Dainininkės Augustė ir Baiba išdavė, kaip auklėja vaikus ir ko joms trūksta labiausiai

Dainininkė Augustė juokauja, kad tikriausiai nėra nei vienos mamos, kurios gyvenimo nebūtų pakeitusi motinystė: vien tik faktas, kad rytais nebereikia žadintuvo – labai dažnas – juk mamas pakelia vaikai. Žinoma moteris atvirauja, kad jos ir sūnaus dienos ne tik labai įdomios, bet kartais jai kelia ir stresą.

 Dainininkės Augustė ir Baiba išdavė, kaip auklėja vaikus ir ko joms trūksta labiausiai.  
 Dainininkės Augustė ir Baiba išdavė, kaip auklėja vaikus ir ko joms trūksta labiausiai.  
 Augustė.
 Augustė.
 Baiba.
 Baiba.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 24, 2019, 9:43 PM, atnaujinta Jun 24, 2019, 9:49 PM

„Maniškis labai mėgsta piešti flomasteriais ar tapyti guašu, tačiau, man tai sukelia daug streso, nes dažai tai vyksta ne tik ant popieriaus, o aš labai mėgstu tvarką. Vasarą daug laiko praleidžiam Sudeikių kaime prie ežero. Būna net kartais liūdna sugrįžti į butą Vilniuje, kur kieme nėra batuto, baseino, savos smėlio dėžės ar didžiulės erdvės lakstymui bei tyrinėjimui.“

Štai kitos atlikėjos Baibos namuose gana dažnai galima pastebėti kelis procesus: žolės laistymas bei dulkių siurbimą, kurie be proto patinka moters sūnui Antanui.

„Jei to neleidžiu, sūnus būna labai piktas, – juokiasi Baiba. – Dažniausiai mūsų dienos bėga įprasta vaga: keliamės, žaidžiame, mėgstu gaminti, tad dažnai eksperimentuoju virtuvėje. Antanėlis turi daug alergijų, tad sveikuoliški patiekalai – mano prioritetai. Gaila, kad paskutiniu metu hobiams lieka vis mažiau ir mažiau laiko“.

Muzika namuose skamba retai

„Namuose muzika skamba tik tuomet, kai man reikia išmokti naujus kūrinius, bet dažniausiai aš jos klausausi automobilyje. Kai muzika yra tavo darbas, tai nesinori jos dažnai“, – atvirauja Baiba.

Augustė antrina Baibai ir pasakoja, kad namuose savo sūnui dainuoja retai ir čia priduria: „aš kaip batsiuvys be batų.“ Nors tik gimus mažyliui, lopšinės jau buvo spėjusios užimti svarbią kasdienybės dalį.

„Taip, vaikas girdi mane repetuojančią, bet tai, matyt, ne visai tas pats, kas dainuoti jam. Po teisybei, jis jau ir nebepastebi manęs dainuojančios, tai tapo per daug įprasta. O muzikos klausomės mašinoje, kai kur nors važiuojam, arba namuose, kai užsimanom pašokt ir pašėlt“, – pasakoja atlikėja.

Žinomos moterys pasakodamos apie savo motinystės kasdienybę taip pat dalijasi ir atradimais bei pamąstymais, kurie gali padrąsinti kitas mamas.

„Svarbu ir nepamiršti savęs, mylėti bei kartais palepinti save, nes tik būdamos laimingos ir galėdamos nuoširdžiai šypsotis suteiksime vaikams pilnatvę. Ir, kaip A. Mamontovas dainavo – niekada man meilės nebus per daug – kartokite vaikams, kad juos mylit! Ypač tada, kai jie būna patys nepakenčiamiausi – jiems tuomet to reikia labiausiai. Jie auga taip greit, pastebėkit juos ir karts nuo karto, tiesiog pamirškit savo telefoną.“

Žinomos mamos nusprendė tapti „Mamostogų dalimi“

Liepos 31 d. „Vilnius Grand Resort“ kupole įvyks pirmasis mamų festivalis Lietuvoje „Mamostogos“, kuriame pasirodys Augustė ir Baiba. Draugės ne tik ant scenos, bet ir gyvenime su dideliu džiaugsmu priėmė tokį pasiūlymą.

„Esu mama pirmą kartą ir tik dabar suprantu, ką tai iš tiesų reiškia – besąlygiškai atiduoti visą save. Smagu tapti, pavadinkime, šios bendruomenės nare. Tiek daug spontaniškų, neišsemiamų ir visoms aktualių temų, užsiėmimų ir tas atsiradęs tarpusavio supratimas. Kartais tiesiog gera viena kitai pasiskųsti. Ir tame nėra nieko bloga, nes mes visi esame žmonės.

Ir motinystės atostogos neturi nieko bendra su žodžiu atostogos. O jų reikia visiems ir visoms, nes nė vienas vaikas dar negimė su instrukcija. Kai išgirdau apie šį festivalį, supratau, kad noriu tapti dalimi to, kur viskas bus aktualu, koncentruota ir skirta mums, mamoms“, – pripažįsta Augustė.

„Būti mama – didžiulis darbas ir iššūkis. Nors pagal „Sodrą“ mes atostogaujame, tai tikrai neprimena poilsio. Tikiuosi, kad šis festivalis bus tikra atostogų diena ir įkvėpimas moterims būti geromis mamomis“, – sako Baiba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.