„G&G Sindikato“ narys Donciavas: „Dabar iš viso nelabai suprantu, kas yra „reperis“

Ketvirtadienį lrytas.tv studijoje viešėję apdovanojimų M.A.M.A 2019 nominantai, grupės „Mad Money“ nariai Gediminas ir Laurynas leidosi į pokalbį su daugybę kartų ne tik nominacijas, bet ir statulėles pelniusios grupės „G&G Sindikato“ nariu Donatu Juršėnu-Donciavu.

Iš kairės: Donatas Juršėnas-Donciavas, Gediminas ir Laurynas. <br>R.Danisevičiaus nuotr. 
Iš kairės: Donatas Juršėnas-Donciavas, Gediminas ir Laurynas. <br>R.Danisevičiaus nuotr. 
Iš kairės: Donatas Juršėnas-Donciavas, Gediminas ir Laurynas. <br>R.Danisevičiaus nuotr. 
Iš kairės: Donatas Juršėnas-Donciavas, Gediminas ir Laurynas. <br>R.Danisevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 23, 2020, 5:37 PM

Dviejų skirtingų kartų atlikėjai ne tik užsiminė apie pasiruošimą artėjantiems koncertams, bet ir aptarė šiuolaikinių repo kultūros atstovų ir tų, kurie savo veiklą pradėjo iki 2000-ųjų skirtumus bei atskleidė savo įpročius ruošiantis raudonajam kilimui.

Kaip ir kasmet, M.A.M.A apdovanojimų svečiams įteiktuose kvietimuose yra nurodytas aprangos kodas.

Šiemet prašoma pasipuošti „black tie“ stiliumi. Taigi, ant raudonojo kilimo turėtų netrūkti prabangių ilgų suknelių ir smokingų.

Vis tiktai dažname renginyje pasirodo aprangos kodo nepaisančių žmonių. Dažnai kostiumais ar žemę šluojančiomis suknelėmis rengtis atsisako tam tikrų kultūrų, pavyzdžiui, repo atstovai.

Pokalbyje dalyvavęs reperis Gediminas atviras – „aš net neturiu švarko“.

„Mano kolegos paiso aprangos kodo. O man nepatinka eiti kažkur su kostiumu. Net neturiu švarko – jis man nereikalingas. Einu taip, kaip aš jaučiuosi patogiai“, – kalbėjo jis.

Visą pokalbį galite išvysti apačioje esančiame vaizdo įraše: 

Tuo tarpu Donatas prisipažino iš viso nemėgstantis tokio pobūdžio renginių, o ir prieš pasirodymus scenoje niekada ypatingai nesistengiantis.

„Mes esame vienintelė grupė Lietuvoje, kuri, kaip išėjo į parduotuvę, taip lips ant scenos. Galbūt dėl to ant scenos ir atrodydavome taip natūraliai, nes nesistengdavome kiekvienam koncertui kažkaip ypatingai pasiruošti. Turime susikūrę savo įvaizdžius, su kuriais jaučiamės patogiai ir nenorime to keisti“, – kalbėjo pašnekovas.

Vis dėlto tarp šiuolaikinių repo muzikos atstovų, anot Donato, egzistuoja stilių įvairovė. 

„Dabar iš viso nelabai suprantu, kas yra „reperis“. Ribos dabar yra visiškai išnykusios. Kai nežinai, ar žmogus yra reperis, ar hipsteris, ar dar kažkas. Anksčiau buvo aiški takoskyra. Reperių grupė buvo gana uždara pop kultūrai, kuri prieštaravo repo kultūrai. Radijo stotys ir masinė žiniasklaida atsisakydavo repo muzikos.

Pamenu tuos laikus, kai, jeigu važiuojant į koncertą pamatai reperiškai apsirengusį žmogų, iš karto žinai, kad jis važiuoja į tavo koncertą“, – pasakojo grupės, kuri susikūrė dar 1995-aisiais, narys Donciavas.

Interviu metu „Mad Money“ taip pat pristatė naujausio kūrinio „Tavo meilė meluoja“ vaizdo klipą, kuris nufilmuotas striptizo klube.

Primename, kad portalas lrytas.lt įsteigė specialią nominaciją – skaitytojų favoritas. Skaitytojų nuomone, ryškiausiam 2019 m. atlikėjui bus padovanotas 10 000 eurų vertės reklamos paslaugų paketas.

Sekite naujienas apie M.A.M.A apdovanojimus lrytas.lt portale, o sausio 31-ąją išgirskite ir pamatykite karščiausias naujienas iš užkulisių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.