Realybės šou „Baras“ išgarsėjusi Agnieška Olševska neria į naują veiklą

„Neturiu vyro, kuris man padėtų, tad reikia dirbti“, – nusijuokė realybės šou „Baras“ išgarsėjusi vestuvių planuotoja Agnieška Olševska, nerianti į naujus potyrius.

 Agnieška Olševska.<br> „Fotogenijų“ nuotr.
 Agnieška Olševska.<br> „Fotogenijų“ nuotr.
 Agnieška Olševska.<br> „Fotogenijų“ nuotr.
 Agnieška Olševska.<br> „Fotogenijų“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 13, 2019, 9:44 AM, atnaujinta Aug 13, 2019, 11:38 AM

Nuo rudens ji prisidės prie Lietuvoje transliuojamo „TVP Polonia“ kanalo – taps viena iš kelių 15 minučių trukmės informacinės laidos Lietuvos gyventojams vedėjų ir reporterių.

Darbo pažymėjimu A.Olševska pasidžiaugė socialiniame tinkle, o naujienų portalui lrytas.lt papasakojo apie naujus vėjus gyvenime.

Nuo praėjusių metų lapkričio mėnesio Agnieška Lietuvoje lankė 500 valandų žurnalistikos mokymus, kuriuos organizavo Lenkija. Moteris šiuose kursuose mokėsi, kaip elgtis su kamera, susipažino su montažo pagrindais.

„Trejus metus dirbau savaitinėje LRT laidoje „Misija Vilnija“, pasakojančioje apie tautines mažumas, užsieniečius Lietuvoje. Turėjau žurnalistikos pagrindus, be to, turiu filologinį išsilavinimą, o rudenį tėtis pamatė skelbimą laikraštyje, kad į organizuojamus kursus renkama grupė. Perėjau visas atrankas ir baigiau mokymus“, – sakė Agnieška.

Agnieška kelis mėnesius daug filmavo ir kūrė reportažus, – kai kuriuos jų transliavo „TVP Polonia“. O dabar naują sezoną pradės su kasdiene laida „Info Wilno“. 

„Tai naujienų laida, kurioje bus apžvelgiami visi svarbiausi Lenkijos ir Lietuvos įvykiai. Jeigu mūsų pašnekovai kalbės lietuviškai, rusiškai ar kitomis kalbomis, mes su lektoriumi išversime į lenkų kalbą“, – pasakojo Agnieška.

A.Olševska sakė, kad prie televizijos kamerų jau pripratusi, tačiau vesti ir kurti žinias – jai nauja.

„Reportažams bus laiko iki dviejų minučių, viską reikės daryti labai greitai. Be to, pati montuosiu“, – šypsojosi moteris.

Kaip šį darbą Agnieška derins su vestuvių planavimu?

„Manau, viskas bus gerai. Kasdien į darbą neisiu – išsirinksiu kelias dienas per savaitę. Nenoriu nustumti į šalį vestuvių planavimo... Jau trylika metų šį darbą dirbu. Norėjau išbandyti ką nors naujo ir tobulėti kitoje srityje. Be to, esu dviejų vaikų mama, todėl turiu uždirbti pinigų“, – šypsojosi Agnieška.

Vilniuje maždaug 20 žmonių komanda jau įsikūrė Lenkų kultūros namuose.

Rengdama šią laidą televizija bendradarbiaus su Lenkijos užsienio reikalų ministerija.

Primename, kad nuo praėjusių metų gegužės Pietryčių Lietuvoje retransliuojami penki lenkiški kanalai: „TVP Polonia“, „TVP Info“, „TVP Historia“, NUTA.TV ir „Power TV“. Lietuvoje gyvena apie 200 tūkst. lenkų tautybės žmonių.

 

 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.