„X Faktoriaus“ žvaigždė Gerda Zaptoriūtė prabilo apie anoreksiją ir prarastą kūdikį: „Jaučiausi nieko vertas, tuščias indas“

Antrą kartą projekte „X Faktorius“ dalyvaujanti iš Utenos kilusi atlikėja Gerda Zaptoriūtė prabilo apie sunkų metą. 24-erių atlikėja nusprendė savo sekėjams papasakoti apie pastaruosius metus išgyventus jausmus: anoreksiją ir prarastą kūdikį.

 Gerda Zaptoriūtė.
 Gerda Zaptoriūtė.
Gerda Zaptoriūtė.<br>TV3 nuotr.
Gerda Zaptoriūtė.<br>TV3 nuotr.
Gerda Zaptoriūtė.<br>V.Černiausko nuotr.
Gerda Zaptoriūtė.<br>V.Černiausko nuotr.
Gerda Zaptoriūtė.<br>TV3 nuotr.
Gerda Zaptoriūtė.<br>TV3 nuotr.
Gerda Zaptoriūtė.<br>TV3 nuotr.
Gerda Zaptoriūtė.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-01-13 12:38

Įrašu Gerda sutiko pasidalinti su naujienų portalu lrytas.lt.

ANOREKSIJA.

.1-OJI DIENA. .

Atsikėliau ryte ir pirmoji mintis, kuri toptelėjo : šiandien į sutrikimų centrą. Šiandien pirmas mano žingsnis. Kuo arčiau centro, tuo labiau daužosi širdis. Bet aš tai padariau! Pirmą žingsnį! Sakoma, kad pradžia yra sunkiausia, patvirtinu 100%,jog tai tiesa.

Pokalbis grupėje trūko apie 2 val, o atrodė, jog amžinybę... Tiek skaudžių patirčių, tiek išsekusiu žmonių, pavargusių nuo šito viso mėšlo ir norinčių išbristi. Visose moteryse mačiau ir save. Visos prisistatė ir štai, atėjo mano eilė.. Pajaučiau, kaip per kūną nuėjo nemalonus karštis ir iš įtampos pradėjo pykinti. Nuryjau tą jausmą ir pradėjau : Labas, aš Gerda. Man 24 metai. Su valgymo sutrikimais kovoju nuo vaikystės.

Viskas prasidėjo nuo patyčių mokykloje o dabar, aš jau sėdžiu čia, nes mane baigia suvalgyti mano pačios mintys apie maistą ir kūną. Patyčios mokykloje, artimoje aplinkoje mane visus metus ėdė, ko pasakoje užaugau labai traumuotu ir daug psichologinių problemų turinčiu žmogumi. Sunkiausia mano ir mano valgymo sutrikimų kelionė prasidėjo 2019 m. „X faktoriuje“...

Kiekvieną dieną sverdavausi ir kiekvieną dieną mažinau savo maisto porcijas. Iki kol atėjo didžiojo finalo diena ir reikėjo lipti į sceną su visais, savo jėgomis to padaryti jau nebegalėjau, bebegalėjau užlipti laiptais. Pasiekiau 36,5kg svorį.

Tą pačią dieną nualpau, mano kraujospūdis buvo vos apčiuopiamas. Supratau, kad turiu kažką daryti, jei ne dėl savęs, tai dėl mamos, kuri kiekvieną dieną verkia. Palikau toksiškus santykius, kuriuose skendau beveik 6 metus. Atsirado vyras mano gyvenime. Taip, kalbu apie Jovydą.

Jis padėjo išlipt iš žiauriai gilaus dugno, kai jau nesimatė, net menkiausios šviesos. Vėl pasijaučiau laiminga. Problema niekur nedingo, bet, trumpam prigeso, jau buvo įmanoma gyventi su tuo. 2021m. Rugpjūčio m. Sužinau, kad laukiuosi, viskas vėl apsivertė. Pradėjau savimi tikrai rūpintis, kad ir kaip buvo sunku kovoti su mintimis.

Net galvojau, kad vaikelis padės man pagaliau, galbūt pasveikt. Rugsėjo 8d. Žinia, kad nėštumas nebesivysto ir vaisiaus širdies ritmo nėra.

Rugsėjo 11d. Valymo diena... Jaučiausi nieko vertas, tuščias indas... Viskas vėl užsikūrė... O dabar, pradedu kelionę...“ – rašė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.