Po laidos filmavimo Ugnius Kiguolis pratrūko: „Kainavo nervų ir sveikatos“

Pastaruoju metu vis plačiau gvildenama temos temos apie skiepų naudą ir žalą. Būtent tokia diskusija užvirė LNK laidos „Yra kaip yra“ filmavimo metu.

 Ugnius Kiguolis.<br> LR archyvo nuotr.
 Ugnius Kiguolis.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2018, 4:59 PM, atnaujinta Sep 21, 2018, 5:18 PM

Į laidą buvo pakviestas ir verslininkas Ugnius Kiguolis. Savo socialiniame tinkle jis pasidalijo keliomis mintimis apie laidą ir paaiškino, kodėl tokia diskusija jam kainavo nemažai nervų ir sveikatos.

„Teko dalyvauti LNK laidos „Yra kaip yra“ filmavime, kur buvo prieštaringa tema apie skiepus.

Laidoje dalyvavo ir kažkokia sšeimos daktarė. Dalinuosi įvairiais teiginiais, kurie man patiko.

Diskusija prasidėjo gydytojos teiginiais:

1. Skiepuose nėra jokių komponentų, kurie galėtų apskritai sukelti mirtį, ar sunkias komplikacijas. Paklausus, ar bent žino kas yra vaers, teko suprasti, kad tokį žodį girdi pirmą kartą.

2. Laidoje dalyvavo ir moteris, kurios vyras mirė nuo skiepo. Gydytoja bandė kvestionuoti moters žinias ir autoritetą paklausdama – koks jūsų išsilavinimas? Teko replikuoti, o koks yra jūsų išsilavinimas, nes tam, kad šnekėti apie skiepus autoritetingai, kaip ji norėtų, reikalingas būtų imunologo išsilavinimas. Daktarė nutilo.

3. Vėliau sekė daug standartinių frazių, kaip skiepai ir vaistai praeina didžiules patikras ir aprobavimus prieš patekdami į rinką. Pradėjus rodyti, kad taip nėra, diskusija pradėjo kaisti.

4. Be abejo, nepamiršta pasakyti, kad neskiepyti yra ligų nešiotojai ir jie gyvena sveiki sąskaita paskiepytųjų. Paaiškinus kiek plačiau apie skiepų galiojimo terminus, ir paklausus, ar jūs revakcinavotės, gavome atsakymą, kad ji neskiepyta išvis. Say what???!!!

5. Gan revoliucinės mintys sekė vėliau: visus reikia skiepyti tik gimusius hepatito b vakcina, nes naujagimiai hepatitu gali užsikrėsti per spermą. Šalia sėdinti mama taip pat įsikišo, kad būtina skiepyti visus, nes nu vaikai gali smėlio dėžėje žaisdami įsidurti į kokią adatą. Čia net teko susimėtyti: ne visiems tokio lygio atvejams diskusijoje apskritai gai būti pasiruošęs... sekant logiką, reikia skiepo nuo plytos, ką gali žinoti, gal nukris kada ant galvos.

6. Be abejo, diskusiją vainikavo karštos mintys, kaip skiepai išgelbėjo pasaulį, išnaikino ligas ir pateikus istorinius faktus, bei atliktas studijas kiek kitokias, be abejo, buvome išvadinti antivakseriais ir feikinę informaciją rodančiais nesusipratėliais.

7. Jau po filmavimo tradicinės medicinos atstovė asmeniškai bandė pasakyti man, kad gi aš žinau, jog didžioji dalis skiepų saugo nuo virusinės kilmės ligų, nuo kurių šiuolaikinė medicina gydymo variantų neturi, nes gi antibiotikai „gydo“ tik nuo bakterinės kilmės ligų. Gražiai replikavus, kad jei jūs nežinote, kaip gydyti virusinės kilmės ligas, tai nereiškia, kad nežinome, kaip jas gydytume mes ir kad antibiotinis gydymas nėra gydymas. Juk japonų kalbos nemokėjimas, nereiškia, kad japonų kalba neegzistuoja. Tai po šios replikos sekė tik aiktelėjimas, kad taip nebūna.

8. Laidoje dalyvavo ir chemikas, bandęs teigti, kad aliumimio kiekiai vakcinose tokie maži, kad jo mes suvalgome kur kas daugiau. Paaiškinus žmogui, kuo skiriasi virškinimo sistema ir kraujotakos sistema, diskusija aprimo. Chemikas po laidos prasitarė, kad skiepų tema susidomėjo prieš 2 dienas.

Smagi patirtis. Deja, kainavusi pačiam nemažai nervų ir sveikatos.

Linkiu visiem besirupinantiems savo ir savo vaikų sveikata smarkiai domėtis farmakologiniais produktais.

Uzjauskime gydytojus, didžioji dauguma jų, ypač rajonuose, ne tik kad nemoka anglų kalbos ir negali skaityti studijų, bet sunkiai moka naudotis ir kompiuteriais. Ateinančios naujosios kartos gydytojų šia tema nieko nemokina. Apie adjuvantų kiekius ir jų poveikį orgamizmui universitetų programose informacija nepateikiama, nepateikiama ir apie skiepų istoriją, ivairius nuo atsakomybės atleidimo aktus, duomenų bazes žalos fiksavimui ir kitus dalykus“, – rašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?