Saugirdas Vaitulionis aplankė žiauriai sumuštą 17-metę: „Išėjau su gumulu gerklėje“

Šalyje vis dar netyla kalbos apie gegužės mėnesį įvykusį kraupų nusikaltimą. Tuomet Jurbarko rajone, kaimo turizmo sodyboje, buvo žiauriai sumušta paauglė. Žinute apie smurto proveržį socialiniuose tinkluose iš karto po tragedijos pasidalijo septyniolikmetės Karolinos artimieji.

Saugirdas Vaitulionis, Stiliui<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saugirdas Vaitulionis, Stiliui<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Saugirdas Vaitulionis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saugirdas Vaitulionis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 26, 2019, 1:55 PM, atnaujinta Jun 26, 2019, 3:10 PM

Paaiškėjo, kad 17 metų merginai buvo pažeista trachėja, išmušti keli dantys, sutrupintas žandikaulis, nustatyta labai stipri kaklo trauma.

Žinomi žmonės, pamatę tokią kraupią situaciją, iškart suskubo ieškoti pagalbos. Vienas iš iniciatorių buvo ir visuomenininkas Saugirdas Vaitulionis. Tuomet jam su būriu žinomų žmonių pavyko surinkti reikiamą sumą ir taip prisidėti prie merginos gydymo.

Panašu, kad septyniolimetė Karolina jau po truputį atsigauna ir reabilituojasi Palangoje. Šiandien ją aplankė ir pagalbos ranką tuomet ištiesęs Saugirdas. Vyras socialinio tinklo paskyroje dalijosi susitikimo įspūdžiais.

„Šiandien aplankiau košmarą Jurbarke išgyvenusią Karoliną, kuri dabar reabilituojasi Palangoje.

Dabar jau galiu apie tai rašyti, nes aprimo emocijos ir dingo tas baisus gerklėje strigęs gumulas.

Į reabilitacijos centrą ėjau su didžiuliu nerimu, nes nežinojau, ką ten rasiu ir kokios emocijos tvyros ore. Ėjau su viltimi, kad išėjęs lengviau atsidusiu, nes suprasiu, kad viskas bus gerai. Ką pamačiau?

Gražiausią ir mieliausią mergaitę liūdniausiomis akimis šioje žemėje. Tokiomis liūdnomis, kad pats liūdesys nėra toks liūdnas.

Tesugebėjau pasakyti vos kelis padrąsinančius sakinius, nes, žiūrėdamas į tas sutrikusias ir neįtikėtino gilumo akis, tenorėjau smarkiai apkabinti ir verkti.

„Viskas bus gerai, juk žinai, kad bus!“ – sakau jai, nes tikiu tuo iki kaulų smegenų. „Mhm“, – dėl gyjančio sulaužyto žandikaulio tyliai atsako man Karolina, šiltai ir plačiai besišypsodama man savo gražiomis akimis.

Žinau, kad viskas bus gerai, tik laukia didelis ir sunkus kelias: ne tik fizinės reabilitacijos, bet ir labai sunkaus emocinės ramybės atgavimo! O kur dar įtempta teisinė kova.

Išėjau su gumulu gerklėje ir begale emocijų: gailestis, viltis, palengvėjimas ir žiaurus pyktis sukosi lyg jausmų centrifuga. Nenusakomas jausmas.

Palengvėjo, kai pamačiau, jog ji gyja. Gal ne taip sparčiai, kaip tikėtasi, bet gyja. Pamačiau, kad jai  geriau, bet tas vandenyno gylio liūdesys akyse...

Tikiu, kad mūsų šalyje yra teisingumas. Tikiu, kad profesionalūs medikai ir psichologai padės Karolinai atsitiesti.

Bet labiausiai noriu, kad vieną dieną jos akys vėl šypsotųsi“, – socialinio tinklo paskyroje pasakojo Saugirdas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.