Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Egidijaus Dragūno viešo pasisakymo karo Ukrainoje tema Arūnas Valinskas kviečia visus nuo atlikėjo atsiriboti

Vilniaus apylinkės prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Egidijaus Dragūno socialiniuose tinkluose paskelbto vaizdo įrašo karo Ukrainoje tema.

Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 4:45 PM, atnaujinta Mar 3, 2022, 10:55 AM

Tyrimas pradėtas siekiant įvertinti, ar nepadaryta nusikalstama veika, numatyta Baudžiamojo kodekso 170 str. 3 d. Jame teigiama, kad tas, kas viešai kurstė smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras, jį bus pavesta atlikti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams.

Antradienio popietę atsiriboti nuo E.Dragūno paragino televizijos vilkas Arūnas Valinskas.

„Kreipiuosi į visas žiniasklaidos priemones – radijo stotis, TV kanalus, portalus ir t.t. Tiesiog prašau išimti iš savo grojaraščių, repertuarų, aprašomų naujienų tokį išgamą kaip Egidijų Dragūną SELĄ. Pamirškime, kad jo nebebūtų mūsų gyvenimuose. Tegul tie jo suknisti koncertai tampa praeitimi, kuri niekada nesugrįš. Jis yra absoliutus degradas, kuriam nekaltų vaikų žudymas yra pasaulio apsivalymas! Tai gal apsivalykime nuo jo paties. Mes be jo tos kūrybos kažkaip išgyvensime, jis be klausytojų ir žiūrovų koncertuose tikrai padvės. Ko nuoširdžiai jam ir linkiu“, – rašė jis.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad Selas savo instagramo istorijose pateikė tokią mintį:

„Daugelis manęs klausia, ką aš manau apie viską ir kodėl aš tyliu... Mano nuomonė yra tokia, kad yra žmonės, kurie sukuria ginklą, yra žmonės, kurie paliečia ginklą, yra žmonės, kurie gali šauti į žvėrį, yra žmonės, kurie gali šauti į žmogų. Tai vat tie, ten, kur sėdi ir šaudosi... Tai vyksta natūralus planetos išvalymas. Tegul jie ten b*** šaudosi, tegul jie ten... Aš už taiką geriu alų“, – kalbėjo Selas.

Pirmadienį jo grupės nariai tvirtai nusprendė palikti „Sel“ grupę. Sprendimą socialiniame tinkle pranešė klavišiniu grojęs, vienas iš žymaus kūrinio „Kunigunda“ kūrėjų Kasparas Meginis.

Plačiau apie susiklosčiusią situaciją jis kalbėjo LNK laidoje „Labas vakaras, Lietuva“. „Sel“ grupėje jis buvo nuo 2015-ųjų.

„Per šiuos metus buvo ne viena kontraversiška situacija, bet tarsi įvertindavome, kažką pro ausis praleisdavome. Žiūrėdavome labiau iš tos pusės, kad grojam, dirbam ir per daug neteisdavom visų veiksmų. Bet, atsižvelgiant į šių dienų aktualijas, tai buvo toks smūgis žemiau juostos, visiškai nesinorėjo, kad visos mūsų muzikantų grupės sietų su tomis išsakytomis nuomonėmis“, – kalbėjo Kasparas.

Jis teigė suprantantis, kodėl vėliau Egidijus pakeitė nuomonę, tačiau, svarbiausia, buvo pirminė. Grupę taip pat palieka Julius Valancauskas, Jonas Butvydas, Viktoras Woop, Mindaugas Balčiūnas, Romas Rainys, Silvija Pankūnaitė-Micutė.

„Matyt, visi tokioje situacijoje keistų nuomonę. Aš nežinau, kokia jo nuomonė. Bet tas pirminis impulsas, ką jis pasakė, tai yra esmė.

Aš konkrečiai šneku mūsų visos muzikinės komandos vardu. Muzikos pasaulyje toks pasisakymas buvo riebiausias“, – kalbėjo muzikantas.

Jis pabrėžė nežinantis dėl tolimesnės ateities ir įsitikinęs, kad grupė turi savo klausytojų ratą.

„Bet mes nenorime būti to dalimi“, – teigė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.