Laimą Lavaste dėl straipsnio užsipuolusiam Juozui Statkevičiui – žurnalistės atsakas

Drabužių dizaineris Juozas Statkevičius audringai sureagavo į Laimos Lavaste straipsnį apie pirmąją šalies ponią žurnale „Stilius“.

Juozas Statkevičius ir Laima Lavaste. <br>LR archyvo nuotr. 
Juozas Statkevičius ir Laima Lavaste. <br>LR archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2019, 7:44 PM, atnaujinta Sep 9, 2019, 10:51 AM

Žurnalistė parašė, kad komentuojant Dianos Nausėdienės drabužių stilių per inauguracijos šventę J.Statkevičiui pritrūko džentelmeniškumo.

Paklausta, kaip vertina audringą dizainerio reakciją, L.Lavaste atsakė: „Genijai visada teisūs ir niekada neatsiprašinėja.

Kad gerbiamo J.Statkevičiaus įvaizdis būtų dar geresnis, linkiu jam baigti ir gramatinio neraštingumo kursus. Visiems skaitantiems linkiu linksmos dienos po vakarykščio liūdno krepšinio!“

J.Statkevičius atviru laišku pasidalijo feisbuke (kalba netaisyta): 

happy skaitau ir juokiuosi )! mano vardas naudojamas kad butu skaitomas straipsnis)))))visada sakiau kad gerbiu ponios pasirinkima! supraskite man vienodai rodo ! apranga buvo neverta demesio !

geda turi but tiems kurie debiutavo ir nuo kada veltinuku veleja tapo dizainere! ji pati neturi nei stiliaus nei skonio nei praktikos! gal tegul praktikuojasi ant kaciu pradziai ! kodel sulyginamos kazkokios debiutantes! su manim dirbanciu 31 metus madoje ir teatre!

dar juokingiau kad debiutantes strigusios savo raganu stiliaus maisuose su nusiurusiais peisais uzmigusios 1980 metode ))) nemaciusios nei vieno paryziaus demonstravimo ir nesuprantancios liukso klases ! kodel as visada turiu but diplomatiskas ir pasak dzentelmenas!

o kur galiu gaut tu dzentelmenu pavizdziu? jie isnyko! alio uztenka vyniot i vata ! ir naudotis mano vardu! bukim biedni bet teisingi ! jai ambicijos neleidzia kreiptis pas mane jusu problemos! dar karta kartoju buvau itin diplomatiskas ir sakiau gerbiu ponios pasirinkima! bet patys suprantat -mane kaip masala naudoja! kiek galima ! ?

visi matem grazi moteris aprengta blogai ! tai mate visi! apmaudu kad lietuviski standartai deja tokie ka mateme „, bet gerbiamieji yra pasaulis ! ir vertina tai ka mato ir deja juokiasi ! taip ,kad salin rankas nuo manes su savo kaimiskom delionem ,veltiniu velejom ir beskonybe!

kodel mane tampo aprasineja , kodel? kodel manes neklausia pries darydami apgailetinus sprendimus ) na kagi gal busiu ne dzentelmenas ir daug padlaizunu vel neitiksiu! bet kaip as sakau prezidentai keiciasi o as dirbu ! o zurnalistai daro intrigas ir uzsidirbineja mano vardu! )))))

O dabar stilistai ir debiutantai perkat bilietus i mano show ir mokinkites! 20 lapkricio ! taip kad nei diplomatija ir dzentelmeniskumas cia ne prie ko ! menas sakyt tiesa! kaip ir ta kruvele ale etiketo zinovu kurie nepastebi 10 moteru raudonai vilkinciu bet pastebi tik mano mama ir dar aiskina kad per graziai atrodo per ryskiai))))

cia tipo dzentelmenai ? tfu!)))bet jie mini tik mano mama nes nori laik’u ir demesio mano vardu ! juokiausi balsu ! tai ismokite rengtis ir atrodyt taip kad geretusi ir ugdytu skoni ziurintiems! ! tusti niekiniai straipsniai niekineja geltonoje spaudoje !!

dar juokingiau kad atejus i priemima puola tos debiutantes puola fotografuotis ir sveikintis! nes vagie kepure dega! nemoki buk saziningas nedaryk neapgaudinek cia ne tas atvejis! !! !

zodziu palikite mane ramybeje ! atstokite ir nesiplakite prie manes! darykite savo darbus ! velkit veltinukus toliau ! o as ramiai siusiu couture rubus nes vienintelis esu lietuvos mados istorijoje pristates savo darbus paryziuje! ir ivertintas LVMH prestiziskiausiomis premijomis!

taip, muses atskirai kotletai atskirai!! dar karta kartoju gerbiu ponios pasirinkima! o visa kita zirnalistu izulus naglas prasimanymas paistalai! gal vienakart ponia pati gali kreiptis ! ir palygint kas yra kas ! laiko klausimas ! salin zurnalistu intrigas! uztenga kirsint zmones ! orevurar

 

Pridedame ir ištrauką iš L.Lavaste straipsnio.

Žurnalistė rašė: 

Inauguracijos šventės svečiai dar nebuvo spėję išsiskirstyti iš Prezidentūros kiemo, kai šventėje dalyvavęs rūbų dizaineris Juozas Statkevičius išrengė pirmąją šalies ponią... iki apatinių.

Tikrąja šio žodžio prasme. Jam užkliuvo (ir tai iškart išplatinta socialiniuose tinkluose) ponios apatiniai drabužiai, esą persišviečiantys per baltos suknelės audinį.

Ir suprantama – tai jo kolegių, suknelių kūrėjų, darbas. Kaip įrodymas šalia buvo pridėta ir nuotrauka.

Man patinka J.Statkevičiaus darbai, patinka kartais ir jo tiesus kalbėjimas.

Jo žodžiuose buvo ir dalelė tiesos. Nes velnias slypi detalėse. Bet yra ir tokia sąvoka – džentelmeniškumas.

Būtent jo J.Statkevičiui ir pritrūko. Savo pastabas galėjo pasakyti ir kolegėms į ausį. Nes, reikia manyti, taip pakomentavo jų darbą ne iš pavydo...

Nežinau, kaip ponia Diana į tai sureagavo. Gal apsiverkė namuose, pasijutusi perlieta šaltu vandeniu. Apie tai ji paatviraus gal tik savo prisiminimų knygoje po daugelio metų. Dabar ji nekomentuoja. Nes ji – prezidento žmona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.