Prieš mirtį didžėjų draugai slaugė ištisas savaites: „Jis bendravo su kitu pasauliu“

Lietuvos muzikos pasaulį penktadienį sukrėtė skaudi netektis – rastas jauno didžėjaus Modesto Žilionio (27 m.), žinomo Modessthe Sound sceniniu vardu, kūnas.

Algimantas Minalga-Soliaris ir Modestas Žilionis. <br>Socialinių tinklų nuotr. 
Algimantas Minalga-Soliaris ir Modestas Žilionis. <br>Socialinių tinklų nuotr. 
Modestas Žilionis.<br>Feisbuko nuotr.
Modestas Žilionis.<br>Feisbuko nuotr.
Modestas Žilionis.<br>Organizatorių ir asmeninio albumo nuotr.
Modestas Žilionis.<br>Organizatorių ir asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 24, 2018, 7:59 PM, atnaujinta Jun 24, 2018, 8:31 PM

Prieš keletą metų vaikinas išgarsėjo populiariame TV3 projekte „Šok su manimi“, kuriame stovėjo prie muzikos pulto, o paskui dalyvavo realybės šou „Iššūkis kaime“. 

Jauno vyro lavonas rastas sode. 

Po sukrečiančios žinios socialinėje erdvėje pasipylė šimtai komentarų. Tačiau ne visi jie buvo užjaučiantys. Atsirado nemažai skeptikų besipiktinančių dėl mirusiojo draugų aplaidumo. 

Apie tai sekmadienį socialinėje erdvėje prabilo M.Žilionio bičiulis, atlikėjas Algimantas Minalga-Soliaris

Komentatoriams nuo draugų:

Modestas buvo ir pas medikus, ir visur. Mūsų debiliški įstatymai neleidžia vežti gydyti žmogaus priverstinai. Visi draugai kalbėjo ir leido laiką su Modestu savaitėmis, kai kurie ir visą mėnesį, kasdien ir pakaitomis. Jei yra suplanuota ir žmogus sunkiai serga, tu jau bendrauji ne su juo. Jis bendrauja su balsais, kuriuos girdi.

Čia turi kalbėt specialistai ir skubiai jam padėti, o ne paleisti namo su vos paeinančia mama ir jos priežiūra. Jis buvo pas privačius daktarus ir specialistai nieko nepadėjo. Tik paleido ir pasakė, ko laukti. Tiesa, išrašė vaistų, kuriuos jis paslapčia ne nurydavo, o išspjaudavo.

Tai ko verti mūsų įstatymai, kurie neleidžia priverstinai žmogaus gydyti, kai jis nesupranta, kad jam to reikia ir nenori gydytis? Aš stebiuosi žmonėmis, kurie kaltina draugus. Ką mes galim padaryti, kai įstatymai neleidžia vežti gydyt, o jis nenori pats ir sako – „tik per mano lavoną!!!“​

Jis pas mane savaitę nakvojo. Ir kalbėjom, ir muziką kūrėm. Buvom visi su juo ir neapsaugojom. Ir pas medikus profesionalus buvo. Ir ką?!!! Prie ko čia draugai?! Čia įstatymai ir medikai, kurie išleidžia namo, o neveža gydyti! Jei mato, kad pacientas nesuvokia realios grėsmės, o medikas ją mato, galėtų nuspręsti pats kartu su artimaisiais, bent iki tol, kol pacientas pradeda adekvačiai, pozityviai mąstyti.

Ką jūs kalbat? Net siutas ima! Medikamentais yra gydomos ligos, o ne žodžiais, kurių jis nebegirdėjo, nes sirgo. Aš nesu medikas, aš – muzikantas. Jis turėjo būti medikų priežiūroje, tačiau mūsų įstatymai sako, jei jis pats nenori gydytis, jis negali būti hospitalizuotas! Kaip jis gali pats norėti, jei jis su kitu pasauliu bendrauja? Ir ką galim mes, draugai, padaryt, kai neturim teisės nupirkt net vaistų jam...

Jis buvo nuvežtas pas privačius medikus ir jie jį paleido namo!!! Tokį, kur plika akimi matosi, kad tuoj kažkas bus. Mes ir kalbėjom, ir buvom su juo, ir saugojom visaip kaip, vistiek atsirado proga. Nes jis nieko negirdėjo.

Kaltinkit įstatymus ir save, kad tokius žmones išsirinkom, kurie juos leidžia! Jie pasodina pirmakursius į pagalbos linijas, kurie net nesusidūrę su sunkiomis psichologinėmis ligomis! Viena, ką mes draugai ir giminės galime padaryti, tai, deja, tik deramai išlydėti draugą į paskutinę kelionę. Tą mes ir darome.

Prieš pat mirtį vakinas savo feisbuko paskyroje tarsi atsisveikino su savo bičiuliais. Modestas dalijosi tamsiomis mintimis apie gyvenimą ir artimus draugus. 

Ir nors komentatoriai jo klausė, kuo jie gali didžėjui padėti, jis atsakydavo nebent filosofiniais pamastymais apie gyvenimo prasmę. 

Savo istoriją papasakojo televizijos projekte

2016 metais eidamas į projektą „Iššūkis kaime“ Modestas tikėjosi, kad šis projektas turėtų ji reabilituoti.

Tuomet papasakojo savo istoriją.

Daugiau nei prieš metus važiavęs dviračiu neblaivus ir policijos už tai nubaustas vaikinas projekto organizatoriams tikino, kad po šio įvykio iš esmės pakeitė savo gyvenimą.

„Kai buvau įsisukęs į pramogų pasaulį, sugedau, sužvaigždėjau. Netinkami draugai, elgesys mane vedė į nebūtį. Po to įvykio praradau žmonių pasitikėjimą, todėl mečiau muziką, savo karjerą.

Norėjau pradėti viską nuo nulio. Nebevartoju alkoholio, pradėjau sportuoti, bėgioti. Dabar vėl einu tuo pačiu keliu – išleidau naują dainą, tačiau nebedarau praeities klaidų“, – gyvenimo pokyčius 2016 metais komentavo Modestas.

Klubinės muzikos gerbėjams Modess The Sound vardu žinomas vaikinas tikino, kad pavargo nuo naktinio gyvenimo ritmo ir vakarėlių, todėl pastaruosius metus dirbo statybose.

Sunkūs fiziniai darbai, kurie laukė realybės šou „Iššūkis kaime“, jo nebaugino:

„Atėjau pasikaustęs. Visus praėjusius metus ir sunkiai dirbau statybose ir betonavau, todėl šou užduotys nebuvo per sunkios. Eidamas į projektą žinojau, kad lengva nebus. Buvau pasiruošęs viskam.“

Galimybė prisidėti prie laidotuvių

Artimas M.Žilionio bičiulis A.Minalga-Soliaris po skaudžios žinios paprašė sunkią akimirką padėti gedintiems vėlionio artimiesiems. 

„Brangūs draugai ir Modesto artimieji. Kadangi tėveliams labai sunkus metas ir jie nebeturi jėgų organizuoti atsisveikinimo su mūsų brangiu draugu, siūlau visiems draugams prisidėti ir deramai atsisveikinti su Modestu Žilioniu. 

Visi kas kiek gali, prašau prisidėti.

Saskaitos nr: LT493920010076214331, gavėjas Algimantas Minalga, paskirtyje nurodykite „Auka Modestui“. Pasidalinkite įrašu su savo draugais!

Dėl šarvojimo ir laidojimo detalių visus informuosiu!“ – prašė A.Minalga-Soliaris. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.