Antrą „Naujojo Baltijos šokio“ savaitę – nuo juodo kūno istorijų iki šokio mikrorajonuose

Prasidedant antrajai tarptautinio šiuolaikinio šokio festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ savaitei, komandą pasiekė puiki žinia: festivalio atidarymo ir uždarymo kūriniai nominuoti svarbiausiam šiuolaikinio šokio apdovanojimui „Rose“, rengiamam pagrindinės Londono scenos „Sadler‘s Wells“. Keturi choreografai, tarp kurių festivalio atidarymo darbas „Larsen C“, kurį sukūrė graikų choreografas Christos Papadopoulos ir uždarymo šokis CARCA?A, kurį į Lietuvą atveža Portugalijos kūrėjas Marco da Silva Ferreira, pretenduoja į 40 000 svarų sterlingų tarptautinį šokio prizą. 

Uždarymo šokis CARCACA.<br>Rengėjų nuotr.
Uždarymo šokis CARCACA.<br>Rengėjų nuotr.
Cherish Menzo.<br>D.Matvejevo nuotr.
Cherish Menzo.<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Naujasis Baltijos šokis“

May 7, 2024, 11:51 AM

Uždarymo kūrinys CARCA?A apie griaunamas sienas energingai ir drąsiai sujungiantis hiphopą ir klubinę kultūrą su Europos liaudies šokiu Lietuvos publiką kaitins net tris vakarus. Praėjusių metų festivalyje su kūriniu BISONTE itin šiltai sutiktas choreografas Marco da Silva Ferreira su dešimties šokėjų trupe jau ruošiasi kelionei į Lietuvą, tuo tarpu nacionaliniame dramos teatre jau dvi dienas repetuoja ir du vakarus publikai skirs argentinietės, gyvenančios Belgijoje choreografės Ayelen Parolin šokėjai su naujausiu jos darbu ZONDER – per humoro prizmę žvelgiančiu į gyvenimo nenuspėjamumą ir nesėkmes. 

Tuo pat metu juodojoje Menų spaustuvės salėje repetuojami net du pasakojimai apie juodą kūną – choreografiniai tamsiaodės menininkės iš Nyderlandų Cherish Menzo pastatymai DARKMATTER ir JEZEBEL. Trijose Vilniaus mikrorajonų vietose į šokį žiūrovus pakvies nemokamai duetas iš Švedijos „Land Before Time“. Šokio scenomis taps Šeškinės centrinė aikštė, Paupio skveras Aukštaičių g. 12 ir Šnipiškių mikrorajono Giedraičių – Kintų g. skveras. 

Pirmoje festivalio pusėje renginius stebėjo apie du su puse tūkstančio žiūrovų, dar kita tiek laukiama antroje savaitėje. 

„Festivalio svečiai choreografai ir šokėjai jautriai iš šiltai atsiliepė apie Lietuvos auditoriją, buvo nustebinti publikos atvirumu ir įsitraukimu, juos žavėjo pilnos salės ir festivalio komandos profesionalumas: „Jautėmės, kaip namie“, „Nustebino techninis aptarnavimas – salę pasiruošime daug greičiau, nei tikėjomės“, „ Žiūrovai – fantastiški, nepamenu, kada taip gerai jaučiausi scenoje“. Neslėpsiu – man tai didelis metus trunkančio darbo įvertinimas ir pasididžiavimas už mūsų auditoriją, kuri reiškia didelį palaikymą ir padėką dėl pristatomos programos kokybės“, – džiaugėsi festivalio vadovė Gintarė Masteikaitė.

Būdamas didžiausiu tokio pobūdžio renginiu Baltijos šalyse, NBŠ atlieka trigubą misiją: informuoti, edukuoti ir telkti šokio menu besidominčius žmones. Festivalį kiekvienais metais aplanko virš 6000 žiūrovų.  Iš viso „Naujajame Baltijos šokyje” dalyvavo daugiau kaip 270 trupių iš 37 pasaulio valstybių, kurios parodė per 480 šokio spektaklių. Festivalio organizatoriai: Lietuvos šokio informacijos centras ir Vilniaus festivaliai. Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.