Buvusiam dainininkės Mios vyrui – prokurorų smūgis: prašo sodinti į kalėjimą

Už sukčiavimą kalėti lygtinai nuteistas buvęs dainininkės Vilijos Pilibaitytės-Mios sutuoktinis vilnietis Nerijus Antanavičius negali lengviau atsikvėpti – prokurorai prašo įkalinti bankus tuštinusį vyrą.

N.Antanavičius (viduryje) su D.Petručiu (kairėje) ir S.Paulausku jau buvo suleidę nagus į skandinaviškus bankus.<br>G.Pilaičio nuotr.
N.Antanavičius (viduryje) su D.Petručiu (kairėje) ir S.Paulausku jau buvo suleidę nagus į skandinaviškus bankus.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2018, 8:10 AM

34 metų N.Antanavičius su bendrininkais Dariumi Petručiu ir Simonu Paulausku, pasinaudodami elektroninių kortelių skaitytuvu, siekė apgaule išpešti iš banko DNB (dabar „Luminor) beveik 200 tūkst. eurų.

Mulkindami bankininkus jie naudojo fiktyvias sutartis, neteisėtai įgytus užsienio piliečių mokėjimo kortelių duomenis, išgalvojo užsakovų.

Už grotų pasiuntė tik vieną

Gaujos vadeivomis buvo įvardyti N.Antanavičius ir buvęs Kauno donorystės centro direktorius kaunietis 50-metis Artūras Venslauskas, jau išklausęs nuosprendį už kitą nusikaltimą. Pastarajam Klaipėdos apylinkės teismas skyrė realią subendrintą penkerių metų laisvės atėmimo bausmę. Nuteistasis ankstesnį nuosprendį apskundė.

Klaidindama DNB banką N.Antanavičiaus ir A.Venslausko suburta grupuotė į vienos neva veikiančios įmonės sąskaitą perpumpavo daugiau nei 8 tūkst. eurų, kuriuos parankiniai išgrynino dar tą pačią dieną. Jie dar kėsinosi patuštinti ir „Swedbank“.

Gaujos vadeivų nurodymus vykdžiusiems D.Petručiui ir S.Paulauskui Klaipėdos apylinkės teismo skirtos bausmės atidėtos dvejiems metams. Po nuosprendžio šypsojosi ir N.Antanavičius – jam trejų metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė už banko pinigų grobstymą atidėta 3 metams.

Klaipėdietis prokuroras Saulius Galminas mano, kad N.Antanavičiui bausmė sušvelninta neįvertinus visų aplinkybių: „Neatsižvelgta į tai, jog jis anksčiau nekart baustas už šiurkščius nusižengimus. Be to, jis buvo vienas iš nusikalstamos veiklos sumanytojų.“

Prokuroro apeliaciniame skunde teigiama, jog nuosprendį paskelbęs teisėjas Svajūnas Bliudsukis turėjo atsižvelgti ir į tai, kad N.Antanavičius prieš dvejus metus Vilniaus apylinkės teismo jau buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius.

Nemoka paskirtų baudų

Tačiau nepraėjus nė metams dainininkės Mios vyras vėl pateko į teisėsaugos akiratį – šių metų kovą baudžiamuoju įsakymu pripažintas kaltu dėl aplaidaus apskaitos tvarkymo. N.Antanavičius skirtą 753 eurų bauda turėjo sumokėti per du mėnesius.

„Šios bausmės jis tinkamai neįvykdė, todėl šiemet liepą Vilniaus miesto apylinkės teismas baudžiamąjį įsakymą perdavė vykdyti antstoliams. N.Antanavičius ir kitų teismo jam skirtų baudų nemoka nuo 2014 metų birželio“, – pažymėjo S.Galminas.

Vykstant teismo procesui dėl švediškų bankų turto grobstymo, buvęs Palangos naktinio klubo „Laukinių Vakarų salūnas“ barmenas N.Antanavičius pažeidinėjo kardomąsias sankcijas – jam už tai teismo sprendimu užmauta elektroninė apykojė.

Prokuroras S.Galminas prašo keisti Klaipėdos apylinkės teismo nuosprendžio dalį dėl N.Antanavičiui pritaikyto bausmių atidėjimo įstatymo ir pasiųsti jį į pataisos namus. Skunde nurodomas laisvės atėmimo terminas – treji metai ir šeši mėnesiai.

„Tik reali bausmė N.Antanavičių privers susimąstyti, gerbti įstatymus, neleis formuoti nebaudžiamumo nuotaikų, nepaisyti nukentėjusiųjų interesų“, – tvirtino S.Galminas.

Buvo nusitaikę į du bankus

Pernai gruodį baigto ikiteisminio tyrimo duomenimis, N.Antanavičiaus ir A.Venslausko suburtos grupuotės nariai, įsigiję veikiančios įmonės akcijų, o vėliau perėmę ir dokumentus, elektroninį skaitytuvą, žinojo, kad jokios realios veiklos jie nevykdys.

DNB bankui pastebėjus įtartinas manipuliacijas, fiktyvios įmonės sąskaitos iškart buvo blokuotos – aferistų planas įgyti dar beveik 190 tūkst. eurų sužlugdytas.

Po tokios nesėkmės gauja nenurimo – pernai balandį kėsinosi susišluoti ir „Swedbank“ pinigus. Suklaidinę darbuotojus sukčiai į kitos įmonės sąskaitą persivedė beveik 5 tūkst. eurų, o iš viso siekta apgaule pasiglemžti beveik 38 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.