Monika Bičiūnaitė – apie gerą savijautą, vidinį grožį ir jaunystę: „Žmogus jaunas tol, kol leidžia sau svajoti“

Televizijos ekrane ir teatro scenoje įvairius personažus įkūnijančią aktorę Moniką Bičiūnaitę žino bene kiekvienas. Tačiau Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje įgijusi aktorės specialybę žinoma moteris džiugina ne tik savo vaidmenimis – ji taip pat yra dramos terapeutė bei tradicinės kinų medicinos praktikė. Anot M.Bičiūnaitės, išsikeltas tikslas yra didžiausias motyvacijos bei geros savijautos užtaisas, todėl jai labai svarbu nuolatos mokytis bei imtis naujų veiklų.

Aktorė Monika Bičiūnaitė.<br> Lrytas.lt koliažas.
Aktorė Monika Bičiūnaitė.<br> Lrytas.lt koliažas.
Aktorė Monika Bičiūnaitė.<br> Monikos Požerskytės nuotr.
Aktorė Monika Bičiūnaitė.<br> Monikos Požerskytės nuotr.
Aktorė Monika Bičiūnaitė.<br> Monikos Požerskytės nuotr.
Aktorė Monika Bičiūnaitė.<br> Monikos Požerskytės nuotr.
Aktorė Monika Bičiūnaitė.<br> Monikos Požerskytės nuotr.
Aktorė Monika Bičiūnaitė.<br> Monikos Požerskytės nuotr.
Aktorė Monika Bičiūnaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Aktorė Monika Bičiūnaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 19, 2023, 10:00 AM

Aktorė teigia nepalaikanti visuomenėje vis dar gajaus požiūrio, jog moteris, kuriai yra virš 40-imt, yra tarsi „nurašyta“. Amžius, anot jos, tai tik skaičius pase, o žmogus yra jaunas tol, kol leidžia sau svajoti ir trokšta pažinti. Galbūt todėl ją galima sutikti ne tik teatro scenoje, Vilniaus universitete bei dramos terapijos užsiėmimuose, bet nuo šiol – ir Klaipėdos universiteto koridoriuose, kur žinoma moteris siekia įgyti teisę vykdyti licencijuojamą akupunktūros veiklą. 

„Jaunas žmogus man yra tas, kuris vis dar nori žaisti ir kurti savo gyvenimą. Kai jis drąsiai svajoja, siekia savo tikslų, kuria, yra smalsus, norintis pažinti. Kai dingsta šitas poreikis – amen. Tada atsiranda pasakymai: „Aš viską žinau, man gerai kaip yra, nieko naujo čia man nepasakysi, aš toks žmogus...“. Todėl, žvelgiant šiuo požiūriu, net ir 20-metis gali būti visiškas senis“, – dalijasi ji.

Kalbėdama apie poilsį M.Bičiūnaitė teigia mėgstanti leisti laiką gryname ore – tai, anot jos, geriausias būdas, padedantis atsipalaiduoti po ilgos dienos. Todėl, vos radusi laisvą minutėlę, ji eina pasivaikščioti.

„Labai mėgstu ilgus pasivaikščiojimus – taip aš tarsi sugrįžtu į save, atsipalaiduoju. Kadangi gyvenu šalia miško, pasivaikščioti einu nežiūrėdama į oro sąlygas: tiek saulei šviečiant, tiek ir lietui lyjant. Man taip pat patinka skaityti – tik, deja, dabar tokiame laikotarpyje gyvenu, kai tenka skaityti ne tai, ką noriu, o tai, ką reikia. Tačiau gera knyga mane tikrai nuramina. Dar rytais darau ciguno pratimus, kurie man padeda pasijausti geriau, ypač, kai užeina liūdesiukas. Nors, tiesą sakant, ir paliūdėti kartais yra gerai“, – pasakoja aktorė.

Be geros emocinės savijautos jai taip pat svarbus ir išorinio grožio puoselėjimas. Paklausta, ar daug dėmesio skiria savo odos priežiūrai, žinoma moteris teigia ypatingų ritualų neturinti, tačiau mėgstanti odą palepinti tiek veido masažais, tiek įvairiomis kaukėmis.

„Labai didelio dėmesio odai neskiriu, tačiau jos priežiūra man yra svarbi. Spintelėje turiu ir įvairiausių kremų, serumų, hidrolatų, kaukių...Tikrai nesu ta ragana, kuri stovi prie katilo ir verda kremus iš namuose esančių produktų, bet kartais mėgstu ir natūralias kaukes pasidaryti ar, pavyzdžiui, ant akių užsidėti agurko griežinėlį. Taip pat man labai patinka akupunktūra ir kobido masažai – juos darau pati bei vaikštau pas specialistus, kad padarytų man. Labai tikiu veido masažų galia, manau, tai yra puiki prevencija nuo senėjimo“, – dalijasi aktorė bei teigia, jog studijos medicinos srityje jai atnešė ir žinių, kaip teisingai rūpintis savo oda.

„Informacijos, kaip prižiūrėti savo odą, man ieškoti niekur nereikia – kadangi pati esu kvalifikuota gydomojo masažo specialistė, žinau, kas kaip veikia. Žinoma, taip pat turiu fantastiškų kolegių šioje srityje, kurios man pataria bei pasiūlo išmėginti įvairias naujoves ar nukreipia mane ten, kur reikia. Taip pat dažnai gaunu ir dovanų, todėl mėgstu eksperimentuoti ir vis išmėginti kažką naujo“, – pasakoja M.Bičiūnaitė.

Kalbėdama apie plastinę chirurgiją bei šiais laikais itin populiarias intervencines grožio procedūras, žinoma aktorė įsitikinusi – senėjimas yra natūralus žmogaus gyvenimo procesas, todėl jo vengti bei maskuoti įvairiomis injekcijomis tikrai nereikėtų.

„Man gražu žiūrėti į moterį, kuri sensta natūraliai. Tai kelia didžiulę pagarbą – juk būtent veide, rankose bei kakle įsirašo žmogaus patirtis. Aš visada gatvėje atsisuksiu į žmogų, kuris šį procesą priima natūraliai ir jo nesigėdija: aš norėsiu su juo pabendrauti, išgirsti jo patirtį, išgyvenimus, kurie, tikiu, tikrai papilys manuosius. Tačiau aš nekalbu apie apsileidimą, kai galvojama: „Ai, aš jau per sena, kam čia savimi rūpintis, kas čia į mane ir bežiūrės…“.

Mano nuomone, tiek moterys, tiek, žinoma, ir vyrai, nepriklausomai, kokio amžiaus jie yra, turi ir odą padrėkinti, ir tuos pačius plaukus susitvarkyti. Juk gražiai senti irgi reikia mokėti. Tačiau botulino injekcijos, patempimai ir kitos intervencinės procedūtos man rodo savivertės trūkumą ir psichologines problemas“, – savo nuomone dalijasi M.Bičiūnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.