Iš Danijos išsiųstas anykštėnas vairuotojo pažymėjimą teigė įsigijęs turguje

Vilniaus oro uoste VSAT pareigūnai sulaikė Anykščių rajono gyventoją, deportuotą iš Danijos. Lietuvoje šis vyras ieškomas nebuvo, tačiau bėdą prisišaukė vos iškėlęs koją iš lėktuvo: pasieniečiai nustatė, kad jo vairuotojo pažymėjimas – padirbtas.

 Anykštėnas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.<br> L.Jurgelevičiūtės / VSAT asociatyvi nuotr.
 Anykštėnas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.<br> L.Jurgelevičiūtės / VSAT asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

VSAT

2024-05-07 18:00, atnaujinta 2024-05-07 18:01

Pirmadienį popiet, Vilniaus oro uoste nusileidus lėktuvui iš Kopenhagos, VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto pasienio užkardos pareigūnai sulaikė 55-erių anykštėną, už šalies įstatymų pažeidimus išsiųstą iš Danijos.

Tarp orlaivio įgulos pasieniečiams perduotų vyro dokumentų buvo ir vairuotojo pažymėjimas, sukėlęs pasieniečiams abejonių. Patikros metu nustatyta, kad šis dokumentas, įtariama, – visiška klastotė. VSAT pareigūnų apklausiamas anykštėnas prisipažino šį vairuotojo pažymėjimą įsigijęs Kaune iš nepažįstamo žmogaus.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo klastote pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Anykštėnas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės jam skyrimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.