Jei šį darbą kieme atliksite gegužės mėnesį, visą vasarą sau dėkosite – sutaupysite ir brangaus laiko

Sėjos kalendorius yra grafikas arba sąrašas, kuriame nurodomos geriausios dienos ir periodai, kada rekomenduojama sėti arba sodinti tam tikras daržoves, vaisius, žydinčias augalų rūšis ar kitus augalus. Tai yra naudingas daržininkų, sodininkų ir ūkininkų įrankis. Jis yra skirtas planuoti ir optimizuoti augalų sėją, jų auginimą ir kitus priežiūros darbus, – rašoma tinklalapyje derlingas.lt.

Sėjos kalendorius yra grafikas arba sąrašas, kuriame nurodomos geriausios dienos ir periodai, kada rekomenduojama sėti arba sodinti tam tikras daržoves, vaisius, žydinčias augalų rūšis ar kitus augalus.<br>lrytas.lt montažas („Canva“ nuotr.).
Sėjos kalendorius yra grafikas arba sąrašas, kuriame nurodomos geriausios dienos ir periodai, kada rekomenduojama sėti arba sodinti tam tikras daržoves, vaisius, žydinčias augalų rūšis ar kitus augalus.<br>lrytas.lt montažas („Canva“ nuotr.).
 Sėjos kalendorius.<br>derlingas.lt nuotr.
 Sėjos kalendorius.<br>derlingas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

derlingas.lt

May 7, 2024, 2:31 PM

Šį sėjos kalendorių 2024 metams paruošėme jums kartu su dailininke bei konsultavomės su profesionaliais sodininkais ir ūkininkais. Tikimės, kad jis jums padės planuoti savo sodinukus tiek šiais, tiek ir kitais metais.

Galite sužinoti tiek kada sodinti žieminius česnakus šiemet, tiek ir kada sodinti pomidorus jau kitais metais. Tikimės, kad šis daržininko kalendorius jums bus ne tik naudingas, tačiau ir patrauklus pasikabinti ant sienos ar šaldytuvo.

Gegužė

Sėja: Sėkite agurkines daržoves, porus, salotas, špinatus, morkas, pupeles, šparagines pupleles, žirnius, moliūgus, ridikėlius ir geltekles.

Palankiausios gegužės mėnesio dienos sėjai ir sodinukų persodinimui:

Salotos, krapai, agurkai, salierai, petražolės, špinatai, vasariniai kopūstai, dauguma vaistinių žolių, vienmetės gėlės 10, 11, 12, 16, 17, 18.

Pomidorai, moliūgai, baklažanai, melionai, cukinijos, arbūzai, pupos, pupelės, žirniai, kukurūzai, paprikos, svogūnų laiškai, žieminiai kopūstai, daugiametės gėlės, braškės, žemuogės ir kitos uogos 17, 18, 20, 21, 22.

Bulvės, morkos, ridikai, burokai, ropės, cukriniai runkeliai, bulvinės saulėgrąžos (topinambai), ropiniai kopūstai, svogūnai, česnakai, vaistažolės, kurių vaistinė medžiaga šaknys, medžiai ir krūmai 3, 4, 26, 27, 30.

Priežiūra: Laistykite viską nuolat, ypač karštomis dienomis. Atsižvelgiant į gamtos sąlygas, daržovių sodinukus persodinkite į šiltnamį. Jei augalai jau pakankamai subrendę, pašalinkite nereikalingas ataugas, kad greičiau užsimegztų ir pradėtų augti vaisiai. Būtinai vėdinkite šiltnamį.

Tręšimas: Reguliariai tręškite visus augalus, kurie jau pasiekia aktyvią augimo stadiją.

Piktžolių ravėjimas: Būkite ypatingai budrūs ir nuravėkite piktžoles, kol jos nesužydėjo, nesubrandino sėklų ir nepasisėjo jūsų darže. Jei atidžiai nuravėsite gegužę, visą vasarą sau dėkosite ir sutaupsyte brangaus laiko.

Sode: Gegužė taip pat dar tinkamas metas vaismedžių skiepijimui ir gyvatvorių genėjimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.