Policija žada nubausti visus šokiravusį gatvių erelį: gali netekti vairuotojo pažymėjimo

Neseniai dalinomės vaizdo medžiaga, kur matėme, kaip visureigis važiuoja prieš eismą degant raudonam šviesoforo signalui. Maža to, automobilis vos nesukėlė eismo įvykio. Paklausėme policijos, ar įvykis buvo registruotas ir kas gresia KET pažeidėjui.

Policija žada nubausti visus šokiravusį gatvių erelį.<br>Stop kadrai iš „Made in Vilnius“ video.
Policija žada nubausti visus šokiravusį gatvių erelį.<br>Stop kadrai iš „Made in Vilnius“ video.
Daugiau nuotraukų (1)

Aneta Kurowska

Mar 27, 2024, 9:29 AM

Kaip paaiškino policija, jų registre įvykis užfiksuotas nebuvo. Visgi gavę vaizdo medžiagą pareigūnai imsis priemonių nustatyti galimą KET pažeidėją ir patrauks jį atsakomybėn.

„Pareigūnai įvertinę vaizdinę medžiagą teigia, jog vairuotojas galimai pažeidė LR ANK 417 str. arba 420 str. nuostatas, tačiau konkrečiai vertinti galima tik įvertinus visas aplinkybes“, – sako Tomas Bražėnas, Vilniaus apskrities vyr. policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas.

Taigi pažeidėjui teks sumokėti baudą. Tai ne pabaiga: nustačius pažeidimą, priklausomai nuo aplinkybių, nuobaudos ir nusižengimo sunkumo, vairuotojui gresia teisių atėmimas.

Taip pat vairuotojai, užfiksavę panašius chuliganiškus įvykius, raginami kreiptis į policiją, kurie užregistruos įvykį ir imsis priemonių KET pažeidėjui nustatyti. Tokiu būdu gyventojai prisideda prie saugesnio eismo ir pėsčiųjų bei kitų vairuotojų saugumo.

Kovo 13 d., vakarinio piko metu, 17:56, vilniečio atsiųstoje vaizdo medžiagoje matome, kad automobiliui važiuojant Goštauto gatve nuo Seimo pusės dėl užsidegusio raudono šviesoforo signalo teko sustoti. Visos dvi eismo juostos ties Goštauto ir Gynėjų gatvių šviesoforine sankryža buvo užpildytos automobiliais.

Vis dėlto galimai „Seat“ visureigio vairuotojas nusprendė, kad eismo taisyklės jam negalioja – kirto dvigubą ištisinę liniją, važiavo prieš eismą bent 100 metrų, ir, nepaisydamas degančio raudono šviesoforo signalo, pasuko į Gynėjų gatvę. Maža to, jis vos netaranavo į Gynėjų gatvę besisukančio sunkvežimio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.