Muilo burbulai telefonų meistrą sugrąžina į vaikystę

Kauniečio mobiliųjų telefonų meistro Deivido Staniaus laisvalaikio pomėgis – pūsti muilo burbulus. Kol išmoko tai daryti, sunaudojo ne vieną litrą indų ploviklio. Dabar vyro patarimų, ką daryti, kad burbulai būtų įspūdingi, klausia visi aplinkiniai.

D.Staniui (kairėje) pradėjus pūsti įspūdingo dydžio burbulus jį kaipmat apspito susižavėję vaikai ir suaugusieji.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Staniui (kairėje) pradėjus pūsti įspūdingo dydžio burbulus jį kaipmat apspito susižavėję vaikai ir suaugusieji.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai pūsti muilo burbų senamiestyje rinksis kas antro pirmadienio vakarais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai pūsti muilo burbų senamiestyje rinksis kas antro pirmadienio vakarais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žmonės pūsdami muilo burbulus patiria gerų emocijų ir sugrįžta į vaikystę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žmonės pūsdami muilo burbulus patiria gerų emocijų ir sugrįžta į vaikystę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Jun 30, 2016, 9:14 AM, atnaujinta May 20, 2017, 7:03 AM

Pirmadienio pavakarę pulkai kauniečių skubėjo prie Kauno pilies. Čia prasidėjo aštuntasis „Burbuliatoriaus“ sezonas. Suaugusieji ir vaikai pūtė muilo burbulus ir mėgavosi jų grožiu.

Daugelis smagioje akcijoje naudojosi paprastomis pirktinėmis priemonėmis burbulams pūsti. Tačiau aikštėje prie pilies pasirodę keli suaugę vyrai sulaukė ypatingo aplinkinių susižavėjimo.

Jų burbulai buvo įspūdingo dydžio ir formų. Vienas šių meistrų, kaunietis D.Stanius – nuolatinis „Burbuliatoriaus“ dalyvis. Vyras negailėjo patarimų, kaip pasigaminti priemonių, kad burbulai pakerėtų.

Burbulus pučia nuolat

Mobiliųjų telefonų meistru dirbantis D.Stanius pasakojo, kad apie „Burbuliatorių“ išgirdo prieš 4 metus. Jam patiko idėja, kad žmonės kviečiami burtis ir smagiai praleisti laisvalaikį, tuo pačiu gaivinant primirštas visuomenines vietas.

Drauge su atžala renginyje apsilankė vieną, antrą kartą ir tapo nuolatiniu „Burbuliatoriaus“ dalyviu.

„Iš pradžių, kaip ir daugelis, burbulus pūtėme naudodamiesi parduotuvėse parduodamomis priemonėmis. Jos kasmet tobulėja, atsiranda ne tik paprastų indelių su skystu muilu ir koteliais. Yra ir muilo burbulų pistoletų“, – pasakojo vyras.

Reikia lazdų ir virvės

Tačiau per vieną susibūrimą kaunietis pamatė žmogų, kuris pūtė įspūdingo dydžio ir formų burbulus. D.Stanius išsiaiškino, kad tokį grožį galima sukurti savo rankomis.

„Informacijos, kaip tai daryti, ėmiau ieškoti internete. Pasiremdamas ja pradėjau eksperimentuoti“, – pasakojo vyras.

Norint pūsti burbulus reikia turėti dvi tvirtas lazdas, labai tam tinka bambuko medienos pagaliai. Taip pat reikia ir natūralaus pluošto virvės.

„Galima naudoti lininę ar medvilninę virvę. Svarbu, kad į ją susigertų kuo daugiau muilo burbulams skirto skysčio. Iš virvės galima numegzti voratinklį, ją galima surišti į trikampį ar apskritimą. Nuo to priklauso, kokios formos burbulai bus“, – pasakojo kaunietis.

Išbandė įvairius ploviklius

Savadarbių muilo burbulų masės pagrindą sudaro 1 litras karšto vandens, 1 litras citrininio „Fairy“ indų ploviklio bei 30 – 40 mililitrų glicerino. Šios medžiagos galima įsigyti vaistinėse.

„Į skiedinį galima dėti ir šaukštą cukraus arba kepimo miltelių, galima eksperimentuoti ir su soda. Šie priedai skiedinį sutirština, ir burbulai išeina dideli, ne taip greitai sprogsta. Sumaišius tirpalą, reikia palaukti kelias valandas, leisti jam atvėsti“, – pasakojo D.Stanius.

Vyras prisipažino, kad kol išmoko sumaišyti burbulų masę, išnaudojo ne vieną litrą indų ploviklio.

„Kartą specialiai pirkau brangaus, ypač kokybiško ploviklio. Norėjau, kad burbulai būtų dar įspūdingesni.

Tačiau paaiškėjo, kad tinkamas yra tik populiarusis daugelio naudojamas ploviklis. Iš kitų burbulai tiesiog nesipučia“, – teigė D.Stanius.

Išgaruoja visi rūpesčiai

Kaunietis pasakojo, kad šeimos nariai, bičiuliai dabar jį kviečia į šventes.

„Jei tai vaikų šventės, artimieji nori, kad atvykčiau, išmokyčiau juos pūsti burbulus“, – pasakojo kaunietis.

Jam pačiam šis laisvalaikio praleidimo būdas taip pat suteikia daug džiaugsmo.

„Esant gražiam orui tiesiog puti burbulus ir tuo džiaugiesi. Pamiršti visus rūpesčius, prisimeni vaikystę. Taip pat smagu matyti, kaip tokiu užsiėmimu džiaugiasi jau ir tavo vaikai, kaip liejasi jų emocijos“, – sakė D.Stanius.

„Burbuliatoriaus“ akcijos metu jį taip pat akimirksniu apspito vaikai ir suaugusieji, visi norėjo patys pabandyti išpūsti įspūdingus burbulus ir klausinėjo, kaip pasigaminti reikiamų priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.