Arūnas Valinskas savo namuose priglaudė dvi ukrainiečių šeimas: „Jie kovoja už mus“

Televizijos laidų vedėjas, prodiuseris Arūnas Valinskas (55 m.) dalyvavo „Žinių radijo“ laidoje „Greiti pietūs“. Vedėjui Algiui Ramanauskui-Greitai Arūnas atskleidė, kad savo namuose jis kartu su žmona Inga Valinskiene priglaudė dvi nuo karo pabėgusias ukrainiečių šeimas.

Arūnas Valinskas.
Arūnas Valinskas.
Arūnas Valinskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Valinskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Valinskas.<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Valinskas.<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Valinskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Arūnas Valinskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Arūnas Valinskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Arūnas Valinskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Arūnas Valinskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Arūnas Valinskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 2:21 PM, atnaujinta Mar 18, 2022, 4:44 PM

Arūnas ragino visus, turinčius laisvą namą, būtą ar kambarį, priimti kaimynus ir taip jiems pagelbėti.

„Padarykite tai, nes jiems iš tiesų labai reikia. Nenoriu girtis, tik noriu savo pavyzdžiu pasakyti, kad taip, pas mus gyvena dvi ukrainičių šeimos ir aš žinau, kad du vyrai, kurie kovoja Ukrainoje, jie ramūs dėl savo saugių vaikų, žmonų ir jie kovoja už mus. Turėkite tai omenyje“, – sakė Arūnas.

Arūnas žiūri ukrainiečių televiziją, bando šią kalbą perprasti. Visą Lietuvą sukrėtė Rusijos invazija Ukrainoje: daugelis pradėjo savanoriauti, įstojo į Lietuvos Šaulių Sąjungą, su ukrainiečiais dalijasi maistu, drabužiais, medicininėmis priemonėmis.

A.Valinskas neslepia pasižiūrintis, ką šiuo metu kalba ir komunikuoja Vladimiras Putinas. 

„Pasižiūriu, negaliu pasakyti, kad su dideliu malonumu. Nepalyginsi to, ką kalba Zelenskis. Jis, ko gero, tos charizmos, įtaigos turi. Vadų įtaigumas svarbus, bet nėra lemiamas veiksnys. Reikalinga elgsena: Zelenskis vaikšto Kijevo gatvėmis, demonstruoja.

Pats geriausias dalykas, kodėl 90 procentų ukrainiečių juo pasitiki tai buvo, kad jis ryžtingai pasakė, jog iš čia nesitrauksiu. O kai tam pritarė ir jo žmona, žmonės suprato, kad jie turi tą reikalingą lyderį, kuris reikalingas šioje situacijoje. Aišku, geriau būtų, kad šios situacijos nebūtų įvykę, bet ji jau yra“, – kalbėjo A.Valinskas.

Prieš kelias dienas Arūnas kreipėsi į visuomenę ir išplatino pranešimą, kuriame aptarė Lietuvos muzikantų nederamą elgesį Ukrainos karo kontekste. Laiške jis paminėjo Selą, aktorių Žilviną Tratą, dizainerį Juozą Statkevičių, grupę „Rebelheart“ ir muzikantą Gytį Paškevičių – ragino nevykti į jų koncertus ar surengtus pasirodymus. Apie tai galite skaityti čia.

Laidos metu TV prodiuseris sakė, kad visuomet buvo žmogus, pasisakantis už Nepriklausomą šalį. 

„Tu tarsi degini tiltus su kuriais vakar gėrei figūraliai“, – pakomentavo laidų vedėjas.

„Kai kas aiškina, kad čia kažkokios asmeninės nuoskaudos. Baikit, kokios gali būti nuoskaudos su Gyčiu, „Rebelheart“ arba su tuo pačiu Selu? Aš šitą dalyką pasakysiu bet kuriems neigiantiems karą arba jį pagrąžinantiems sakydami nesamones. Šitoje situacijoje reikia pasirinkti juodą arba baltą. Čia nėra tai, kad išklausykime abi puses.

Čia nėra kitos pusės – yra žudikai arba žudomieji. Tai yra karas: arba stoji į Lavrovo pusę, kuris pasakė, kad Rusija Ukrainos niekada nepuolė. Sako, kad karo metu turi būti likusi demokratija. Tai ne, ponai, šioje vietoje reikia pasirinkti juodas tu arba baltas. Nes nuo ne mažos dalies tautos pasirinkimo ateityje gali būti klausimas, ar bus priešas už tavo durų“, – užtikrintai kalbėjo Arūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.