Gastronomijos savaitė baigėsi: gurmanai išrinko favoritą

Aštuntąjį kartą surengta Lietuvos gastronomijos savaitė baigėsi – paragavę ypatingų patiekalų lankytojai buvo kviečiami atiduoti balsą už patikusį restoraną.

Daugiausia Gastronomijos savaitės lankytojų simpatijų sulaukė sostinės senamiestyje įsikūręs restoranas „Stikliai“.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiausia Gastronomijos savaitės lankytojų simpatijų sulaukė sostinės senamiestyje įsikūręs restoranas „Stikliai“.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiausia Gastronomijos savaitės lankytojų simpatijų sulaukė sostinės senamiestyje įsikūręs restoranas „Stikliai“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiausia Gastronomijos savaitės lankytojų simpatijų sulaukė sostinės senamiestyje įsikūręs restoranas „Stikliai“.<br>Organizatorių nuotr.
„Stiklių“ restoranas.<br>„Stiklių“ nuotr.
„Stiklių“ restoranas.<br>„Stiklių“ nuotr.
Oto filė, patiekiama su geldelių consomme ir emulsija, lengvai blanširuotais šviežiais agurkais, citrininiu maskarponės kremu bei cukinijų piurė.<br>„Stiklių“ nuotr.
Oto filė, patiekiama su geldelių consomme ir emulsija, lengvai blanširuotais šviežiais agurkais, citrininiu maskarponės kremu bei cukinijų piurė.<br>„Stiklių“ nuotr.
„Stiklių“ restorano bendraturčiui Romui Zakarevičiui žvaigždę įteikė LVRA prezidentė Evalda Šiškauskienė, LRVVKA vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė ir įmonės „Santa Maria“ ekspertė Ieva Pikžirnytė.<br>Organizatorių nuotr.
„Stiklių“ restorano bendraturčiui Romui Zakarevičiui žvaigždę įteikė LVRA prezidentė Evalda Šiškauskienė, LRVVKA vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė ir įmonės „Santa Maria“ ekspertė Ieva Pikžirnytė.<br>Organizatorių nuotr.
Evalda Šiškauskienė ir Romas Zakarevičius.<br>Organizatorių nuotr.
Evalda Šiškauskienė ir Romas Zakarevičius.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2020-11-12 18:45, atnaujinta 2020-11-13 11:15

Daugiausia lankytojų simpatijų sulaukė sostinės senamiestyje įsikūręs restoranas „Stikliai“, vadovaujamas virtuvės šefo Ryčio Kairio.

Degustacinė vakarienė pradėta siūlant šaltą avokadų sriubą su žaliaisiais obuoliais, upėtakio ikrais, rūkyta lašiša ir citrinos putėsiais. 

Prieš pagrindinį patiekalą lėkštėse nugulė torteliniai, įdaryti baravykais ir pievagrybiais, patiekiami su baravykų putėsiais ir miško grybų sultiniu.

Įpusėjus gastronominę kelionę svečiams buvo siūloma rinktis jautienos išpjovą, patiekiamą su dūmo skonio degintų baklažanų piurė ir baklažanų skiltelėmis, glazūruotomis medumi arba oto filė, patiekiamą su geldelių sultiniu ir emulsija, lengvai blanširuotais šviežiais agurkais, citrininiu maskarponės kremu ir cukinijų piurė.

Vakarienės finalui – desertas. Induose nutūpė baltojo šokolado sfera, įdaryta šaltalankiais, patiekiama su baltojo biskvito „kempine“ bei šaltalankių ir maskarponės kremu.

„Prabangūs restoranai Gastronomijos savaitės metu sumažina kainas – siūlo vakarienės už 10, 20 arba 30 eurų, kad kuo daugiau žmonių galėtų apsilankyti naujose erdvėse, paragauti gurmaniško maisto.

Festivalyje dalyvaujame ne pirmą kartą – vertiname, kad balsus už favoritą atiduoda ne komisija, kuri neaišku iš ko sudaryta, o lankytojai.

Juk būna tokių rinkimų, kurių komisijas sudaro supratimo apie maistą neturintys žmonės, jie tenori pasireikšti...

Žmonės balsuoja, palieka atsiliepimus – pagal tai išrenkamas geriausias restoranas.

Šį kartą laimėjome mes – dėl mūsų darbo, pastangų, bendradarbiavimo su virtuvės šefu iš Prancūzijos Jeanu Francois Rouquette'u“, – įvertinimu džiaugėsi restorano bendraturtis R.Zakarevičius, kuriam žvaigždę įteikė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Lankytojų labiausiai įvertintą restoraną apdovanojusi moteris džiaugėsi „Stiklių“ laimėjimu: „Ir šefas puikus, ir restoranas atsinaujinęs. Smagu, kad apdovanojimo žvaigždę galėjome įteikti ilgamečiams asociacijos nariams.

Gastronomijos savaitės tikslas – kad žmonės nebijotų eiti į prabangius restoranus, padidinti lankytojų ratą.

Kai nustatyta fiksuota kaina, žmonėms nėra baisu eiti į „Stiklių“ ar kitą prabangų restoraną – sakome, kad štai už 30 eurų gali ateiti į patį geriausią restoraną, pamatyti aplinką.

Labai smagu, kai ateina lankytojų, kurie nėra buvę „Stikliuose“, o įvertinę pasidžiaugia jų profesionalumu, kokybe, kurią jie tiek metų neša kaip vėliavą.

Miela, kad lankytojų ratas didėja, jie dalijasi įspūdžiais, nebijo ateiti į restoraną – juk galima suvalgyti lėkštę sriubos, pasimėgauti desertu ir kava – norime pripratinti žmones nebijoti eiti ir į viešbučių restoranus. Džiugu, kad tikslas pasiektas.“

Moteris tikino, kad sprendimas surengti aštuntąją Gastronomijos savaitę buvo iššūkis, kuris pranoko visus lūkesčius.

„Šiemet festivalyje dalyvavo 47 restoranai – gerąjį virusą bandėme išplėsti ne tik Vilniuje, bet ir per visą Lietuvą: Šiauliuose, Panevėžyje, Kaune, pajūryje, Druskininkuose, Birštone ir Trakuose.

Norime pasidžiaugti, kad tokiu įtemptu metu dalyvavo beveik 50 restoranų – daugiau negu pernai, tad yra kuo džiaugtis.

Anksčiau Gastronomijos savaitės metu kviesdavome ne tik aplankyti naujus restoranus, bet ir siūlydavome edukacinę programą: ekskursijas, filmus gastronomine tema. Gal kiek liūdina tai, kad dėl situacijos šalyje šios dalies teko atsisakyti.

Labai džiaugiuosi, kad žmonės ėjo, restoranai buvo pilni – smagu, kad ir tokiu metu verslui pavyko prisitaikyti prie sąlygų.

Paskutinė šventės diena – lapkričio 8-oji – neįvyko dėl šalyje įvesto karantino, tad išvakarės buvo lyg atsisveikinimas prieš uždarant restoranus.

Tikiuosi, kad kitais metais Gastronomijos savaitė bus lyg atgimimas – pasiruošime, susikaupsime ir susitiksime restoranuose“, – optimizmo neprarado E.Šiškauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.