Po Alen Chicco užpuolimo – žinomų žmonių palaikymas ir baro darbuotojų pozicija, sukėlusi pasipiktinimą

Savaitgalį Vilniuje buvo užpultas žinomas šalies dainininkas Tomas Alenčikas-Alen Chicco. Šia žinia vyras pasidalijo socialinio tinklo paskyroje.

 Alen Chicco ir baro pozicija soc. tinkle.<br> LR montažas.
 Alen Chicco ir baro pozicija soc. tinkle.<br> LR montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2020, 6:44 PM, atnaujinta Mar 2, 2020, 7:01 PM

„Šeštadienį turėjau koncertą Vilniaus centre. Kelios valandos po koncerto aš ir mano dvi draugės buvom užpulti bare „Pilėnai“. Aš be jokio perspėjimo gavau smūgį į galvą, mano draugė buvo nugriauta ant žemės ir apspardyta. Ir, žinot, tai – nėra baisiausia, nes tokie dalykai atsitinka kasdien ir visame pasaulyje.

Baisiausia, kai pamatai, kokie yra abejingi žmonės tam, kas vyksta aplink juos. Baro valdžia ir barmenai net neketino mums padėti ir ačiū, kad atsirado normalių žmonių, kurie padėjo išeiti iš baro ir apgynė mus. Vieninteliai žodžiai iš „Pilėnų“ darbuotojų, kuriuos atsimenu, buvo: „Tai ko jūs čia einat?“ Taip pat dar tą vakarą teko girdėti: „Tai ką, jūs nežinot kur einat? Tai juk neo nacių baras.“

Tai, ką 2020. Sveiki atvykę. Žinot, net jei ir būtume žinoję, kur einam, ar turime saugotis kažkokių vietų Vilniaus centre, prie savo namų ir pro jas eiti su paslėptais veidais?

Manau, ne tam žmogus buvo sutvertas.

Na, o jei jūs, „Pilėnai“, nepriimat žmonių tokių, kokie jie yra, tai bent užsidėkit ant durų ženklą, kad jūsų baras yra PRIVATE (liet. privatus) ir pasisamdykit face control (liet. asmenis, atsakingus už veido kontrolę) ir dar siūlau ateiti pas mus į „Balaganza“ pasimokyti, kaip turi būti priimami svečiai ir kokia pagarba yra kiekvienam atėjusiam, nesprendžiant apie jį pagal jo išvaizdą, požiūrį, religiją, lytį, orientaciją ir t.t.“, – nusivylimo neslėpė dainininkas.

Po šiuo įrašu Alen Chicco sulaukė begalės jį palaikančių gerbėjų komentarų. Jie ragino dainininką išlikti stipriu ir kreiptis į policiją.

Į šią situaciją sureagavo ir dainininkas Ruslanas Kirilkinas. Vyras negalėjo patikėti tokiu išpuoliu prieš Alen Chicco.

„O už lango 2020m. Ir kaip čia apsieiti be keiksmažodžių?! Alen Chicco laikykis ir nebijok apie tai kalbėti, aš padaryčiau viską, kad surasčiau tuos užpuolikus, bet žinoma tuo turėtų pasirūpinti ir patys „Pilėnai“.

P.S. Nelikite abejingi draugai, auginate gi vaikus patys... Pasidalinkite šiuo pranešimu ir visi tie, kurie yra prieš bet kokią diskriminaciją, prievartą, homofobiją ar smurtą“, – rašė R.Kirilkinas.

Pyktį ant užpuolikų išliejo ir atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu. Moteris socialinio tinklo paskyroje negailėjo kritikos ir baro darbuotojams, kuriame įvyko šis smurtinis išpuolis. Jie naujienų portalui delfi.lt sakė savo kaltės neižvelgiantys.

„Girdėjome visus tuos blogus jo atsiliepimus, tačiau kur mūsų kaltė? Kad mes nereagavome į tai? Mes iškart pasakėme, kad kiti klientai nėra patenkinti jų elgesiu, todėl paprašėme išeiti. Mes nežinojome, ar tai dainininkas, ar ne. Jie atėjo ir pradėjo visus provokuoti. Išprovokavo kitus klientus ir žinote, kaip viskas baigėsi. Negaliu visų žmonių sužiūrėti“, – naujienų portalui delfi.lt kalbėjo pašnekovas.

Minėtojo baro socialinio tinklo paskyroje atsirado ir diskusijų sukėlęs įrašas. Ten per dantį traukiamas savaitgalį įvykęs incidentas.

„Oi, oi, oi (šypsenėlė), visgi su tokia padaryta reklama šiandien negalime neatsidaryti. Susitinkame nuo 17 val.“, – socialinio tinklo paskyroje rašė baro atstovai.

Panašu, jog gauta reklama barui atsiėjo daugiau neigiamai nei teigiamai. Atsiliepimuose ėmė puikuotis neigiami komentarai, o ir įvertinimas – gerokai smuko.

Po kiek laiko baro puslapyje atsirado tokie įrašai: „Ačiū palaikantiems mus. Visada esate laukiami“, „Mes už tradicines šeimas ir esam savo šalies patriotai!“.

Šie įrašai dar labiau supykdė auditoriją. Komentaruose ėmė plūsti žmonių komentarai, kuriuose vyravo žodis- gėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą