Kritikos dėl plagijavimo sulaukusi „Šokio revoliucijos“ nugalėtoja rėžė savo atsaką

Šokių projektą „Šokio revoliucija“ laimėjusi pora Ustin ir Ieva dar jaučią saldų pergalės skonį. Vis tik, jį apkartino neseniai nuvilnijusios kalbos dėl choreografijos kopijavimo.

Projektą laimėjusi šokėjų pora.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Projektą laimėjusi šokėjų pora.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Ieva Riepšaitė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Ieva Riepšaitė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Ustin ir Ieva.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Ustin ir Ieva.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Ustin ir Ieva.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Ustin ir Ieva.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Ustin ir Ieva.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Ustin ir Ieva.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 13, 2019, 5:20 PM

Lietuvių šokis buvo palygintas su Jungtinių Valstijų projekto „World of Dance“ dalyvių Pashos ir Daniellos šokiu. Užsieniečiai šokį pademonstravo 2018-aisiais. Taip pat, kaip ir Ustin ir Ieva jie šoko pagal „ZHU“ dainą „Faded“.

Paklausta, ką mano apie tokį palyginimą, Ieva Riepšaitė buvo atvira.

„Kaip ir dainininkai turi savo favoritus atlikėjus, į kuriuos nori lygiuotis, perdainuoja jų dainas, coverius, taip ir šokėjai turi savo favoritus, į kuriuos nori lygiuotis bei semiasi iš jų idėjų. Pasha su Daniella žinome seniai.

Tai – mums labai patinkanti pora sportinių šokių pasaulyje, tad nuolatos stebėdavome jų pasirodymus. Mes visiškai nenustebome, kai žmonės pamatė panašumų, juk būtent šios poros paskatinti kūrėme šį pasirodymą. Be to, labai džiaugiamės, kad visi taip susidomėjo šokiais“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė ji.

Ieva antrino, jog jų finaliniame pasirodyme buvo panaudotos dvi vietos iš Daniellos ir Pashos choreografijos.

„Kalbant apie patį pasirodymą, finaliniame šokyje buvo panaudotos dvi vietos iš Daniellos ir Pashos choreografijos. Tai – pakilimas ant peties darant špagatą bei revoliucinė vieta. Visa kita choreografija visu šimtu procentų buvo kurta mūsų ir neplagijuota – naudotos sportinių šokių figūros bei žingsniai, kuriuos atlieka visi sportinių šokių šokėjai, mūsų kurti deriniai.

Pati daina „Faded“ yra žinoma visame pasaulyje ir ji mums pasirodė priimta finaliniam šokiui sukurti. Mūsų versija yra kur kas ilgesnė, nei Pashos ir Daniellos pasirodyme, patys ją karpėme ir darėme savaip.

Taip pat norime pabrėžti, kad sportiniai šokiai šokami tik ant žemės, konkursuose visuomet viena koja turi liesti grindis. Tad šiame projekte mes PIRMĄ kartą gyvenime darėme ir atlikome įvairius triukus.

Modernaus šokio šokėjams, baleto artistams pakilimai, šuoliai yra kasdienybė, o mums – ne. Tad norint atlikti tokius šou elementus mes turėjome to išmokti. O lengviausia ir greičiausia prieiga tą padaryti buvo „Youtube“ platforma, iš kurios ir sėmėmės idėjų“, – tęsė šokėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.