Po nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvė I. Launikonytė išliejo pyktį ant I. Narkutės

Šeštadienį buvo rodoma pirmoji nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laida.

 I.Launikonytė išsakė savo nuomonę.<br> Lrytas.lt koliažas.
 I.Launikonytė išsakė savo nuomonę.<br> Lrytas.lt koliažas.
 I.Narkutė.<br> LRT/ D.Umbraso nuotr.
 I.Narkutė.<br> LRT/ D.Umbraso nuotr.
 I.Launikonytė su grupe „The Spikes“.<br> LRT/ D.Umbraso nuotr.
 I.Launikonytė su grupe „The Spikes“.<br> LRT/ D.Umbraso nuotr.
 I.Launikonytė su grupe „The Spikes“.<br> LRT/ D.Umbraso nuotr.
 I.Launikonytė su grupe „The Spikes“.<br> LRT/ D.Umbraso nuotr.
Komisijos nariai.<br> LRT/ D.Umbraso nuotr.
Komisijos nariai.<br> LRT/ D.Umbraso nuotr.
 I.Launikonytė su grupe „The Spikes“.<br> LRT/ D.Umbraso nuotr.
 I.Launikonytė su grupe „The Spikes“.<br> LRT/ D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 20, 2021, 1:53 PM, atnaujinta Jan 20, 2021, 2:00 PM

Joje pasirodė 10 dainininkų ir grupių, iš kurių pusė pateko į po kelių savaičių vyksiantį pusfinalį.

Kas tris pasirodymus dainas komentavo komisijos nariai.

Ant scenos pasirodžiusiai, bet į pusfinalį nepatekusiai Indrei Launikonytei itin nepatiko komisijos narės Ievos Narkutės komentaras. Pastaroji sakė, jog jos netenkino merginų įvaizdis, o dainoje trūko netikėtumo.

Po laidos dalyvė savo pyktį išreiškė socialiniuose tinkluose.

„Ačiū visiems už tokį palaikymą! Plačiau – postas rytoj! O tu, Narkute, eik n*“, – instagrame tada rašė roko atlikėja.

Detalesnį komentarą šia tema ji publikavo trečiadienį popiet.

„Nenutildomos muzikos Mūzos“ arba „Kai per vieną naktį atsiduri „skaitomiausių“ skiltyje“.

Paskutinių dienų įvykiai pritraukė begalę heiterių į krūvą, kaip musių prie šūdo. Tačiau situacijoje balsai pasiskirstė tolygiai. Dar ir šiandien sulaukiu palaikymo žinučių iš muzikos pasaulio atstovų ir kolegų.

Konkursas – kelių ar daugelio asmenų varžybos mokslo, meno, sporto ar kitose srityse. Turbūt 5, o gal daugiau metų, esu kviečiama užimti komisijos kėdę populiariausiuose jaunimo vokalo konkursuose Lietuvoje.

Muzikiniai konkursai, natūralu, pasižymi muzikos žanrų įvairove, kuriuos privalu išmanyti, ir vertinti remiantis 7-10 kriterijumi.

Mes neturime teisės vertinti pasirodymo per patinka/nepatinka ar „ne mano žanras“ prizmę, nes atvykome ne į savo dievinamų atlikėjų koncertą.

Mes, kaip komisija, prisiimame atsakomybę, jog esame nuomonės formuotojai žiūrovams, todėl išsakome profesionalią kritiką be kūrinio neigimo, taip pat neturime teisės vertinti dainos žanro, o tik to žanro atlikimą, kuris gali būti atliktas stiliuje arba ne, išpildytas arba su trūkumais.

Mes, kaip komisija, ateiname ne smagiai leisti laiko ir „žaisti“ žaidimo, kam į rankas atiteks mikrofonas, bet reitinguoti atlikėjus pagal jų pasiruošimą, kūrinio išpildymą, išskirtinumą, perspektyvą keistis, jei projektas yra tęstinis, taip pat atsižvelgiame į scenografiją, kūrinio režisūrą, jei tokia yra, įvaizdį, dainos dinaminį augimą, techniką, stiliaus pajautimą, perteikimą ir daugelį kitų dalykų.

Atlikėjo, kuris yra scenoje ir savo pasirodymui ruošėsi atsakingai, atžvilgiu – vertinimo komisijos požiūris kaip į „žaidimą“, man asmeniškai atrodytų, mažų mažiausiai nesąžiningas.

Kaip tik todėl pati stengiuosi visuomet pasidalinti vedančia į tobulėjimą kritika, įvardindama pasirodymo pliusus ir minusus, nes suprantu, jog atlikėjui tai nėra žaidimas, ypač jei pasiruošimas kainuoja daug laiko, energijos, prioritetų paskirstymo, finansų ir kitų investicijų.

Aš, kaip atlikėja, esu itin savikritiška, taip pat savo atlikimą gebu adekvačiai įsivertinti pati, tačiau kitų pastabas vertinu kaip dovaną ir jų visuomet laukiu išskėstomis rankomis.

Dirbdama su talentingu jaunimu ir kylančiais atlikėjais, ruošdama juos TV projektams ar muzikiniams konkursams, pripažįstu save kaip itin priekabią ir niekada negailinčią kritikos vedlę. Kol kas nėra nei vieno muzikinio konkurso, kuriuose teko lankytis tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, kurio mano ugdytiniai nebūtų laimėję.

Nes be palaikymo, motyvacijos ir tikėjimo – KRITIKA – YRA LABAI SVARBU. Jei aš tylėsiu – tai kokia iš manęs nauda? PEACE (angl. taika)“, – rašė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.