seimą – partijos taryba jo kandidatu nepatvirtino. Manau, kad ir nebus, nes nematau priežasties, kodėl turėtų būti, ir nė vieno argumento, kodėl jis turėtų būti laikomas liberalu apskritai“, – teigė R.Šimašius.

Pats K.Krivickas gana plačiai aprašė savo pasirinkimo motyvus:

„Savo žurnalistinėje veikloje aš visada buvau už tuos, kuriems sunku, už tuos, kurie atsidūrė sunkioje gyvenimo situacijoje, už tuos, kurie nors ir padarė klaidų, bet jas pripažino, už tuos, kurie suklupę nusprendė stotis, įrodyti savo tiesą ir vėl tvirtai žengti į priekį.

Aš irgi esu padaręs klaidų, priėmęs neteisingų sprendimų. Aš tai suprantu ir pripažįstu. Man nėra problema savo klaidas pripažinti ir už jas atsiprašyti. Tuomet gyvenimo patirties užgrūdintas, perėjęs džiaugsmus ir vargus tampi išmintingesniu, stipresniu ir geresniu žmogumi.

Tai pranešu šiandien, po dviejų mane labiausiai sukrėtusių ir paveikusių įvykių pastaruoju metu. Pirmasis – tai, kad Eligijus Masiulius buvo įtartas paėmęs kyšį. Antrasis – tai, kaip vyriškai ir garbingai jis pasielgė šitos sukrečiančios situacijos akivaizdoje. Juk būtent Eligijus įkvėpė ir paskatino mane pasiryžti dalyvauti politinėje veikloje.

Ir vakar, tarsi perkūnas iš giedro dangaus, tie nelemti kaltinimai. Pareikšti įtarimai, kad Eligijus galėjo paimti kyšį, mane asmeniškai sukrėtė, pribloškė, šokiravo ir atėmė žadą. Kai išgirdau šią žinią, negalėjau tuo patikėti. Ir šiandien nesinori tikėti, kad tai gali būti tiesa. Tačiau įvyko kaip įvyko ir palikim įvykio aplinkybių tyrimą teisėsaugai, kuria aš visiškai pasitikiu.

Tai buvo itin skaudus smūgis ir asmeniškai man. Mano idealizmui, pasitikėjimui ir ryžtui. Tačiau tai, kas mūsų nenužudo, padaro mus stipresnius. Banali, bet šiandien, kaip niekada, tinkanti fraze. Politiniai Liberalų sąjūdžio priešai ir tikrieji korupcionieriai apsidžiaugė tarsi pajutę kraujo kvapą, bet nė velnio, liberalai buvo, yra ir bus skaidriausia partija Lietuvos politinėje erdvėje.

Nes tokia reakcija partijos pirmininko ir kitų lyderių laikysena ir pasisakymai tą tik dar labiau įrodo. Dar niekada, jokia kita politinė jėga Lietuvoje į įtarimus nėra reagavusi taip ryžtingai, civilizuotai ir garbingai. E.Masiulis ir Liberalų sąjūdis tai padarė. Ir tai reiškia, kad ne tik korupcijai, o net jos šešėliui Liberalų gretose nėra vietos. Gerbiu Eligijaus apsisprendimą, partijos lyderių laikyseną ir Šilalės skyriaus palaikymą mano kandidatavimui ir jų viltis, susietas su mano dalyvavimu rinkimuose.

Patvirtinu, kad dalyvausiu rinkimuose, dar stipriau ginsiu Lietuvos žmonių interesus turėti skaidrią politiką ir dar aštriau kovosiu su partine korupcija ir valdžios išnaudojimu savo asmeniniams ar partiniams interesams.

Aš noriu, kad Lietuva pasikeistų, todėl dalyvausiu rinkimuose ir asmeniškai ją keisiu. Tokia mano pilietinė pozicija. Ir už ją kovosiu. Taip, šiandien visi dar sunkiai atsigauname po šoko, taip, liberalus ištiko pasitikėjimo krizė, taip, bus sunku vėl susigrąžinti žmonių pasitikėjimą, bet mes susitelkę, veikdami kartu įveiksime krizę ir nugalėsime rinkimuose „juodąsias jėgas“, nes jeigu dabar pasiduosime, jeigu dabar suklupę neatsikelsime, tai Lietuvos ir vėl laukia „Paksas, Uspaskichas, Tomaševskis“ ir kita kompanija, kuri mielai pasinaudos proga ir pasuks Lietuvos laivą nuo Europos ir Vakarų–Rytų link.

Tokia mano pozicija, tokia mano pareiga ir atsakomybė. Už savo keturis vaikus, už savo šeimą, už manim pasitikinčius Šilalės liberalus ir visus Šilalės, Šilutės ir Rietavo rinkėjus ir už mūsų visų skaidresnę ateitį. Už tai, kad mūsų Lietuva pagaliau taptų šalimi, kuria galime didžiuotis, šalimi, kurioje norisi gyventi, šalimi, kurioje gera gyventi visiems!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.