Modelis Rasa Ciūnė laukiasi pirmagimio

Žaviosios manekenės Rasos Ciūnės ir jos mylimojo, virtuvės šefo, Gedimino Ciūnio šeimoje – šventė. Pora laukia pirmagimio.

Rasa Ciūnė su vyru Gediminu. <br>LR archyvo nuotr. 
Rasa Ciūnė su vyru Gediminu. <br>LR archyvo nuotr. 
Rasa Ciūnė. <br>LR archyvo nuotr. 
Rasa Ciūnė. <br>LR archyvo nuotr. 
Rasa Ciūnė. <br>LR archyvo nuotr. 
Rasa Ciūnė. <br>LR archyvo nuotr. 
Rasa Ciūnė. <br>LR archyvo nuotr. 
Rasa Ciūnė. <br>LR archyvo nuotr. 
Rasa Ciūnė. <br>LR archyvo nuotr. 
Rasa Ciūnė. <br>LR archyvo nuotr. 
Rasa Ciūnė. <br>LR archyvo nuotr. 
Rasa Ciūnė. <br>LR archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Sep 12, 2018, 6:59 PM, atnaujinta Sep 12, 2018, 7:36 PM

Tai naujienų portalui lrytas.lt patvirtino pati Rasa. Tiesa, plačiau apie tai kalbėti modelis atsisakė. 

Apie moters nėštumą socialinėje erdvėje pranešė fotografė Monika Dovidaitė. Menininkė pasidalijo autorine R.Ciūnės nuotrauka, kurioje išryškėja nėštukės pilvukas.

„Kai po susitikimo dainuoja širdis, kai žmogus tikras iki pirštų galiukų, kai kuri su svajonių komanda! Rasa – nuostabi, ikoniška moteris, nuo pirmo mūsų susitikimo aš ją dievinu, o tai, kad ji patikėjo man įamžinti šį ypatingą jos gyvenimo laikotarpį – man didžiulis džiaugsmas ir dovana! Ačiū tau už draugystę ir atvirumą!“, – po nuotrauka rašė ji.

Gyvenimas – ne rožėmis klotas

Išskirtinės išvaizdos modelis prieš kelerius metus davė išskirtinį interviu naujienų portalui lrytas.lt. moteris papasakojo apie išbandymų nepagailėjusį gyvenimą. 

Vos dešimties sulaukusiai Rasai buvo nustatytas vėžys. Mergaitė ėjo į ketvirtą klasę, kai ją pradėjo kamuoti kojos skausmai. Vieną rytą išvystas vaizdas Rasą pribloškė – koja buvo smarkiai ištinusi ir atrodė lyg kvadratinė.

Lietuvos, o vėliau ir Švedijos medikai kaunietei nustatė baisią ligą – osteosarkomą – kaulų vėžį. Tėvai dešimtmetei dukrai sakė, jog jos kojos kaulas sugedo, todėl jį reikia pataisyti.

„Buvau maža ir tuo tikėjau, nors jau po pirmojo chemoterapijos kurso nuslinko plaukai, o viena po kitos sekė daugybė operacijų. Jų metu buvo pašalintas auglys, atlikta dalinė kojos amputacija“, – prisiminė moteris.

Vienu metu mergaitės tėvams buvo pateikta šiurpi diagnozė: jų dukrai liko gyventi ne daugiau kaip pusmetis. Žinią apie prognozuojamą mirtį R.Ciunės tėvams nuo jos pavyko nuslėpti. Tačiau ji žinojo tai, kad gali tekti amputuoti visą koją.

Po operacijos koja sutrumpėjo Kaunietė vadina stebuklu ne tik tai, kad jai pavyko išsaugoti koją, bet ir tai, kad po daugybės ligoninėje praleistų mėnesių ji sustiprėjo ir net ėmė lankyti mokyklą. Į pamokas kurį laiką ją tėvas vežiojo invalido vežimėlyje. Vėliau mergaitė vaikščiojo su ramentais.

„Kai man suėjo šešiolika metų, medikai pasiūlė koją operuoti. Buvo atlikta kojos rekonstrukcija: iš klubo išimta dalis kaulo ir implantuota į blauzdą. Įstatytas ir titaninis implantas. Judėti galėjau pasiramsčiuodama ramentais, tačiau džiaugiausi, kad gyvenu, galiu susitikti su draugais, mokytis“, – pasakojo pašnekovė.

Vieno pasivaikščiojimo metu mergaitė paslydo ant ledo. Tąkart dirbtinis implantas lūžo. Pasekmė – aštuoniais centimetrais sutrumpėjusi kaunietės koja. Moteris tvirtino, jog labiausiai ją gąsdino tai, kad dėl trumpesnės kojos ji gali vaikščioti krypuodama į šalis.

R.Ciunė dėjo pastangas, kad išlaikytų tiesią laikyseną. Speciali avalynė leidžia rusvaplaukei eiti taip, kad aplinkiniams sunku patikėti, jog ji turi didelę bėdą. Moteris nevengia avėti aukštakulnių batų.

Kanadoje tapo modeliu Baigusi vidurinę mokyklą, kaunietė išvažiavo gyventi į Islandiją, kur susipažino su dabartiniu savo vyru Gediminu. Dar po kelerių metų su juo išvyko į Kanadą.

„Mano antroji pusė važiavo mokytis į prestižinę kulinarijos mokyklą, o aš važiavau kaip vyrą lydinti žmona. Prieš važiuojant draugai manęs klausė, ką ten veiksiu. Vienam iš jų šmaikštaudama pasakiau, kad įsidirbinsiu mėsainių kioske, mane pastebės kokia nors pasaulio įžymybė, pakvies į Holivudą ir tapsiu garsenybe. Tąkart smagiai pasijuokėme, o netrukus ši svajonė išsipildė su kaupu“, – tvirtino R.Ciunė.

Gatvėje ilgaplaukę moterį sustabdė šalia jos namų įsikūrusios vienos didžiausių Kanados modelių agentūrų savininkas ir pakvietė dirbti fotomodeliu. R.Ciunė iš karto jam puolė pasakoti savo istoriją, sakyti, jog jos viena koja trumpesnė, be to, randuota. Tačiau tai nebuvo kliūtis. Lietuvė buvo kviečiama fotografuotis Kanados madų žurnalams, reklamoms, drabužių dizainerių kolekcijoms. 

Grįžusi į Lietuvą R.Ciunė sulaukė vietos drabužių dizainerių dėmesio. Ji demonstravo naujausias kolekcijas.

„Tai, kad esu modelių pasaulyje, vadinu grąža už skausmą, kurį kenčiau daugybę metų. Ėmiau labiau pasitikėti savimi, supratau ir noriu parodyti kitiems, jog žmogaus galimybės yra beribės. Reikia tik nesustoti, norėti gyventi, kurti, eiti į priekį“, – kalbėjo kaunietė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.