D. Dargis atskleidė, kiek Agurkinių vadas išleisdavo M. Bui rankinėms

Rašytojas ir žurnalistas Dailius Dargis ir toliau nuodugniai tiria Lietuvos nusikalstamą pasaulį. Šį kartą savo socialinio tinklo puslapyje pateikė intriguojančias detales apie Agurkinių lyderį Saulių Velečką.

Marina Bui ir Saulius Velečka-Agurkas.<br>A.Bardzdžiaus nuotr.
Marina Bui ir Saulius Velečka-Agurkas.<br>A.Bardzdžiaus nuotr.
Marina Bui.<br>D.Umbraso nuotr.
Marina Bui.<br>D.Umbraso nuotr.
 Dailius Dargis.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Dailius Dargis.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Dailiaus Dargio knyga.
 Dailiaus Dargio knyga.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 6, 2018, 5:03 PM, atnaujinta Apr 6, 2018, 5:11 PM

„Ar žinote, kad Saulius Velečka-Agurkas ir jo aplinka ypač mėgo prabangius rūbus, aksesuarus ir kitus blizgučius?

Paltai po 40 tūkstančių eurų, laikrodžiai po 20-23 tūkst. eurų, rankinės žmonai už 16 tūkst. eur – tokie skaičiai nieko nestebino. Pateikiu citatą iš „Kriminalinės Agurkinių odisėjos“:

„Kažkur pavogtų rūbų „apsišopinimai“ vykdavo tiesiog reguliariai. Ir internete, ir būdavo atvežami iš skirtingų užsienio šalių. Atsiskaitymai už daiktus vykdavo internetu. Esama duomenų, kad kai kada apmokėjimai būdavo atliekami ir padirbtomis kredito kortelėmis. Iš visų grupuotės narių ypač Agurkas buvo pamėgęs „brendinius“ rūbus.

Jų vis kažkas iš bendrų atveždavo iš Anglijos, Amerikos arba Olandijos. Lankydamasis Kijeve jis siūdavosi odines striukes pas rimtus ir nagingus odos gamintojus bei siuvėjus. Agurkas išties atrodė prabangiai. Jis buvo pamėgęs batus ir striukes, pagamintus iš krokodilo odos. Iš rankų dažnai nepaleisdavęs krokodilo odos delninukės.“

„Taip, S. Velečka buvo labai pamėgęs „Zilli“ ir „Bogner“ drabužių kolekcijas. Jo namuose teko pastebėti elegantiškų kostiumų kolekciją, kurią puošė „Hugo Boss“ ženklai“, – vienas kitą papildydami knygoje pasakoja Agurkinių gaują iš arti stebėję vilniečiai kriminalistai Teisutis Vėbra, Artūras Garla ir Marekas Gulbinovičius.“

Ir tokių pikantiškų detalių atrasite mano knygoje bei naujame jos leidime su 32 psl. naujos skandalingos informacijos“, – rašė Dailius.

Daugiau apie intriguojančias Agurkinių gyvenimo detales – naujausioje, ir populiariausių knygų sąrašuose esančioje Dailiaus Dargio knygoje „Kriminalinė Agurkinių odisėja“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.