Paprastas triukas, kuris padės paruošti ypač gardžius ryžius: neužtenka tik nuplauti

Ryžiai mūsų kraštuose nėra itin populiarus produktas. Mes dažniau renkamės bulves, kurios atrodo išraiškingesnio skonio. Ką galima padaryti, kad atskleistume ryžių privalumus? Paskrudinkite!

Ryžiai.<br>123rf nuotr.
Ryžiai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2024, 12:32 PM, atnaujinta May 8, 2024, 11:21 AM

Per sausi, per lipnūs, per daug pažliugę – rodos, toks paprastas produktas, bet vos pakeitus ryžių rūšį, juos reikia mokytis virti iš naujo.

Ryžius daug kas peikia ir už tai, kad jie patys iš savęs neturi jokio ryškaus skonio. Portalas „Kitchn“ siūlo sprendimą, kuris atskleis ryžių aromatą ir valgant pajusime daugiau pojūčių. Tiesiog juos reikia prieš verdant paskrudinti.

Skrudinimas yra paprastas būdas, kuris daro stebuklus su bet kokios rūšies ryžiais ir net kitais grūdais, tokiais kaip kuskusas ir bolivinė balanda. Lygiai taip pat pagilėja skonis ir skrudinant riešutus, o šis ryžių paruošimas suteikia jiems šilto, skrudinto poskonio. Pridėjus šiek tiek sviesto ar aliejaus atsiranda ir dar daugiau sodrumo.

Ruošiant ryžius neapsiribokite tik juos išvirdami su druska. Pridėję prieskonių, kaip kmynų, kumino ar ciberžolių ar česnako, svogūno, laiškinių svogūnų ryžiams suteiksite dar daugiau skonio ir jie gali tapti rimtu konkurentu bulvėms.

Tai kaip reikėtų skrudinti ryžius?

1. Pirmiausia, juos gerai nuplaukite. Tai pagrindinis žingsnis verdant bet kokius ryžius, nes taip pašalinamas krakmolo perteklius, dėl kurio vėliau ryžiai sulimpa. Na, nebent verdate ryžius sušiams. Nuplovę gerai nukratykite drėgmės perteklių.

2. Į puodą storu dugnu ar troškintuvą įpilkite šaukštą ar du riebalų. Jų turėtų būti tiek, kad visi ryžių grūdeliai bent šiek tiek jais pasidengtų. Jei pridėsite česnakų ar svogūnų, riebalų gali būti šiek tiek daugiau.

3. Jei verdant naudosite prieskonius ar jau minėtus česnakus, svogūnus – pirmiausiai į įkaitintą puodą dėkite juos ir ant mažos kaitros pakaitinkite pusę minutės ar minutę, kol atsiskleis jų kvapas.

4. Dabar suberkite ryžius ir dažnai maišydami skrudinkite ant vidutinės kaitros, kol grūdų krašteliai pradės šiek tiek ruduoti ir pajusite skrudintų grūdų kvapą. Paprastai tai užtrunka apie 5 minutes, skrudinant 1–2 puodelius ryžių.

5. Įpilkite vandens pagal tai, kaip nurodyta jūsų pasirinktos ryžių rūšies instrukcijoje. Tiesa, jei norite, galima pilti ir sultinį – tuomet ryžių patiekalas bus dar sotesnis ir gardesnis.

6. Virkite tiek, kiek rekomenduojama ant pakuotės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.