Premjero žmona J. Butkevičienė: „Mano vyras teisingai pasielgė“

„Mano vyras teisingai pasielgė“, – į klausimą, ar neskauda širdies dėl pamažėjusio šeimos biudžeto, atsakė premjero Algirdo Butkevičiaus žmona Janina Butkevičienė.

Janina ir Algirdas Butkevičiai.<br>T.Bauro nuotr.
Janina ir Algirdas Butkevičiai.<br>T.Bauro nuotr.
Janina ir Algirdas Butkevičiai.<br>T.Bauro nuotr.
Janina ir Algirdas Butkevičiai.<br>T.Bauro nuotr.
Janina ir Algirdas Butkevičiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Janina ir Algirdas Butkevičiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 10, 2016, 3:30 PM, atnaujinta May 16, 2017, 7:19 AM

Rugpjūčio 18 dieną premjeras planuoja išskristi į Rio de Žaneire vykstančias vasaros olimpines žaidynes. Bilietą keliauti lėktuvu į Braziliją ir atgal, namo, jis nusipirko už savo asmenines lėšas. Suma – apie 2 200 eurų.

Planas vykti į olimpiadą buvo kuriamas jau anksčiau. Šalies Vyriausybės vadovo komanda pradėjo bilietų pirkimo procesą pagal Viešųjų pirkimų įstatymo numatytą tvarką.

Konkurso metu pasiūlyta mažiausia maždaug 44 tūkstančių eurų bilietų suma keturiems asmenims premjerui pasirodė per didelė, todėl nusprendė į olimpiadą nevykti.

Kai buvo rasta gerokai pigesnių bilietų, premjeras juos nusprendė nusipirkti pats.

„Mano vyras tokį sprendimą priėmė iš principo, nes viešojoje erdvėje pasirodė įvairiausių sąmokslo teorijų. Kodėl buvo atmestas pasiūlymas pirkti labai brangius bilietus, premjero komandos žmonės jau išsamiai paaiškino žiniasklaidoje.

Mane skaudina viešumoje pasklidę spėjimai, neva pirminė bilietų kaina buvo tokia didelė dėl to, kad jis pageidavo skristi brangesne – verslo – klase, kad toks premjero ėjimas susijęs su rinkimais. Sprendimas atsisakyti nepagrįstai didelių išlaidų niekaip nesusijęs su artėjančiais rinkimais.

Netiesa ir tai, kad brangių bilietų jis atsisakė sužinojęs prezidentės kelionės kainą. Mano vyras nerenka informacijos apie kitus valstybės vadovus, apie išlaidas olimpiadai jis pats iš žiniasklaidos sužinojo vėliau, – kalbėjo J.Butkevičienė. – Tad, norėdamas užkirsti kelią naujoms sąmokslo teorijoms, mano vyras nusprendė bilietus nusipirkti pats. Manau, kad tai teisingas žingsnis, nors, kaip matome, nuo naujų insinuacijų tai neapsaugojo.“

Pasak jos, A.Butkevičius gerai sutaria su sportininkais, palaiko juos, nes žino, kaip sunkiai jie dirba, ir nori savo palaikymą išreikšti stebėdamas jų pasirodymus olimpiadoje tiesiogiai.

Išlydėdamas mūsų krepšininkus į Rio de Žaneirą, pažadėjo jiems užkabinti olimpiadoje iškovotus medalius.

„Mes tikime, kad Lietuvos krepšininkai stovės ant nugalėtojų pakylos ir vyras savo pažadą įvykdys“, – sakė premjero žmona.

Primirštas ar daugeliui nežinomas faktas, kad premjeras – buvęs imtynininkas, todėl nuvykęs į Rio de Žaneirą ketina stebėti ir šios sporto šakos varžytuves.

J.Butkevičienė nesuka sau galvos dėl to, kad nekeliaus į Braziliją, – moteris visuomet palaiko savo vyrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.