Jurgio Didžiulio puolamas Edmundas Jakilaitis: „Naisių festivaliuose dar ne tiek gali prisigalvoti“

Kaimynystėje anksčiau gyvenę atlikėjas Jurgis Didžiulis ir Edmundas Jakilaitis jau kelis metus aiškinasi nesutarimus. J.Didžiulį papiktino E.Jakilaičio sprendimas nepasitarus su kaimynais ir be jokių reikalingų dokumentų pasistatyti terasą. Kad šis statinys neteisėtas, patvirtino ir statybų inspekcija.

Edmundas Jakilaitis ir Jurgis Didžiulis. <br>LR archyvo nuotr. 
Edmundas Jakilaitis ir Jurgis Didžiulis. <br>LR archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2018, 11:27 AM, atnaujinta Oct 11, 2018, 2:48 PM

Iš karto po to, kai paaiškėjo, kad vyks teismas, terasa buvo perimta bendrijos. Tačiau paskui Vilniaus miesto apylinkės teismas terasą pripažino nelegaliu statiniu. Galop buvo nuspręsta, kad 2017 m. gruodį terasa turi būti pašalinta.

Visgi objektas nenugriautas iki šiol. Jo nenugriovė nei statybų inspekcija, nei bendrija. 

„Leidžiu sau drąsiai teigti, kad objektas buvo Jakilaičio užsakymu pastatytas nelegaliai, nepaisant kitų interesų ir piktnaudžiaujant tarnybine padėtimi. Taip pat buvo klaidinami kaimynai, nes pradžioje buvo aiškinama, kad jis turi dokumentus statyboms ir po to gavosi taip, kad bendrija turėjo už tai atsakyti teismuose.

Taip pat buvo išvengta teismo sprendimo griauti neteisėtą objektą. Buvo ir yra pagrindas griauti objektą, nes teismo sprendimas nėra panaikintas. Kadangi netikėtai atsirado leidimas, vyksta dar vienas bylinėjimasis“, – pasakojo atlikėjas.

Taipogi J.Didžiulis įsitikinęs, kad E.Jakilaitis galėjo slėpti su kiemo bendrasavininkų susitarimais bei statybomis susijusius dokumentus. Daugybę kartų dėl jų asmeniškai ir per advokatus kreipęsis atlikėjas sulaukdavo tik atšiaurių žurnalisto atsakymų: „jokių dokumentų nėra“, „pats paduosiu asmeniškai“ ir net „sudegė“.

Piktindamasis, kad būdamas tiriamosios žurnalistikos specialistu bei tuomet dar ir bendrijos pirmininku E.Jakilaitis neva negalėjo rasti reikiamų dokumentų, šiuos rado pats. „Jis arba nenorėjo jų ieškoti ar buvo nenaudinga juos parodyti“, – sakė J.Didžiulis.

Savo kaltę neigia

Tuo tarpu E.Jakilaitis susidariusią situaciją vadina neatitinkančia realybės.

„Jis siekia savo asmeninių tikslų, susijusių su statybomis senamiestyje. Jis yra padavęs bendriją į teismą ir tokiu būdu spaudžia teismą priimti tam tikrus sprendimus“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė E.Jakilaitis.

J.Didžiulis taip pat yra pasakojęs, kad jųdviejų su E.Jakilaičiu konfliktas buvo išaugęs ir iki didesnių kolionių. Kartą, maždaug prieš 3 metus, kaimynystėje susitikę neva kaimynai vienas kitą išvadino „čigonu“ ir „sukčiumi“. Tuomet įpykęs žurnalistas neva pargriovė atlikėją ant žemės ir pagąsdino sumušiantis bei susidorosiantis.

Naujienų portalo lrytas.lt paprašytas prisiminti šį įvykį, E.Jakilaitis gynėsi.

„Klausykite, čia yra visiškai kažkokie seni sapnai, nieko bendro neturintys su realybe. Jis siekdamas savo tikslų imitavo kažkokias problemas, kurių niekada nebuvo. Tiesą sakant, manau, kad pasinaudodamas savo viešumu jis bando spręsti kažkokias problemas. Bet kuriuo atveju, anksčiau ar vėliau, jis turės tai paneigti. Begrodamas kiekviename Naisių festivalyje dar ne tiek gali prisigalvoti“, – rėžė E.Jakilaitis.

Kaimynai visą laiką naudojosi terasa

Primename, kad J.Didžiulis jau nėra E.Jakilaičio kaimynas. 2017 m. spalį atlikėjas paskelbė parduodantis butą Vilniaus senamiestyje. Na, o terasa čia stovi iki šiol ir, anot bendrijos pirmininko, kaimynai ja visuomet mielai naudojasi.

„Teismo sprendimas buvo arba nugriauti, arba ją sutvarkyti teismine registracija. Mes viską sutvarkėme, gavome statybą leidžiantį dokumentą. Na, ir viskas“, – sakė jis. 

Paklaustas, ar daugiau konfliktų su jau iš šio namo išsikrausčiusiu J.Didžiuliu neturėjo, susimąstė: „Kaip čia jums geriau pasakyti. Jis nėra konfliktiškas. Tiesiog čia velkasi daug senų istorijų...“.

Tačiau konfliktai čia nesibaigia. Vilniaus apylinkės teismo atstovė spaudai pranešė, kad spalio mėn. 25 dieną vyks rašytinis procesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.