V. Klimavičius išgelbėjo į savo gyvybę pasikėsinusį jaunuolį: „Jaučiau pulso baladojimą“

Grupės „Willie Valo“ lyderis Valius Klimavičius liepos 17-osios vakarą pakliuvo į nekasdienę situaciją. Sostinės Naujosios Vilnios mikrorajone, vedžiodamas šunį, vyras išgirdo pagalbos prašantį moterišką balsą.

Valius Klimavičius 2013-aisiais.<br>V.Balkūno nuotr.
Valius Klimavičius 2013-aisiais.<br>V.Balkūno nuotr.
Valius Klimavičius 2013-aisiais.<br>V.Balkūno nuotr.
Valius Klimavičius 2013-aisiais.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 18, 2019, 1:32 PM

Priėjęs arčiau Vilius ant tilto pamatė du asmenis bandančius padėti trečiąjam, kuris laikėsi įsikibęs už tilto turėklų.

Laimingai pasibaigusį įvykį, kuriuo V.Klimavičius dalijasi ir su naujienų portalo lrytas.lt skaitytojais, atlikėjas aprašė socialinio tinklo „Facebook“ asmeninėje paskyroje.

„New Vilnia where amazing happens. Naktis, apie 23h. Vedžioju šunį po tamsius takelius, girdžiu kažkoks mergaitiškas balsas rėkia, nesuprantu tik ką.

Nuojauta kužda, kad ne smagiausia situacija. Vidinis balsas sako, gal čia atostoginiai paauglių išsikalinėjimai,bet gal prieik arčiau, maža kas.

Einu arčiau ir jau pradedu suprast,kad tikrai kažkas vyksta. Išneriu iš po kampo ir matau tiltą.

Tilto vidurį kipišas, tamsu, nesprantu iki galo kas vyksta. Už poros žingsnių vaizdas susifokusuoja.

Panelė įsikibus laiko už atbrailos stovintį vaikiną, kuris nori šokt nuo tilto, tą vaikiną laiko dar vienas draugas.

Abu už turėklo, tas kur gelbėja, isikibęs iš paskutinių į metalinius stulpelius.

Pamagyte pažaluysta, rėkia man mergaitė. Pririšau šunį, dabar jau tryse laikom gan nemažai jėgų turintį ir girtą vaikiną.

WTF galvoju, not on my watch. Upė kaip ir negili mąstau, bet tai nušokęs ir dar girtas nusisuks sprandą, bandau visas Coelho ar tai motyvuotų atletų frazes.

Bandau suprast nusiminėlį. Pasirodo, padarė kažkokį šūdą ir dabar savęs nekenčia, nemato prasmės gyvent. Ojajajaj, ką daryt Radži???

Laikau aš jį apsikabinęs graiko romėno sukibimu per liemenį. Draugas, kuris bandė gelbėt sako aš jau neturiu jėgų, paprašiau lipt pas mus, laikau toliau ir dar tvirčiau.

Not on my watch bl*t sukalbu mintyse. Jau man čia „mirė, nes neišlaikei“ ant sąžinės nereikia. 15 minučių kalbam susikabinę, kas kelias minutes paimtyniaudami.

Mergaitė verkia, šuolininkas irgi verkia, draugelis bando laikyt per pažastį suėmęs. WTF WTF ką čia daryt su juo, minčių uraganas galvoj.

Rėkia jis man paleisk, debile. Nu malonu, bet pagalvojau vis tiek iš kur žinai,kad kartais aš irgi debilas būnu?

Matai mane kiaurai? Ir kuris čia dabar debilas labiau tu už turėklo ar aš su nauja šukuosena. Juokauju, mano nauja šuosena yra (patiktukas).

Dramai besitęsiant išgirstu, ėė kavo sabaka? Ant tilto prisijungė bambaliu nešinas Valodia, spėju, kad Valodia,bet gali būt ir koks Sashka.

Maja sabaka atsakau, davai pamagy nam zdes. Valodia ar tai Sashka lankęs gyvenimo kursų mokyklą, greitai išvadino vaikinuką duraku ir dar keliais kitais žodžiais.

Nu ačiū jam, jis perėmė kalbėtojo vaidmenį. Smūgiavo punchline'us geriau už 2pacą. Aš galėjau tik keliom frazėm prisijungt ir toliau koncentruotis į graiko romėno suėmimą ir imtynes.

Kažkurią akimirką pajaučiau,kad jis čiut atsipalaidavo. Gražiu įtupstu persimečiau pusę jo kūno per turėklą, o kitu judesiu pasiguldžiau ant grindinio.

Vaikystės dziudo pamokos vis dar veikia, aleliuja! Jaučiau savo pulso baladojimą, jaučiau ir jo krūtinės pulsaciją. Drumenbeisas.

Palaikiau jį prispaudęs keliolika akimirkų. Lyg all good. Kūkčiodamą pakėlėm, vis dar nepaleisdami, nuvedėm toliau ant suolo, palaukiau truputį.

Whoooo lyg nusiramino, tik ašaros jų vakarykštį lietų primena. Palikau visus, atsisveikinau, viskas lyg bus gerai. Not on my watch!

Šiandien buvau geresnis žmogus nei buvau vakar, jis gal irgi pasitaisys. Damn it, naktelė“, – socialinio tinklo „Facebook“ asmeninėje paskyroje rašė V.Klimavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.